Rahastopalveluihin tehoa automatisoinnilla ja robotiikalla

BI analytiikka
Minna riihimaki

Minna Riihimäki

Partner

Greenstepissä toimii innovatiivinen rahastotiimi, joka huolehtii kaiken tyyppisten rahastojen back officesta. Tiimissämme on rahastoihin erikoistuneita kirjanpitäjiä sekä erityyppisten sijoitus- ja pääomarahastojen hallinnoinnista kokemusta omaavia managereita. Meidän työtämme on hoitaa rahastojen laskennan ja raportoinnin sekä verotuksen erityisasiantuntemusta vaativat tehtävät tehokkaasti ja laadukkaasti. Näin asiakkaamme voivat keskittyä rauhassa kasvattamaan liiketoimintaansa. Hoidamme sekä sijoittaja- että viranomaisraportoinnin. Myös valuaatiot onnistuvat meiltä viimeisimpien suositusten mukaisesti.

Olemme tänä syksynä kehittäneet palveluitamme automatisoimalla niitä lisää. Viimeisimpänä olemme ottaneet käyttöön robotiikkaa rahastojen kirjanpidossa sekä laajentaneet sijoittajaraportointiohjelmistoamme:

1. Robotiikkaa kehitetään Greenstepissä koko ajan. Sen käyttöönotto tuo laadullista varmuutta, nopeutta ja näin ollen kustannussäästöjä asiakkaillemme. Rahastoasiakkaidemme kirjanpidossa robotiikkaa kannattaa hyödyntää pääomakutsujen käsittelyyn ja olemme aloittaneet tähän liittyvän pilotin. Kokemuksemme pilotista ovat olleet positiivisia ja tulemme laajentamaan robotin käyttöä tulevaisuudessa kattamaan kaikki rahastoasiakkaamme. Voit lukea syvemmin robotiikasta täältä.

2. Sijoittajaraportointiin olemme kehittäneet Greenstepillä oman softan, BI Bookin. BI Book–ratkaisumme kerää tiedot sijoittajaraportointiin eri lähteistä. BI Book -sijoittajaraportti voidaan jaella myös digitaalisesti. Softan viimeisin laajennus mahdollistaa tietojen keräämisen portfolioyhtiöistä suoraan sijoittajaraportille. Portfoliotietojen päivitys on automaattinen ja mahdollistaa näin tehokkaan ja laadukkaan sijoittajaraportoinnin. Ennen raportointia tiimimme huippuammattilaiset varmistavat, että sijoittajaraportointi on kaikilta osin oikein, täsmää kirjanpitoon ja sisältää kaikki vaadittavat tiedot. Samaa softaratkaisua käyttäen voimme tehdä myös rahaston konsernitilinpäätöksen.

Jos haluat kuulla palveluistamme lisää, ota yhteyttä:

Minna Riihimäki

+358 40 532 2104
minna.riihimaki@greenstep.fi