Miten NetSuite auttaa kansainvälisen yrityksen taloushallinnon haasteissa?

Netsuite lv yrityksille

Kun yritys laajentaa toimintaansa kansainvälisille markkinoille ja perustaa paikallisia tytäryhtiöitä, tulee yleensä jossain vaiheessa eteen tiettyjä haasteita. Onneksi haasteisiin löytyy myös ratkaisuja, ja yksi niistä on globaalisti toimiva NetSuite.

Kansainvälistyvän yrityksen haasteena taloushallinnon pirstaloituminen

Kansainvälisen yrityksen kirjanpito, taloushallinto ja toiminnanohjaus pirstaloituvat herkästi eri paikallisten maiden käytäntöjen ja ohjelmistojen välille. Jos organisaation tytäryhtiöt valitsevat omat paikalliset taloushallinnon kumppaninsa, voi edessä olla aikamoinen soppa.

Yleisimpiä kansainvälistyvien yritysten kohtaamia haasteita on mm:

1. Hallinnoinnin työläys useiden eri yhtiöiden välillä

Jos jokainen paikallinen yhtiö valitsee omat ohjelmistonsa ja järjestelmänsä, syntyy organisaatioon melkoinen taloushallinnon ja toiminnanohjauksen palapeli. Ylätasolla eri paikallisyhtiöiden välisestä hallinnoinnista tulee raskasta ja aikaa vievää.

2. Ylätasolla ei ole läpinäkyvyyttä koko organisaatioon ja kokonaiskuva puuttuu

Eri yhtiöissä voi olla paikallisesti hyvin toimivat ratkaisut, mutta ylätasolla ei ole näkyvyyttä koko organisaation tilanteeseen. Tieto pitää kerätä eri ohjelmistoista tai pyytää raportteja eri maiden tiimeiltä ja rakentaa niiden perusteella kokonaiskuva.

3. Reaaliaikaisen tiedon puute

Jos kokonaiskuva saadaankin kasaan eri maiden organisaatioista, katsotaan kuitenkin aina takapeiliin. Kun käytössä on eri järjestelmiä, jotka eivät keskustele keskenään, jäädään jälkikäteen tehtävien raporttien varaan.

4. Raportointimuutokset pitää implementoida paikallisesti eri toimijoiden kanssa

Jos raportointiin halutaan muutoksia, ei se onnistu keskitetysti. Lumipallo lähtee pyörimään, ja jokaisen paikallisen organisaation pitää viedä muutokset käytäntöön käytössä olevan järjestelmän ehdoilla.

Tämä hidastaa tiedonkulkua ja tekee tiedolla johtamisesta hankalaa – haluttua dataa kun ei välttämättä olekaan heti saatavilla.

5. Valittu edullisin vaihtoehto ja havaittu liian myöhään sen puutteet

Törmäämme melko usein tilanteeseen, jossa yritykseen on valittu taloushallinnon palvelut edullisimman hinnan perusteella. Kun yrityksen toiminta kasvaa ja kansainvälistyminen tulee ajankohtaiseksi, ei valittu kumppani pystykään enää vastaamaan asiakkaan tarpeisiin.

Kirjanpitokumppanin vaihtaminen myöhemmin ei ole tietenkään mahdotonta, ja me tietysti autamme siinä. Helpommalla kuitenkin päästään, kun alusta alkaen tehdään kunnollinen tarpeiden ja palveluiden kattavuuden kartoitus eikä keskitytä pelkästään (edulliseen) hintalappuun.

Miten sitten välttää nämä haasteet, kun yritys alkaa laajentumaan kansainvälisesti?

NetSuite on kansainvälisesti toimivan yrityksen ykkösvalinta

NetSuite on hyvin suosittu globaalisti toimiva liiketoiminnan ohjausjärjestelmä, ja se on juuri se ohjelmisto, jota Greenstepillä suosittelemme kansainvälisesti toimiville yrityksille.

Käydään nopeasti läpi, mistä NetSuitessa on kyse.

NetSuite pähkinänkuoressa

NetSuite on Oraclen pilvipohjainen liiketoiminnan ohjausjärjestelmä – tai pikemminkin kokonainen ekosysteemi, johon sisältyy muun muassa laaja taloushallinto, ERP, projektinhallinta, tuotannonohjaus, raportointi ja paljon muuta.

NetSuiten vahvuus on sen monipuolisuus ja skaalautuvuus. Kansainvälisesti toimivan tai parhaillaan kansainvälistyvän yrityksen kannalta NetSuiten merkittävin etu on sen erinomainen globaali kattavuus. NetSuite toimii yli 160 maassa, joten yrityksessä ei tarvitse hankkia erillisiä ohjelmia paikallisia maita varten.

Ja koska kyseessä on niin kokonaisvaltainen järjestelmä, voidaan kaikki kirjanpitoon, taloushallintoon ja ylipäänsä liiketoiminnan ohjaukseen liittyvät toimet hoitaa NetSuitella.

Toisaalta yleensä käyttöön ei oteta kaikkia mahdollisia toimintoja, vaan ainoastaan liiketoiminnan kannalta olennaisimmat. NetSuite voidaan aina räätälöidä yrityskohtaisesti. Esimerkiksi me Greenstepillä olemme kehittäneet omia palveluja, jotka tukevat NetSuitea.

Paikallisten maiden erityisvaatimukset, kuten viranomaisraportointiin liittyvät kiemurat, tulevat NetSuite-implementaatiossa huomioitua, mutta samalla yrityksessä on yksi yhtenäinen järjestelmä ja ajantasainen näkyvyys eri yhtiöiden tilanteeseen.

Voit lukea täältä lisää NetSuitesta.

Mikä on NetSuite OneWorld?

NetSuiten yhteydessä saattaa törmätä myös termiin NetSuite OneWorld. OneWorld on NetSuiten moduuli ja toiminnallisuus, joka mahdollistaa eri maissa toimivien tytäryhtiöiden lokalisoinnin.

OneWorld tarjoaa keskitetyn liiketoiminnan ohjausjärjestelmän, joka kuitenkin mukautuu myös paikallisten maiden ja alueiden tarpeisiin, kuten eri valuuttoihin tai verotuksellisiin vaatimuksiin.

🌍 Entä mikä on SuiteWorld? SuiteWorld on NetSuiten vuotuinen tapahtuma, joka kokoaa NetSuiten käyttäjiä ja kumppaneita yhteen. SuiteWorld-tapahtumassa on bisneskonferenssille tyypillisiä keynote-puheita, workshoppeja ja muita verkostoitumistapahtumia. Vuoden 2023 SuiteWolrd järjestettiin lokakuussa Las Vegasissa. Tapahtuman sisältöön käsiksi pääseminen ei kuitenkaan edellytä kaukolentojen varaamista, vaan SuiteWorld-konferenssin materiaalit ovat saatavilla verkossa (rajoitetun ajan).

Mistä oikea kumppani NetSuiten käyttöönottoon ja kirjanpitoon?

Esimerkiksi meiltä Greenstepiltä! Kun yrityksenne valitsee Greenstepin NetSuite-kumppaniksi, pystymme suosittelemaan juuri teidän liiketoiminnallenne parhaiten sopivia ratkaisuja, räätälöimme järjestelmän tarpeisiinne ja tarjoamme myös pidempiaikaista tukea, jotta saatte NetSuitesta täyden hyödyn irti.

Lue, miksi lukemattomat yritykset ovat valinneet Greenstepin kumppaniksi kansainväliseen NetSuite-kirjanpitoon.

💻 Tai tutustu kansainväliseen NetSuite-tukeemme ja ota yhteyttä.