Greenstepin vuosi 2021

Joulukuusi

Lue tervehdyksemme vuodenvaihteeseen sekä vastuullisuustyöstämme!

Ennen katseiden kääntämistä tulevaan on aika muistella kulunutta vuotta. Myös vuosi 2021 on ollut hyvin poikkeuksellinen, ja toivomme, että olemme voineet auttaa asiakkaitamme joko koronapandemian aiheuttamissa haasteissa tai muissa liiketoiminnan kysymyksissä. Tavoitteenamme on aina pitää asiakas toimintamme keskipisteessä.

Greenstep-perheeseen on tämän vuoden aikana liittynyt yli 150 uutta asiantuntijakollegaa ja meitä on jo lähes 500. Nykyisten toimipisteidemme rinnalle olemme avanneet toimistot Vantaalle, Maarianhaminaan ja Tukholmaan, ja voimme kasvumme myötä auttaa asiakkaitamme entistä laajemmin. Lisäksi Greenstep on osa MSI Global Alliance -verkostoa ja voimme tätä kautta palvella yrityksiä yli 100 maassa. MSI Global Alliance on globaali verkosto yrityksiä taloushallinnon, palkkahallinnon, verotuksen ja lakipalveluiden aloilta.
Vastuullisuus on osa Greenstepin DNA:ta

Vastuullisuustyömme perustuu yhdessä jaetuille arvoille: Halu asiakkaan ilahduttamiseen, tahto uusiutua ja kehittää osaamista, into saada aikaan ja yhdessä onnistuminen, sekä rehellisyys ja toisten ihmisten arvostaminen. Vastuullisuusraportoinnin kautta voimme todentaa vastuullisuustyömme tavoitteellisuutta. Julkaisimmekin ensimmäisen vastuullisuusraporttimme (vuodesta 2020) keväällä 2021.

Greenstepin sisäisen vastuullisuustyön lisäksi olemme tänä vuonna rakentaneet tiimin, joka tarjoaa asiakkaillemme vastuullisuuspalveluita. Autamme asiakkaitamme lähtemään liikkeelle vastuullisuustyössä, kehittämään vastuullisuutta ja raportoimaan siitä sidosryhmille.

Etsimme jatkuvasti tapoja, joilla voimme vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaamme

Greenstepissä haluamme asiakkaidemme tukemisen ja ilahduttamisen lisäksi auttaa myös yhteiskunnan heikompiosaisia. Tästä esimerkkinä on Greenstepin toimistosiivouspalveluja tarjoava non-profit -tytäryhtiö Carestep, jonka kautta henkilöt, joiden on haastavaa työllistyä, saavat mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti.

Greenstepissä koemme, että yhdenvertaisuus työelämässä on erittäin tärkeää ja haluamme osaltamme edistää sitä. Toteutimme yhdenvertaisuuskyselyn kesällä 2021 tarkoituksena selvittää Suomessa työskentelevien ihmisten kokemuksia työelämän yhdenvertaisuudesta. Jaamme kyselymme tuloksia mm. blogiartikkeleiden kautta auttaaksemme yksilöitä ja yrityksiä yhdenvertaisuuden kehittämisessä.

Jokavuotisen työhyvinvointihaasteemme kautta kerättiin tänäkin vuonna huhti-syyskuussa askelilla ja pyöräilykilometreillä rahaa järjestöille, ja mikä parasta: kannustettiin henkilöstöä liikkumaan! Viikottaisen haasteen voittajat saivat valita hyväntekeväisyyskohteen kerätylle potille. Lahjoituksia tehtiin muun muassa Lasten Liikunnan Tuki ry:lle, Unicefin työhön koronarokotteiden viemiseksi kehittyviin maihin, AAMU Suomen lasten syöpäsäätiölle, Suomen luonnonsuojeluliitolle, Nälkäpäivä-keräykseen ja Roosa nauhalle.

Greenstep investoi uusiutuvaan energiaan

Meille Greenstep-perheenä maapallon tulevaisuus on tärkeää, ja haluamme tehdä oman osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Investoimme seuraavien viiden vuoden aikana 10 % tuloksestamme uusiutuvaan energiaan ja vähennämme näin osaltamme tarvetta fossiilisiin polttoaineisiin.

"Greenstep haluaa intohimoisesti vaikuttaa paremman tulevaisuuden rakentamiseen. Maailma tarvitsee uusiutuvia energialähteitä, ja me haluamme omalta osaltamme vastata tähän tarpeeseen kumppaniemme kanssa", kuvaa Greenstepin hallituksen puheenjohtaja Tore Teir. ”Käytämme 10 % vuosituloksestamme seuraavien viiden vuoden aikana uusiutuvan energian hankkeisiin. Yhteensä puhumme noin viiden miljoonan euron panostuksesta tulevaisuuteen. Tämä projekti on meille sydämen asia.”

Ensimmäiset kolme miljoonaa euroa on jo sijoitettu Ålandsbankenin Tuulivoima-erikoissijoitusrahastoon. Rahaston tavoitteena on lisätä kestävästi tuulivoiman käyttöä ja vahvistaa uusiutuvan energian osuutta energiamarkkinoilla.

Greenstep jakaa jatkossa vuosittain 10 % liikevoitosta henkilöstölle “Yhdessä”-tulospalkkiona

Greenstepin voimakas ja tuloksellinen kasvu perustuu henkilöstömme hyvään työhön. Tästä syystä päätimme perustaa kaikille yhteisen tulospalkkio-ohjelman.

"Kumppanuus greenstepiläisten kesken ja yhdessä tekemisen tapa kuuluvat vahvasti arvopohjaamme ja ovat asioita, joista voimme kaikki olla ylpeitä. Puhallamme yhteen hiileen ja autamme toisiamme. Tästä pitkäjänteisestä kumppanuusasenteesta haluamme jatkossa palkita jokaisen greenstepiläisen vuosittain", kertoo Tore Teir.

Vuoden 2021 henkilöstökyselyn tulokset vahvistivat, että greenstepiläiset myös viihtyvät hyvin meillä! Kyselyn tuloksista varmistui suositteluindeksi eNPS, joka oli tänä vuonna 72. Asteikolla -100 ja 100 mitattu suositteluindeksi kertoo, miten todennäköisesti työnantajaa suositellaan. Tämä mahtava tulos kertoo, että greenstepiläiset ovat tyytyväisiä työpaikkaansa ja suosittelevat meitä mielellään omalle verkostolleen!


Oikein mukavaa joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta 2022!