Yritysverotus ja juridiset kysymykset edellyttävät syväosaamista

Laki ja veropalvelumme

Yritysverotus ja juridiset kysymykset edellyttävät syväosaamista. Vaikka Finlex ja Verohallinnon ohjeet ovat kaikkien saatavilla ja kuka tahansa pääsee sukeltamaan lakipykälien ja vero-ohjeiden maailmaan, on tiedon soveltaminen käytäntöön usein haastavaa.

Paras vinkki tähän tilanteeseen on yksinkertaisesti kysyä neuvoa alan asiantuntijoilta. Neuvoa on helpompaa kysyä, kun hankkii itselleen luotettavan keskustelukumppanin ja sparraajan.

Miksi laki- ja veropalveluiden kumppaniksi kannattaisi valita juuri Greenstep? Tutustutaanpa palveluumme ja tiimiimme tarkemmin!

Kokenut 14 hengen tiimi palvelee yrityksiä liiketoimintalähtöisesti ja nopeallakin aikataululla

Olemme kehittäneet ja kasvattaneet Greenstepin laki- ja veropalveluita asiakkaidemme tarpeisiin perustuen. Laki- ja verotiimimme onkin ottanut kasvuharppauksen viimeisen vuoden aikana ja tällä hetkellä asiakkaitamme palvelee 11 hengen kokenut asiantuntijatiimi Suomessa ja kolme veroasiantuntijaa Ruotsissa. Kansainvälisissä kysymyksissä paikallista lainsäädäntöä koskevien asioiden osalta apunamme on lisäksi laaja MSI Global Alliance -kumppaniverkosto.

Greenstepin laki- ja veropalvelut palvelevat erityisesti startup-, kasvu- ja pk-yrityksiä, joiden osalta laki- ja veroaiheiset kysymykset tulevat usein esiin liiketoimintalähtöisesti ja nopealla aikataululla. Laki- ja veropalveluiden tiimi on lähellä asiakkaitamme ja tekee Greenstepillä myös paljon sisäistä työtä kouluttaen ja tukien Greenstepin muiden asiantuntijatiimien ammattilaisia. Erityisesti taloushallinnon palveluiden asiakkaiden osalta tiiviillä yhteistyöllä saavutetaan hyvä lopputulos, kun tiimi voi olla ketterästi ja ajantasaisesti asiakkaidemme tukena laki- ja veroasioiden osalta heti, kun kysymyksiä ilmaantuu. Juoksevissa laki- ja verokysymyksissä avustamisen ohella palveluvalikoimaamme kuuluu myös laajempaa juridista ja verotuksellista suunnittelua sekä neuvontaa.

Yritysjuridiikan osaamista vankalla kokemuksella

Lakipalveluissamme työskentelee tällä hetkellä kolme kokenutta juristia, joilla kaikilla on laajasti kokemusta erityisesti yritysjuridiikasta. He tukevat asiakkaitamme yrityksen juridista asiantuntijuutta vaativissa muutostilanteissa, sekä auttavat sopimusten ja muiden asiakirjojen laatimisessa.

Kun yrityksellä tulee ajankohtaiseksi esimerkiksi rakenne- tai yritysjärjestelyt, sopimusasiat, rahoitusjärjestelyt tai osake- tai optiopohjaiset kannustinjärjestelmät mietityttävät, yritysjuristimme hyppäävät joustavasti avuksenne. He tekevät pykälistä ymmärrettäviä ja soveltavat tietoa juuri asiakkaan tilanteeseen, jotta löydetään optimaalinen ratkaisu.

– Olemme pieni toimija juridiikan alueella ja kuluneesta ilmaisusta huolimatta joustavia, ketteriä ja nopeita. Meitä on helppo lähestyä ja ymmärrämme, että kulujen pitää pysyä tilanteeseen nähden oikealla tasolla, kiteyttää lakipalveluiden asiantuntijatiimimme.

Yritysverotuksen asiantuntijoiden tehtäväkenttä Greenstepillä on laaja

Yritysverotuksen asiantuntijamme auttavat asiakkaitamme asiakaslähtöisesti ja käytännönläheisesti erilaisissa veroasioissa. Asiantuntijoillamme on laaja kokemus verotuksen asiantuntijatehtävistä niin konsultin roolissa toimien kuin myös Verohallinnosta. Tiimiläisiä yhdistää into tehdä tiiviisti yhteistyötä läpi eri asiantuntijatiimien asiakkaille parhaiden ratkaisujen löytämiseksi.

Yritysverotuksen asiantuntijoidemme työnkuva pitää sisällään esimerkiksi rakennejärjestelyiden suunnittelua ja verovaikutusten arviointia sekä varmistamista ennakkoratkaisuin, omistajayrittäjän veroasioissa, kuten sukupolvenvaihdoksissa avustamista, verotusta ja työnantajavelvoitteita koskevaa neuvontaa henkilöstön palkitsemista koskien sekä kansainvälisen yritystoiminnan verovaikutusten ja -velvoitteiden arviointia.

Tukea arvonlisäverotuksen koukeroihin

Kokeneet arvonlisäverotuksen asiantuntijamme avustavat asiakkaitamme monipuolisesti arvonlisäverotukseen liittyvissä tilanteissa ja kysymyksissä kaikissa yritystoiminnan tilanteissa, on kyseessä sitten uusi liiketoiminta, nykyisessä toimitusketjussa tai toimintatavassa tapahtuva muutos, tai suuntautuminen kansainvälisille markkinoille. Asiantuntijamme auttavat käytännönläheisesti oikean arvonlisäverokäsittelyn määrittämisessä ja mahdollisten veroriskien kartoittamisessa niin kotimaan kaupassa kuin kansainvälisillä markkinoilla toimittaessa.

Mietityttävätkö ulkomaille muodostuvat rekisteröinti- ja raportointivelvoitteet tai onko verotarkastaja ollut yhteydessä? Entä onko liiketoiminnassa tapahtumassa muutoksia tai muutoin tulkinnanvaraisia tai taloudelliselta intressiltään merkittäviä tilanteita, joiden verokäsittely olisi syytä varmistaa? Esimerkiksi tällaisissa tilanteissa arvonlisäverotuksen asiantuntijamme rientävät mielellään avuksi, jotta teille jäisi enemmän aikaa liiketoimintaanne.

Sparrailua matalalla kynnyksellä

Asiantuntijoihimme voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos yrityksessä laki- ja veroasiat pohdituttavat tai liiketoimintaan on suunnitteilla suurempia muutoksia.

– Meiltä voi matalalla kynnyksellä tiedustella, mitä eri näkökulmia ja huomioitavia laki- ja veroasioita suunnitteilla oleviin tai mahdollisesti tulevaisuudessa realisoituviin tilanteisiin liittyy. Vaikka laki- ja veroasiat olisivat joltain osin jo tuttuja, avaa keskustelu asiantuntijan kanssa usein uusia näkökulmia, joihin voidaan pohtia ratkaisuja yhdessä, toteaa asiantuntijamme.

Vinkki! Tiimi pureutuu joka kuukausi blogissamme ajankohtaisiin laki- ja veroaiheisiin. Pysy ajan tasalla ja tutustu artikkeleihin täällä!