Taloushallinnon Taiturit
Yhdenvertaisuus palkitsemisessa
Brand background blur
Taloushallinnon Taiturit

Tutustu Greenstepin uuteen podcastsarjaan!

Tässä podcastissa pureudutaan yrityksen menestymisen salaisuuksiin huippumentoreiden kanssa. Perehdymme myös vastuullisuuden teemoihin rakentaaksemme yrityksille kestävää tulevaisuutta, syvennymme taloushallinnon taiteen suurenmoisiin ratkaisuihin, sekä keskustelemme lisäksi laajasti yritysmaailman mielenkiintoisimmista ja ajankohtaisimmista teemoista.

Voit kuunnella podcastia myös suoraan Spotifysta Kuuntele

Taloushallinnon taiturit

Jakso 1: Anne Kulla: Kirjanpito ja sen tulevaisuus

Taloushallinnon taiturit -podcast sarjan ensimmäisessä jaksossa käsittelimme taloushallinnon kivijalkaa eli kirjanpitoa. Haastattelimme Greenstepin omaa taloushallinnon ja juridiikan huippuasiantuntijaa, yrityskuiskaajaa, partneria ja toimistovetäjää Anne Kullaa.


Jakso 2: Katja Lisko: Rahastojen kirjanpito

Tässä jaksossa käsittelimme pääomarahastoja niiden kirjanpidon näkökulmasta. Haastattelimme kokenutta Greenstepin taloushallinnon konsulttia ja asiantuntijaa Katja Liskoa. Keskustelimme mm. siitä, millaista rahastokokonaisuuden kirjanpito on verrattuna tavallisten osakeyhtiöiden kirjanpitoon sekä mitä ovat pääomakutsut.


Jakso 3: Ari Vänskä: Kirjanpidon rajapintaratkaisut

Käsittelimme Taloushallinnon taiturit –sarjamme kolmannessa jaksossa kirjanpitoa ja järjestelmien rajapintaratkaisuja sekä mitä kirjanpitäjän olisi hyvä tietää rajapinnoista. Haastattelimme jaksossa Greenstepin järjestelmä- ja käyttöönottokonsulttia Ari Vänskää, jolla on laaja kokemus rajapintaratkaisujen suunnittelusta, toteutuksesta ja vaihdoksista.


Jakso 4: Anna Paananen: Vinkit verkkokaupan kirjanpitoon

Käsittelimme podcastimme Taloushallinnon taiturit -sarjan neljännessä jaksossa verkkokaupan kirjanpitoa. Verkkokauppaa aloittelevan yrittäjän kannattaa ottaa kirjanpidon ammattilainen jo suunnitteluvaiheessa mukaan. Osaava kirjanpitäjä on kullanarvoinen tuki yrittäjälle jo siinä vaiheessa, kun yrittäjä valitsee verkkokauppajärjestelmää.


Jakso 5: Barbro Bruun & Oliver Lindholm: Startup-yritysten talous ja kirjanpito

Jaksossa käsittelimme startup-yritysten taloudenhoitoa ja kirjanpitoa. Mikä sitten on startup-yritys? Se on enintään muutaman vuoden ikäinen ja innovatiivisiin ideoihin perustuva yritys, joka vasta kehittää ensimmäistä tuotettaan, eikä yleensä tuota vielä voittoa.


Kestävyyden kirittäjät

Jakso 1: Muuttuvan vastuullisuuden tekijät

Kestävyyden Kirittäjät -sarjamme ensimmäisessä jaksossa keskustelimme muuttuvan vastuullisuuden teemoista vastuullisuusjohtaja Anne Larilahden kanssa.

Jakso 2: Vastuullisuus ei riitä, tarvitaan myös vaikuttavuutta

Jaksossa keskustellaan Aktian vastuullisen sijoittamisen päällikön Eeva Toivosen kanssa. Keskustelimme niistä haasteista, joita vastuullisuuteen sijoittajan kannalta sisältyy – ja toisaalta niistä mahdollisuuksista, joita sijoittajilla on vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja vastuullisuuskehitykseen ylipäätään.

