Listautuminen on oiva mahdollisuus kerätä uutta pääomaa liiketoiminnan kehittämiseen. Listautumisprosessiin kuuluu rutkasti valmistelevaa työtä, joka on syytä hoitaa ulkopuoliseen asiantuntuntemukseen nojaten. Samalla listautuvan yrityksen oma osaaminen lisääntyy, pörssiyhtiön arkeen kasvattaen. Avullamme löydätte listautumiskunnon!

Pörssiin listautuminen on merkittävä päätös ja sen tueksi valittavalla kumppanilla on suuri rooli toteutumisen sujuvuudessa. Greenstep on tukenut pörssilistautumisissa jo useiden vuosien ajan. Olemme Nasdaqin hyväksytty neuvonantaja, First North Certified Adviser.

Listautumispalvelut – tukena listautumiskunnon löytämisessä

Greenstepin ulkoisen laskennan asiantuntijatiimi on luotettu kumppani listautumisannin valmistelussa ja toteuksessa niin Suomessa kuin muuallakin Pohjoismaissa.

Näkökulmamme on kokonaisvaltainen. Listautumisprosessi vie yhtiötä kaikkiaan eteenpäin, sillä listautumisvalmistelujen yhteydessä tehdään monenlaista kehitystyötä. Listautumiseen valmistautumisella kohennetaan yhtiön kuntoa ja sisäistä kyvykkyyttä, ei vain listautumishetkeä, vaan myös jatkoa varten.

Greenstepin kokenut tiimi voi auttaa prosessin varrella monin tavoin, ja toteuttaa esimerkiksi:

 • nykytilanteen kartoitus ja listautumisvalmiuden arviointi
 • taloushallinnon perusprosessien kehittäminen ja IPO readiness
 • IPO due diligence
 • listautumisvalmiuteen vievien toimenpiteiden suunnittelu
 • neuvonta ja konsultointi IPO:n toteuttamiseen

Listautuvan yhtiön taloushallintoa odottaa joukko uusia velvoitteita, tehtäviä, säännöksiä ja aikatauluja. Usein myös ympäristön hektisyys lisääntyy. Pörssiyhtiöiden toimintaa myös valvotaan eri tahojen toimesta. Yrityksen ulkopuoliset osaajat ja neuvonantajat ovat käytännössä välttämättömiä listautuvalle yhtiölle.

"Yhteistyöstä Greenstepin kanssa oli paljon apua koko listautumisprosessin aikana. Saimme tukea sekä IFRS-asioiden selvittelyyn että käytännön työhön. Toiminnan laajentuessa olemme aina saaneet tukea ja tiimiin lisää asiantuntijoita, kun tarvetta on ollut."


Elämää myös IPO:n jälkeen

Onnistuneen listautumisen lisäksi haluamme varmistaa, että yrityksen osaaminen listayhtiösäännöistä kasvaa prosessin myötä. Raportointi- ja tiedonantovelvollisuuksien noudattaminen on jo rutiini, kun taival listayhtiönä alkaa.

Me Greenstepillä pystymme auttamaan myös muissa pörssilistautumiseen liittyvissä projekteissa. Olemme olleet mukana tekemässä mm. seuraavia projekteja:

 • sisäisten kontrollien läpikäynti, parannusehdotukset sekä kuvausten ja kontrollitestausten rakentaminen
 • laskentamanuaalin teko
 • ennusteprosessin parantaminen
 • raportointiprosessin parantaminen ja automatisointi
 • osavuosikatsausten sisällön läpikäynti
 • IFRS-konversiot

Ota yhteyttä ja keskustellaan teille parhaista ratkaisuista listautumiseen liittyen!