Hidex keskittyy kansainväliseen kasvuun ulkoistetun HR:n tuella

Hidex ja Greenstep

Yrityksen kasvun yltyessä HR-asioiden vaativuus voi päästä yllättämään. Ulkoisen asiantuntijan apuun kutsuminen avasi Hidexille tien selkeään ja luotettavaan HR-tekemiseen.

Videolta kuulet, miten toimitusjohtaja Ville Haaslahti kiteyttää Hidexin HR-kehitysmatkaa.

Hidex on kotimainen korkean teknologian yritys, joka kehittää mittauslaitteita tieteelliseen tutkimukseen, säteilymittaukseen ja isotooppilääketieteeseen. Vuodesta 1993 alkaen Hidex on tuonut markkinoille useita teknisiä innovaatioita mikrolevyjen lukemiseen, gammalaskureihin, isotooppilääketieteeseen ja PET-radiokemiaan.

Ulkoistettu HR on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi yrityksessä, jossa omia resursseja halutaan keskittää liiketoiminnan kansainvälistämiseen ja laajenemiseen.

– Kasvuyrityksenä olemme keskittyneet vahvasti rekrytointeihin, mutta yhtenä päivänä havahduimme siihen, että monet arkipäiväiset HR-asiat ovat jääneet meillä taka-alalle. Meillä oli tarve löytää pätevä kumppani, joka pystyisi ottamaan koppia kokonaisvaltaisesti Hidexin HR-asioista. Ratkaisun ongelmaan löysimme Greenstepin HR-palveluista, kuvailee Hidexin toimitusjohtaja Ville Haaslahti.

Ulkoistettu HR
Greenstepin Jaana Hagelin työskentelee yhdessä Ville Haaslahden ja muun Hidexin väen kanssa Turussa sijaitsevissa toimitiloissa.

Huoletonta arkea ulkoistetuilla HR-palveluilla

Hidexillä tiedetään, että yrityksen kasvaessa kovaa vauhtia liiketoiminnan tukitoimintojen kaipaama huomio saattaa toisinaan jäädä vähemmälle. Greenstepin HR-asiantuntijoiden johdolla Hidex on omaksunut uusia toimintatapoja, jotka tukevat yritystä rekrytoinneissa, koulutuksissa ja monissa muissa olennaisissa henkilöstöasioissa.

Arki sujuu huoletta, kun HR-prosessit on organisoitu liiketoimintalähtöisesti ulkoisen kumppanin toimesta.

– Kiireen keskellä huomasimme käytännön HR-asioiden, kuten lomien ja matkalaskujen jäävän hoitamatta tai tulevan myöhässä. Greenstepin avulla olemme kehittäneet selkeät HR-prosessit, joiden ansiosta asiat hoituvat ajallaan ja voimme tarjota työntekijöillemme tasalaatuista palvelua. Greenstepin kanssa työskentely on ollut alusta asti luontevaa ja he ovat päässeet hienosti osaksi meidän Hidex-perhettä, Haaslahti kertoo.

Greenstep Hidexin HR-kumppanina
Hidex on kotimainen korkean teknologian yritys.

Kansainvälistyvä organisaatio edellyttää monimuotoisuuden huomioimista

Hidexin kaltaisessa kansainvälistyvässä yrityksessä henkilöstöjohtaminen sekä HR-prosessit vaativat erityistä huomiota. Monikulttuurisessa organisaatiossa tarvitaan muun muassa toimivaa vuorovaikutusta sekä pätevää monimuotoisuuden johtamista.

HR-prosessit on rakennettu asiantuntijan johdolla vastaamaan lainsäädännön vaatimuksia. Tulevaisuuden kasvutavoitteet on helpompi saavuttaa hyvinvoivassa työyhteisössä.

– Olemme oppineet Greenstepin asiantuntijoilta paljon ja uudistaneet monia toimintatapoja yhteistyössä heidän kanssaan. Meidän kokemuksemme mukaan Greenstepin asiantuntijat ovat rautaisia HR-ammattilaisia ja älyttömän taitavia ihmisten kanssa, Haaslahti kertoo ja jatkaa:

– Liiketoimintamme kansainvälistyessä henkilöstö kasvaa ja monimuotoistuu edelleen, joten tarvitsemme jatkossakin Greenstepin tukea HR-kentällä.

Greenstep kiittää Hidexin väkeä haastattelusta ja hienosta yhteistyöstä!Mikäli HR-konsulttiemme laaja osaaminen voisi tukea myös teidän organisaatiotanne selkeyden avulla, tutustu HR-palveluihimme ja ota yhteyttä matalalla kynnyksellä, niin keskustellaan tarpeenne auki!