Kirjanpitäjän jatkuvan kehittymisen kaava

Kirjanpitajan jatkuvan kehittymisen kaava

Mitä taloushallinnon konsultin rooli pitää sisällään? Entä kuinka Greenstepillä tuetaan kirjanpitäjien jatkuvaa kehitystä? Yli 20 vuoden kokemuksen omaava taloushallinnon konsulttimme Barbro Bruun ja Accounting Coachimme Johanna Vuori kertovat, kuinka Greenstep on auttanut heitä kehittämään jo ennestään korkealla tasolla ollutta osaamistaan eteenpäin.

Barbro on työskennellyt taloushallinnon parissa Greenstepillä aina vuodesta 2014 lähtien. Hän on työskennellyt taloushallinnon konsulttina ja tiiminvetäjänä sekä Suomen että Ruotsin toimipisteillämme.

“Taloushallinnon konsultti tarkoittaa henkilöä, joka on jo aika kokenut ja pystyy itsenäisesti hoitamaan mm. erityyppisten asiakkaiden kirjanpidon, tilinpäätökset, veroilmoitukset ja toimimaan asiakkaan sparraajana. Taloushallinnon konsultit toimivat myös asiakasvastaavina heille osoitettujen organisaatioiden osalta. Konsulttina toimiminen tarkoittaa nimenomaan sitä, että asiakkaalle tarjotaan proaktiivisesti kehitysideoita sen sijaan, että täytettäisiin vain lainsäädännön asettamat vaatimukset”, Barbro kuvailee taloushallinnon konsultin roolia Greenstepillä.

Kuvassa Greenstepin Taloushallinnon konsultti Barbro Bruun

Myös Johanna omaa yli 15 vuoden kokemuksen erilaisista taloushallinnon tehtävistä ja on yksi Greenstepin monesta paluumuuttajasta. Nykyään hän toimii Greenstepillä Accounting Coachina tukien kirjanpitäjiemme jatkuvaa ammatillista kehitystä.

“Aloitin Accounting Coachina Greenstep Academyn alla huhtikuussa 2022. Se oli kokonaan uusi rooli Greenstepillä, joten sen muotoutumiseen on päässyt vaikuttamaan itse melko paljon. Tällä hetkellä Coaching-tiimissämme on yhteensä 5 kirjanpitäjää. Keskitymme erityisesti meillä Greenstepillä aloittavien kirjanpitäjien tukemiseen. Toki tuemme myös jo valmiiksi talossa olevien kirjanpitäjien kehitystä tuen ja koulutusten muodossa”, Johanna kertoo roolistaan Accounting Coachina.

Greenstepin asiakaskunnan monipuolisuus ja talosta löytyvän osaamisen määrä yllättivät positiivisesti

Kysyimme Barbrolta ja Johannalta onko jokin yllättänyt heidät Greenstepillä työskentelyssä.

“Talosta löytyvän asiantuntemuksen määrä on ehdottomasti yllättänyt positiivisesti. Täältä löytyy niin monta kokenutta kollegaa, että kun tulee jokin työhön liittyvä kinkkinen tilanne tai kysymys, niin joku on varmasti löytänyt siihen jo aiemmin vastauksen ja jakaa mielellään osaamistaan. Usein ratkaisu löytyykin viidessä minuutissa muilta kollegoilta kyselemällä. Täällä ei myöskään jää koskaan asioiden kanssa yksin”, Johanna iloitsee.

Kuvassa Greenstepin Accounting Coach Johanna Vuori

“Olen ihan samaa mieltä tuosta, pitää muistaa, että meillä on täällä 700 asiantuntijaa töissä. Se tarkoittaa, että joku on varmasti törmännyt samaan ongelmaan aikaisemmin. Toinen asia, mikä yllätti positiivisesti on se, miten laaja skaala eri tyyppisiä yrityksiä täällä on. Täällä on asiakkaita aina pienemmistä yrityksistä pörssiyhtiöihin, ja toimiala voi olla melkein mikä tahansa. Monipuoliset projektit mahdollistavat myös osaamisen jatkuvan kehittymisen, kun jokaisessa asiakkuudessa on aina jotain uniikkia”, Barbro komppaa.

Millaiset asiat ovat tukeneet Barbron ja Johannan ammatillista kehitystä Greenstepillä?

“Greenstep Academyn koulutukset ovat ihan huippujuttu. Meillä on jatkuvasti esimerkiksi taloushallinnon ajankohtaiskoulutusta ja omat vero- ja ALV-asiantuntijat. Koulutusten kattaus on laaja ja sieltä löytää aina itselle sopivia koulutuksia aiheesta kuin aiheesta. Täällä on myös valtavasti kokeneita kollegoja, joiden kanssa sparrailla ja jakaa osaamista”, Barbro kertoo.

“Meillä on myös paljon asiakkuuksia, joita hoitaa projektitiimit, joihin kuuluu eri liiketoiminnan osa-alueihin erikoistuneita konsultteja. Samassa projektissa saattaa olla esimerkiksi 1–2 henkilöä CFO-puolelta ja ihmisiä HR- tai vastuullisuustiimistä. Siinä pääsee tekemään yhteistyötä tosi monen greenstepiläisen kanssa ja oppimaan esimerkiksi CFO- tai vastuullisuuspuolen asioita. Se on tosi kiehtovaa, että osaaminen kasvaa myös vähän siitä kirjanpidon substanssin ulkopuolelta”, Johanna jatkaa.

Barbro ja Johanna jakavat Greenstepin podcastissa lisää vinkkejä siihen, kuinka nostaa jo valmiiksi korkealla tasolla oleva kirjanpidon osaaminen seuraavalle tasolle. Samassa jaksossa he kertovat myös lisää taloushallinnon konsultin työstä Greenstepillä. Kuuntele jakso Spotifyssa.