Vastuullisuuskonsultointi tarjoaa työkalut liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen

Tamturbo haluaa olla alansa edelläkävijänä vastuullisuudessa, minkä tiimoilta yritys tekee tiivistä kehitystyötä Greenstepin asiantuntijoiden kanssa.

Tamturbon toimitusjohtaja Igor Nagaev kertoo yhteistyöstämme videolla:

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitä


Tamturbo Oyj on suomalainen teknologiayritys, joka valmistaa öljyttömiä paineilmakompressoreita teollisuuteen. Yritys perustettiin Tampereella vuonna 2010, jolloin missiona oli tuoda markkinoille ympäristöystävällinen vaihtoehto paineilman tuotantoon.

”Kestävä kehitys on liiketoimintamme ja tuotesuunnittelumme ydin. Emme voi jatkaa energian ja resurssien tuhlaamista samalla tavalla kuin sata vuotta sitten. Missionamme on kehittää, valmistaa ja myydä 100-prosenttisesti öljyttömiä ja kestäviä kompressoreja alhaisin kokonaiskustannuksin. Meille kestävä kehitys on tapa, jolla suunnittelemme koneita ja kehitämme tuotteitamme”, kertoo Tamturbon toimitusjohtaja Igor Nagaev.

Kokeneet asiantuntijat tukevat matkalla kohti vastuullisempaa liiketoimintaa

Greenstep ja Tamturbo ovat tehneet moniulotteista yhteistyötä vuodesta 2016 lähtien. Greenstep on viime vuosina tukenut Tamturboa HR-, palkka- ja vastuullisuuspalveluilla, minkä lisäksi yhtiö on hyödyntänyt myös interim (väliaikaista) talousjohtajapalvelua. Erityisesti hiilijalanjäljen laskeminen ja toiminnan kestävyyden arviointi on ollut vastuullisuuteen tähtäävän liiketoiminnan kannalta kriittistä.

”Päädyimme yhteistyöhön Greenstepin kanssa, koska koimme heidät kumppanina, joka voisi tukea meitä kokonaisvaltaisesti myös kestävän kehityksen kysymyksissä. Havaitsimme haasteen liiketoiminnassamme, kun aloimme saada kysymyksiä vastuullisuudestamme asiakkailtamme ja toimittajiltamme. Olemme toimittaja monille tuotantoyrityksille, joilla on toimintaa maailmanlaajuisesti. Näillä yrityksillä on suuria tavoitteita hiilijalanjäljen vähentämiseksi, emmekä aiemmin pystyneet antamaan heille tarkkaa dataa meidän hiilijalanjäljestämme.

Huomasimme, että harvat toimijat pystyvät olemaan apuna erilaisten vastuullisuuslaskelmien ja -arvioiden tekemisessä. Onneksi olemme voineet tehdä yhteistyötä Greenstepin kanssa, sillä heillä on osaamista ja kokemusta vastaavista toimialoista”, Nagaev toteaa.

Läpinäkyvyys vastuullisen liiketoiminnan kivijalkana

Nagaevin mukaan Tamturbo haluaa lisätä läpinäkyvyyttä sidosryhmiä kohtaan laatimalla tarkat arvioinnit tuotteiden elinkaaren hiilijalanjäljestä. Yhtiön tahtotilana on saavuttaa teollisuuden alhaisimmat hiilidioksidipäästöt ja täten myötävaikuttaa myös asiakkaidensa hiilijalanjäljen pienentämiseen.

”Elinkaariarviointiprojektimme tavoitteena oli saada selkeät ja läpinäkyvät luvut ja ymmärtää, mikä on hiilipäästöjen osuus tuotannossamme ja millä keinoilla tuotantomme optimoidaan. Tämän seurauksena tiedämme, mitä voisimme tehdä paremmin ja miten voisimme pienentää tuotannosta ja tuotteista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä. Greenstepin asiantuntijoiden laatimien lukujen ja laskelmien avulla voimme osoittaa asiakkaillemme konkreettisuutta ja perustella asiakaslupauksemme. Se on meille erittäin tärkeää, koska myymme koneita maailmanlaajuisesti”, Nagaev painottaa.

Vastuullisuuden kehittäminen hyödyttää koko liiketoimintaa

Tiiviin yhteistyön ansiosta Tamturbo on saanut selkeän kokonaiskuvan tuotannosta ja tuotteiden rakenteesta ja niiden ympäristövaikutuksista. Greenstepin kokeneet asiantuntijat tukevat yritystä matkalla kohti kestävää ja kustannustehokkaampaa liiketoimintaa.

”Työskentely Greenstepin kanssa on tuntunut turvalliselta, koska he ovat alansa ammattilaisia. Kaikkiin mahdollisiin kysymyksiimme on vastattu ja ne ovat ohjanneet meitä menestyksekkäästi kohti tuloksia. Nyt ymmärrämme selkeästi, millaisia tapoja meillä on kehittää työtämme ja miten voimme optimoida tuotantoa ja tuotteiden käyttöä. Tulevaisuudessa meillä on mahdollisuuksia sukeltaa syvemmälle tuotantoomme ja tutkia tarkemmin, miten voisimme vähentää toiminnasta aiheutuvia päästöjä. Haluamme, että ekologisuus on sidottu tuotteen elinkaaren jokaiseen vaiheeseen”, tiivistää Nagaev.