Alumnit kertovat: Työyhteisön tuki edistämässä ammatillista kasvua

Tuomas Sipila alumni hero
Heidi talasjoki

Heidi Talasjoki

Markkinointikoordinaattori

Alumnit kertovat -juttusarjamme uudessa osassa kerromme, millaisia eväitä Accounting Controller Tuomas Sipilä sai uralleen Greenstepillä työskennellessään.

Greenstepin alumni Tuomas Sipilä aloitti työnsä Greenstepin Oulun toimistolla vuonna 2018 ja jatkoi vuoteen 2020 asti. Greenstepissä vietetyn kahden vuoden aikana Tuomas eteni urallaan taloushallinnon asiantuntijasta taloushallinnon konsultiksi. Greenstepin jälkeen hän siirtyi Accounting Controlleriksi nykyiseen työpaikkaansa Tapojärvi Oy:lle.

Tuomas kertoo, että Greenstepillä aloittaessaan hänen asiakkaansa olivat hieman pienempiä, kun taloushallinnon ja kirjanpidon kokemusta ei ollut ehtinyt vielä kertyä niin paljon. Asiakkaat olivat kuitenkin tilitoimistojen mittakaavassa melko isoja.

Kokemuksen karttuessa Tuomas pääsi myös hoitamaan itsenäisesti isompia kokonaisuuksia ja konserneja. Hänen asiakkaansa Greenstepillä olivat suurimmaksi osaksi kansainvälisiä konserneja, joita hoidettiin tiimeissä. Talousjohdon konsulttina tehtävään kuului myös enemmän neuvonantoa ja selvitystyötä.

"Pääasiassa asiakkainani oli kansainvälisiä konserneja, joiden liikevaihto tuli suurimmaksi osaksi Suomen ulkopuolelta. Pääsin siis paljon ratkomaan kansainvälisen liiketoiminnan haasteita taloushallinnon näkökulmasta."Greenstepillä työskennellessään Tuomas pääsi myös osalliseksi NetSuite-tiimiin ja projekteihin, joissa NetSuite implementoitiin asiakkaalle. Kokemus tarjosi hänelle arvokkaan näköalapaikan oppia liiketoiminnasta monipuolisemmin.

"NetSuiten käyttöönotoissa pääsi näkemään kokonaisvaltaisemmin, miten yhtiö toimii ja miten liiketoiminnan eri osa-alueet linkittyvät toisiinsa. NetSuitessa taloushallinnon puoli on hyvin erilainen, kuin mihin olin tottunut perinteisiä kotimaisia taloushallinnon ohjelmistoja käyttäessäni. Sain NetSuiten käyttöönoton ja käytön myötä paljon eväitä ja ideoita tulevaisuuteen."

"NetSuite on kansainvälinen pilvipohjainen ERP-järjestelmä, jota en ollut käyttänyt aiemmin. Greenstephän on Suomen mittakaavassa iso tekijä NetSuiten puolella, joten sain paljon ammattitaitoista tukea ja siellä oli osaajia, jotka aina pystyivät neuvomaan. En kokenut jääväni yksin uusien asioiden kanssa, vaikka aluksi tuntui haastavalta ja suurin osa termeistäkin oli minulle uusia, niin aina koin saavani tosi hyvin tukea."

"Lisäksi työntekijää kuunneltiin ja omien mieltymysten ja halujen mukaan pyrittiin kehittämään omaa toimenkuvaa. Ne olivat sellaisia isoja asioita minulle. Aina oli kokeneemmilta tekijöiltä saatavilla apua ja sparrausta haastavien tehtävien pohdintaan."

Hän muistelee myös lämmöllä mahtavia työkavereita ja Greenstepillä vallinnutta positiivista ja rentoa ilmapiiriä.

"Greenstepin Oulun yksikkö oli sellainen tiivis yksikkö, jossa istuttiin kaikki samassa kahvipöydässä toimenkuvasta riippumatta. Ei tullut mitään kuppikuntia. Ja siellä oli sellainen sopiva sekoitus kokemusta ja vasta-aloittajia. Kun opettaa juniorimpaa työntekijää, pitää aina itselleenkin selvittää, että miten asian saa opastettua yksinkertaisesti ja selkeästi. Ja kyllähän juniorit opettivat välillä myös kokeneempia."

Tuomaksen mukaan Greenstepillä pääsi tekemään töitä todella laaja-alaisesti verotuksen ja taloushallinnon puolella. Hän kokee tämän mahdollistaneen suuresti oman ammattitaidon kasvattamisen. Työssään hän pääsi myös käyttämään konkreettisesti sekä suomalaisia että kansainvälisiä ohjelmistoja ja ymmärtämään niiden logiikkaa ja toimintaa. Hän kokee saaneensa arvokasta kokemusta myös kansainvälisten yritysten verotuksesta ja arvonlisäpuolesta.


Haemme jatkuvasti etenkin kokeneita kirjanpitäjiä, mutta kasvun myötä rekrytointitarpeita on myös muissa tehtävissä. Jos kiinnostuit työskentelystä Greenstepillä, tutustu urasivuihimme ja avoimiin työpaikkoihimme!