Miksi moni kansainvälistyvä kasvuyhtiö valitsee NetSuiten ERP-järjestelmäkseen?

Miksi kansainvaliset kasvuyhtiot valitsevat netsuiten erp jarjestelmakseen 2

Uniikin liikeidean, omistautuneiden perustajien ja osaavien työntekijöiden lisäksi kansainvälisten menestystarinoiden takaa löytyy lähes poikkeuksetta tehokas ERP-järjestelmä. Tässä artikkelissa avaamme syitä siihen, miksi NetSuite-ERP on maailmanlaajuisesti kasvuyhtiöiden ykkösvalinta vuodesta toiseen.

Oura, HappyOrNot, Evondos, Siili Solutions ja Kyrö Distillery Company ovat hyviä esimerkkejä kansainvälistä mainetta niittäneistä suomalaisista yrityksistä, jotka ovat valinneet Netsuiten kasvunsa kirittäjäksi.

NetSuiten avulla he ovat saaneet läpinäkyvyyttä kansainvälisiin prosesseihinsa, ja pystyneet hallitsemaan monimutkaisia toimintaketjuja sekä vapauttamaan henkilöstön aikaa manuaalisista prosesseista ydinliiketoimintaan. Kaikki nämä yritykset pystyvät luottamaan myös siihen, että NetSuite skaalautuu ketterästi heidän mukanaan uusiin maihin.

ERP, joka skaalautuu nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin

Automatisoituihin lääkkeiden annostelupalveluihin erikoistunut Evondos toimii kaikissa Pohjoismaissa. Yritys etsi ERP:iä, joka taipuisi erityisen hyvin kansainvälisen liiketoiminnan tarpeisiin ja yhdistäisi jakelu- ja talousprosessit yhteen järjestelmään. Evondos valitsi järjestelmäkseen NetSuiten, joka yhdistää koko liiketoiminnan yhdelle alustalle ja taipuu ketterästi yli 160 maan tarpeisiin, eri valuuttoihin sekä paikallisten lainsäädäntöjen kiemuroihin.

“NetSuiten ansiosta säästämme aikaa päivittäisissä toiminnoissa ja saamme läpinäkyvyyden prosesseihin. NetSuiten käyttöönotto on toteutettu kaikissa maissa, joissa meillä on toimintaa ja se mahdollistaa sen, että meillä on täysi näkyvyys kaikkiin kansainvälisiin operaatioihimme”, kertoo Evondoksen CFO Vesa Tiitinen.

Lue lisää, kuinka Evondos on onnistunut tehostamaan kansainvälistä liiketoimintaansa NetSuiten avulla.

ERP, joka yhdistää koko liiketoiminnan yhdelle alustalle

Perinteisistä ERP-järjestelmistä poiketen, NetSuite sisältää valmiiksi moduliit mm. tuotannonohjaukseen, laskutukseen, varastonhallintaan, tuntikirjauksiin, lomalaskentaan ja asiakkuuksien hallintaan. Se kokoaa kaiken liiketoiminnan datan yhteen järjestelmään ja mahdollistaa sen, että ajantasaisin data on aina helposti saatavilla samassa paikassa.

Myös useassa maassa toimiva ja nopeasti kasvava digi- ja ohjelmistotalo Siili Solutions on pystynyt tehostamaan merkittävästi toimintaansa sen avulla.

"Ennen NetSuitea meillä oli useita eri järjestelmiä, jotka eivät kommunikoineet keskenään. Meillä on laaja alihankkijakanta, ja Greenstep rakensi meille räätälöidyn itselaskutusjärjestelmän, joka automatisoi alihankkijoiden laskujen hallinnan ja käsittelyn helposti NetSuitessa. Se vapautti aikaamme enemmän arvoa tuottaviin tehtäviin”, kertoo Siilin Group Controller Ville Väänänen.

Lue lisää, kuinka Siili Solutions on hyötynyt NetSuitesta.

ERP, joka mahdollistaa vahvat talousprosessit

Kun yritys kasvaa ja kansainvälistyy, kirjanpito vie enemmän aikaa ja muuttuu monimutkaisemmaksi. Dataa joudutaan siirtelemään yhä useammasta järjestelmästä toiseen, ja laskuja sekä tarjouksia joudutaan syöttämään järjestelmiin entistä enemmän. Samalla myös manuaalisesta työstä koituva inhimillisen virheen riski kasvaa. NetSuite mahdollistaa näiden ja lukuisten muiden prosessien tehokkaan automatisoinnin.

Vuonna 2018 Oura Healthin älysormuksien tilauskanta räjähti käsiin, mikä paljasti talousprosessien haavoittuvuuden. Oura valitsi Greenstepin tuella ERP-järjestelmäkseen NetSuiten, joka on osoittautunut elintärkeksi kasvun mahdollistajaksi. Oura Healthin CFO Mikko Kärkkäinen kertoo videolla lisää, millaisia haasteita NetSuiten avulla ollaan voitu ratkaista heidän liiketoiminnassaan:


Myös yli 130 maassa toimiva asiakas- ja työntekijätyytyväisyyttä mittaava HappyOrNot hyödyntää NetSuitea. Sen avulla kaikkia heidän taloudellisia toimintojaan voidaan hallinnoida tehokkaasti yhdessä järjestelmässä.

“Hallinnollinen työ on vähentynyt merkittävästi. Aiemmin kuukauden sulku saattoi viedä viikkoja, kun erilaiset tiedot kerättiin ja raportoitiin - nyt kyse on tunneista. Säästämme paljon aikaa tässä hallinnollisessa työssä, ja myös johtomme on hyvin tyytyväinen, koska he näkevät kaikkien tytäryhtiöidemme ajantasaisen tilanteen yhdellä vilkaisulla. On hyvin tärkeää voida tehdä päätöksiä reaaliaikaiseen tietoon perustuen, eikä tietoon, joka on esimerkiksi kaksi tai kolme kuukautta vanhaa”, kertoo HappyOrNotin Director of Business Services Esa Vasara.

Esa kertoo videolla, kuinka NetSuite on tukenut heidän kasvuaan:


ERP, joka mahdollistaa yrityksen ydinosaamiseen keskittymisen

Myös single malt -ruisviskiä ja ruisginiä valmistava Kyrö Distellery Company valitsi NetSuiten liiketoimintansa tueksi. Viskin valmistus, varastointi ja jakelu pitävät sisällään monimutkaisia operaatioita, joissa mennään edestakaisin niin logistisesti kuin taloushallinnon näkökulmasta. Kustomoidut prosessit ovat siis elintärkeitä Kyrön liiketoiminnalle, ja Greenstepin tuki ja NetSuite ovat tehneet niistä mahdollisia. NetSuite on vapauttanut heidän aikaansa huomattavasti ydinliiketoimintaan.

“Konkreettisin hyöty on ollut, että NetSuite mahdollistaa ydinliiketoimintaamme keskittymisen”, kertoo Kyrön henkilöstö- ja talousjohtaja Linda Hasi.

Lue lisää Kyrön kokemuksista NetSuitesta.

Laaja-alainen kumppani NetSuiten käyttöönottojen tukena

Greenstep on tukenut Ouran, HappyOrNotin, Evondoksen, Siili Solutionsin ja Kyrö Distillery Companyn lisäksi lukuisia muitakin kasvuyhtiöitä NetSuiten käyttööntosta kokonaisvaltaisten talousprosessien suunnitteluun. Varaa 30 min tapaaminen NetSuite-asiantuntijamme kanssa ja keskustellaan lisää yksilöllisistä tarpeistanne.