5 syytä yhdistää CRM BI-työkaluun

5 syyta yhdistaa CRM ja BI tyokalu
Juha kapanen

Juha Kapanen

Analytics Business lead

BI-työkalut tarjoavat lukuisia hyötyjä CRM-raportoinnille. Ne mahdollistavat mm. täysin organisaation tarpeisiin kustomoitavat raportit, mahdollisuuden rakentaa yksilöllisiä mittareita ja yhdistää dataa useammasta lähteestä.

CRM-järjestelmät tarjoavat usein valmiiksi raportointimahdollisuuksia. Niiden tarjoamat raportit eivät kuitenkaan tyypillisesti vastaa täysin organisaatioiden yksilöllisiin tarpeisiin. Moni yhdistääkin CRM:n johonkin BI-työkaluun saadakseen helposti lisäsyvyyttä ja yksilöllisyyttä raportointiin.

CRM-raportoinnin yhdistäminen BI-työkaluun on nykyään myös mahdollista toteuttaa melko pienin kustannuksin. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten BI-työkaluilla voidaan tehostaa CRM-raportointia.

Kustomoi CRM-raportit helposti lukuisille eri kohderyhmille

BI-työkalut mahdollistavat erilaisten raporttien rakentamisen muutamassa minuutissa eri kohderyhmille. Niiden avulla pystyt rakentamaan näppärästi esimerkiksi erilaiset raportit yrityksen johdolle ja yksittäisille myyjille. Voit antaa mm. yksittäiselle myyjälle raportin, jossa näkyy vain häntä koskeva myyntistatistiikka. BI-työkalut esittävät raportoitavan datan helppolukuisina visuaaleina, joita pystyy helposti muokkaamaan muutamalla klikkauksella mieleisikseen.

Rakenna yksilöllisiä mittareita

CRM-järjestelmät tarjoavat jo itsessään raportointimahdollisuuksia, mutta niiden sisältämiä mittareita ei pysty juurikaan muokkaamaan yrityksen tarpeisiin. CRM-raportoinnin yhdistäminen BI-työkaluun mahdollistaa erilaisten mittareiden rakentamisen juuri tietyn organisaation tarpeisiin.

BI-työkalujen avulla mittareista voi tehdä myös helposti lukuisia eri variaatioita, kuten esimerkiksi vaikka rullaavat keskiarvot. BI-työkalujen avulla voidaan myös tehokkaasti suodattaa pois mm. erilaisia diilejä millä tahansa valituilla ehdoilla. Yksi BI-työkalujen suurimmista eduista CRM-raportoinnissa onkin se, että mittareita voidaan varioida ja koota halutuilla tavoilla raporteille.

Yhdistä dataa eri järjestelmistä

BI-työkalut mahdollistavat raportoitavan datan hakemisen useasta eri järjestelmästä, ja sen yhdistämisen yhtenäisiksi raporteiksi. BI-työkalujen, kuten esimerkiksi BI Bookin avulla CRM-dataa voidaan mm. yhdistää reskontraan sekä talous-, tuotanto- ja markkinointidataan. Tämä auttaa hahmottamaan isoa kokonaiskuvaa, ja miten eri liiketoiminnan osa-alueet vaikuttavat toisiinsa.

Katsele ja jaa raportteja ilman CRM-käyttäjälisenssejä

Usein CRM-järjestelmien lisenssit ovat kalliita, ja ne pitää hankkia kaikille, jotka haluavat nähdä CRM-järjestelmästä raportteja. Itse CRM-järjestelmää käyttävät aktiivisesti usein kuitenkin vain myynti- ja markkinointitiimit. Yhdistämällä BI-työkalun CRM-järjestelmään sinun ei tarvitse enää ostaa käyttäjälisenssejä niille avainhenkilöille, jotka tarvitsevat vain raportteja CRM:stä. Lue lisää, miten BI Book -raportointityökalu mahdollistaa kaikkien organisaation raporttien jakamisen ja hallinnoinnin vaivattomasti.

Tunnista CRM-datan puutteet tehokkaasti

CRM-raportoinnin yhdistäminen BI-työkaluun osoittaa nopeasti, mikäli raportoitavassa datassa on joitakin puutteita. BI-työkalut auttavat myös huomaamaan, mikäli ihmiset jättävät tietoja päivittämättä. Niiden käyttö ohjaa organisaatiota datalähtöiseen kulttuuriin ja kannustaa ihmisiä pitämään huolen, että CRM:n tiedot ovat aina ajantasalla. Se puolestaan mahdollistaa CRM-datan luotettavan vertailun eri ajanjaksoina ja eri myyjien ja asiakkaiden välillä.

Laadukas ja ajantasainen data auttaa myös kehittämään asiakkuudenhallinnan prosesseja ja tekemään päätöksiä, jotka on mahdollista perustella datalähtöisesti. Usein BI-työkaluja käyttäessä opitaan myös, miten CRM:n konfigurointia tulisi parantaa, jotta saataisiin mitattua haluttuja asioita.

CRM:n yhdistäminen BI-työkaluun

BI Book -raportointityökalu tarjoaa helpon tavan yhdistää CRM-raportointi Power BI:hin ja muihin BI-työkaluihin ilman koodaustaitoja ja tarvetta rakentaa omaa tietovarastoa. Varaa veloitukseton BI Book -demo ja keskustellaan lisää, kuinka tehostaa raportointianne. Demon pääset varaamaan tästä.