IPR.VC hallitsee riskejä ja säästää aikaa Greenstepin back office -palveluilla

IPR.VC:n tiimi on vaikuttunut yhteistyön tuloksista sekä Greenstepin kokonaisvaltaisesta palvelusta. Kun rahaston back office -toiminnot ovat hyvissä käsissä, on tiimin helppoa keskittyä oman ydinliiketoiminnan kehittämiseen.

IPR.VC:n talousjohtaja Nina Rudanko kertoo yhteistyöstämme videolla:


IPR.VC on suomalainen vuonna 2015 perustettu pääomasijoitusyritys, joka on erikoistunut elokuviin ja muihin media-alan sisältöihin. IPR.VC yhdistää sijoittajat korkealaatuiseen elokuva- ja TV-sisältöön ja tarjoaa pitkän aikavälin strategista pääomaa mediastudioille ja -jakelijoille. Talousjohtajana toimivan Nina Rudangon mukaan taloushallinnon ulkoistaminen on ollut suureksi avuksi yrityksen mission toteuttamisessa. Kun rutiinityöt uhkasivat jäädä ydintehtävien jalkoihin, oli aika ulkoistaa taloushallinnon palvelut luotettavalle kumppanille.

“Meidän arki on kiireistä erityisesti kvartaaliraportoinnin aikana. Vaikka töitä on ollut viime aikoina liikaakin, emme tässä kohtaa ole halunneet palkata uusia työntekijöitä taloushallinnon tehtäviin. Koska Greenstep on aiemminkin hoitanut kirjanpitoamme, oli luonnollista ulkoistaa muitakin back office -palveluita heille. Greenstepin avulla säästämme merkittävästi omaa aikaamme ja voimme keskittyä tuottavaan työhön”, kertoo Nina Rudanko.

Asiantunteva tiimi huolehtii yksilöllisestä ja tyylikkäästä raportoinnista

Taloushallinnon ulkoistaminen näyttäytyi IPR.VC:lle optimaalisena vaihtoehtona, kun tavoitteena oli keskittää resurssit omaan ydinosaamiseen geneeristen rutiinitöiden sijaan. Raportoinnissa tukena toimii nyt Greenstepin monipuolinen asiantuntijatiimi, joka on onnistunut karsimaan manuaalista työtä Netvisorin ja BI Bookin ketterän yhdistelmän avulla. Vaikka raportit noudattavat standardoituja periaatteita, on niiden sisältö ja ulkonäkö suunniteltu IPR.VC:n yksilöllisten toiveiden mukaisesti.

“Greenstepillä on todella laajaa taloushallinnon osaamista ja heidän avullaan olemme saaneet selvästi kehitettyä raportointia sekä hajautettua riskiä. Greenstepin asiantuntijat hoitavat kirjanpidon Netvisorissa, mistä he saavat kätevästi vietyä kaikki tiedot BI Bookiin. Olemme myös todella tarkkoja raporttien ulkonäöstä ja haluamme, että ne ovat brändin mukaisia. Greenstepin porukka pystyi toteuttamaan toiveemme ja nyt meillä on tyyliimme sopivat raportit, joita on helppo lukea”, Nina lisää.

Tiiviissä yhteistyössä katsotaan myös tulevaisuuteen

IPR.VC:n tiimi on vaikuttunut yhteistyön tuloksista sekä Greenstepin kokonaisvaltaisesta palvelusta. Kun rahaston back office -toiminnot ovat hyvissä käsissä, on tiimin helppoa keskittyä oman ydinliiketoiminnan kehittämiseen. Ilokseen Nina on saanut myös huomata, että koko tiimin tietotaito on kasvanut yhteistyössä Greenstepin konsulttien kanssa.

“Greenstep on meille erinomainen kumppani taloushallintoon, sillä he tuntevat hyvin raportoinnin sekä Venture capital -toimialan. Konsultit, joiden kanssa olemme saaneet työskennellä, ovat olleet aidosti kiinnostuneita meidän tarpeistamme ja toimivat proaktiivisesti kehittääkseen raportointiamme. Olemme yhdessä myös miettineet jo tulevaisuuden kehityskohteita. Greenstepistä on ollut meille valtavaa apua”, Nina kiittelee.