Futurice vauhditti kasvuaan ulkoisilla HR-palveluilla

Greenstep Futurice Stilli1 w600

Futurice on kotimainen IT-alan yritys, joka auttaa asiakkaitaan menestymään monipuolisilla ohjelmisto- ja datapalveluilla sekä liikkeenjohdon konsultoinnilla. Liiketoiminnan kansainvälistymistä ovat vauhdittaneet Futuricen ensiluokkaiset HR-toiminnot, joita yritys on hoitanut tiiviissä yhteistyössä Greenstepin kanssa.

– Meillä Futuricella on tukenamme Greenstepin HR-konsultti, jonka tehtävänä on vastata työntekijöiden kysymyksiin ja toimia palkkayhteyshenkilönä arjessa. Koimme talon sisällä olevan liian kapeaa osaamista palkka-asioista, ja tähän ongelmaan lähdimme etsimään ratkaisua Greenstepin palveluista, kertoo Futuricen HR Operations Lead Katja Kainulainen vuoden 2022 yhteistyöstä.

Greenstepin laaja osaajapooli tarjoaa kokonaisvaltaista tukea liiketoimintaan

Ammattimaisen HR-kumppanin merkitys liiketoiminnalle oli keskeinen, sillä aiemmin Futuricella palkanmaksut hoidettiin täysin manuaalisesti yhden työntekijän toimesta. Greenstepin avulla Futurice modernisoi palkkaprosessia ja sai kokonaisvaltaista varmuutta toimintaan. Futuricella on ollut tukenaan HR-konsultin lisäksi myös yli 20 muusta HR-asiantuntijasta koostuva osaajapooli. Unohtamatta talous- ja palkkahallinnon osaajia.

– Aiemmin liian moni asia oli muistin varassa, mutta Greenstepin avulla prosesseista on saatu automaattisempia ja varmempia. Esimerkiksi palkkaprosessimme on nykyisin sujuva ja tulevaisuuteen skaalautuva, minkä lisäksi olemme saaneet synergiaetuja keskittämällä palveluita myös talouspuolelle. Ehdottomasti parasta yhteistyössä on ollut se, että olemme voineet aidosti kokea HR-konsultin osaksi työyhteisöämme, Katja lisää.

Katja ja Rosita ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja iloitsevat Futuricen ja Greenstepin monipuolisesta kumppanuudesta.

Ihmislähtöisillä HR-toiminnoilla tähdätään liiketoiminnan kasvuun

Greenstepin ja Futuricen välille on muodostunut vahva kumppanuussuhde, ja kehittyvät HR-toiminnot ovat osoittautuneet tärkeäksi tueksi liiketoiminnan kasvussa. Kumppanuus on kasvattanut myös asiantuntijoita, sillä kansainvälisessä yrityksessä työskentelyyn kuuluvat nopeasti muuttuvat tilanteet ja jatkuva oppiminen.

– Tuen Futuricen kansainvälistymistä tekemällä tiivistä yhteistyötä Saksan ja Ruotsin palkkojen yhteyshenkilönä toimivan HR-konsultin kanssa. Futuricen kansainvälisyys ilmenee konkreettisesti esimerkiksi työkielessä sekä kulttuurieroissa organisaation sisällä. Futuricen HR-konsulttina saan olla mukana mahtavassa työyhteisössä, mikä tuo todella paljon merkitystä omaan arkeen. Suurin onnistuminen työssäni on, kun saamme tietyn projektin tai aikakauden päätökseen, ja voimme sen jälkeen juhlistaa yhdessä kollegoiden kanssa, kuvailee HR-konsulttina työskentellyt Rosita Wakkola.

HR-konsultti Rosita Wakkola ja Greenstepin muu osaajapooli on ollut tukena Futuricen kasvulle ja kansainvälistymiselle.

Vankka selkänoja kansainvälisessä toimintaympäristössä

Futuricella ulkoistetut HR-palvelut todettiin turvalliseksi ja tehokkaaksi ratkaisuksi nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Yhteinen sävel Greenstepin kanssa löytyi nopeasti ja tarvetta kumppanuuden jatkamiseksi on nähtävissä myös tulevaisuudessa.

– Kansainvälinen toimintaympäristö aiheuttaa haasteita esimerkiksi muuttuvan lainsäädännön ja erilaisten kulttuurien ja toimintatapojen myötä, joten HR-konsultin apu on ollut ensiarvoisen tärkeää. Voimme suositella Greenstepiä, koska yhteistyö heidän kanssaan on äärimmäisen mutkatonta ja sujuvaa, Katja toteaa.
Voisiko teidänkin HR-tekemisenne hyötyä HR-konsulttiemme tuesta? Tutustu HR-palveluihimme ja ota yhteyttä!