Jakso 3: Yhteistyö edistää monimutkaisten ympäristöhaasteiden ratkaisemista

Jaksossa keskustelemme Baltic Sea Action Groupin (BSAG) toimitusjohtajan Michaela Ramm-Schmidtin kanssa. Aiheenamme oli BSAG:n työ ja rooli saastuneen Itämeren suojelutyössä. Keskustelimme systeemisistä muutoksista ja yhteistyön merkityksestä haastavissa ja monimutkaisissa tilanteissa.

Jakso 4: Paikallisuus vastuullisuustyön suunnannäyttäjänä

Keskustelimme Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäisen kanssa vastuullisuuden teemoista ja siitä, miten paikallisuus toimii heillä vastuullisuustyön suunnannäyttäjänä. Myös perspektiivin saaminen ja ympäröivän maailman kuunteleminen sekä yrityskansalaisuuden merkitys jokapäiväisessä toiminnassa nousivat esiin keskustelussamme.

Jakso 5: Monimuotoisuutta puoltavat järki ja tunteet

Jaksossa keskustellaan monimuotoisuudesta Anneli Karlstedtin kanssa. Hän on toiminut vuodesta 2018 Nokian yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuusjohtajana.


Menestyksen mentorit

Jakso 1: Julianna Borsos, Bocap: Miten moninaisuus tuottaa rahaa?

Greenstepin ”Menestyksen mentorit” -ohjelmasarjan ensimmäisessä jaksossa tarkastelimme moninaisuutta erityisesti liikevaihdon lisäämisen näkökulmasta. Haastattelimme aiheesta rahoitusalan ja pääomasijoittamisen rautaista ammattilaista, Bocap-konsernin toimitusjohtajaa ja kauppatieteen tohtoria Julianna Borsosta.


Jakso 2: Aki Soudunsaari, Naava Group Oy: Kolme asiaa, jotka yrittäjän on opittava menestyäkseen

Jaksossa käsitellään kolmea yrityksen menestystekijää: yrityksen tiimin rakentamista, asiakaskokemuksen tuottamista ja laskutusta. Mukanamme oli terveysalan yrittäjä ja Naava Group Oy:n perustaja Aki Soudunsaari.


Jakso 3: Heikki Väänänen, HappyOrNot: Mitä mieltä asiakkaasi ovat yrityksestäsi

Tässä jaksossa tarkastelemme asiakaspalautetta, sen merkitystä ja arvoa sekä miten asiakaspalautetta voisi hyödyntää entistä paremmin liiketoiminnan kehittämisessä. Aiheesta keskusteli kanssamme HappyOrNot -yrityksen perustaja Heikki Väänänen.


Jakso 4: Terhi Karasjärvi, Visma Passeli Oy: Yrityskulttuuri on yrityksen perustukset

”Menestyksen mentorit” -sarjan neljäs jakso käsittelee yrityskulttuuria. Terveessä yrityskulttuurissa luovuus ja innovaatiot kukoistavat, ihmiset voivat paremmin ja tekevät parempaa tulosta. Yrityskulttuurin kehittäminen on tärkeää kaiken kokoisille yrityksille ja siihen kannattaa satsata erityisesti yrityksen ollessa voimakkaassa kasvussa. Pääsimme keskustelemaan aiheesta yrityskulttuurin moniottelijan ja huippuinsinöörin Visma Passeli Oy:n toimitusjohtajan Terhi Karasjärven kanssa.


Jakso 5: Meri-Tuuli Laaksonen, Gubbe: Pidä huolta! Yrittäjän oma hyvinvointi ja jaksaminen

Tuotantokauden kuudes jakso käsittelee työntekijöiden hyvinvointia ja jaksamista sekä sitä, miten organisaatioiden pitäisi toimia ylläpitääkseen työntekijöiden hyvinvointia, mihin työntekijöiden hyvinvointi vaikuttaa ja mikä vaikutus yksittäisten henkilöiden hyvinvoinnilla on koko henkilöstön hyvinvointiin.