Taloushallinnon Taiturit
Yhdenvertaisuus palkitsemisessa
Brand background blur
Taloushallinnon Taiturit

Kuuntele Greenstep Podcastia!

Tässä podcastissa pureudutaan yrityksen menestymisen salaisuuksiin huippumentoreiden kanssa. Perehdymme myös vastuullisuuden teemoihin rakentaaksemme yrityksille kestävää tulevaisuutta, syvennymme taloushallinnon taiteen suurenmoisiin ratkaisuihin, sekä keskustelemme lisäksi laajasti yritysmaailman mielenkiintoisimmista ja ajankohtaisimmista teemoista.

Voit kuunnella podcastia myös suoraan Spotifysta Kuuntele

Tulossa pian: Advisors for Advancement


Henkilöstö haastaa

Jakso 1. Kati Tuovinen & Sirpa Ontronen: Introjakso – mitä kaikkea HR-kentällä tapahtuukaan?

Henkilöstökokemus on keskeinen yrityksen menestystekijä ja siksi pureudummekin ajankohtaisiin ja puhutteleviin HR-teemoihin asiantuntijoiden opastuksella Henkilöstö haastaa -tuotantokaudella. Kauden introssa Senior HR Consultant Sirpa Ontronen ja Head of HR Business Kati Tuovinen kertovat, mitä kaikkea HR-kentällä on tapahtunut ja tapahtuu, sekä esittelevät koko tuotantokauden aiheet.
Jakso 2. Juhani Ekuri, Lukander Ruohola HTO Attorneys: Työlainsäädäntö uudistuu – näkyykö käytännöissä?

Tässä jaksossa Seniori HR-konsulttimme Sirpa Ontronen keskustelee asianajaja Juhani Ekurin kanssa mm. siitä, miten erilaiset lakimuutokset ovat näkyneet juristin ja HR-konsultin työpöydällä.
He käyvät myös läpi kaikki keskeiset ja ajankohtaiset työlainsäädännön muutokset keskustellen sekä tuomalla esiin tärkeimmät muistettavat seikat.Jakso 3. Miia Hapuoja, Huhtamäki: Miten sosiaalinen vastuu näkyy HR:n työpöydällä?

Sosiaalinen vastuu nähdään usein liian kapeasti, joskus jopa vain lahjoituksina tai hyväntekeväisyystempauksina. Sosiaalinen vastuu on kuitenkin paljon laajempi käsite, jossa HR-tekeminen ja henkilöstöjohtaminen ovat aivan keskeisessä roolissa. Tässä jaksossa HR-palveluliiketoimintamme vetäjä Kati Tuovinen pureutuu Huhtamäen HR-tiimissä työskentelevän HR- ja vastuullisuusammattilaisen Miia Hapuojan kanssa siihen, miten sosiaalinen vastuu näkyy HR:n työpöydällä.Jakso 4. Ilpo Tolonen, Docrates: Onko työnantajamielikuvan rakentaminen ratkaisu osaajapulaan?

Onko työnantajamielikuvan rakentaminen ratkaisu osaajapulaan? Tässä jakossa Senior HR Consultant Sirpa Ontronen keskustelee Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtajan Ilpo Tolosen kanssa siitä, mihin työnantajan kannattaa panostaa saadakseen osaajia rekrytoitua. Sirpa ja Ilpo käyvät läpi mm. sitä, millaisia toimenpiteitä rekrytoinnissa on hyvä tehdä alalla, jolla on osaajapulaa.
Jakso 5. Pauli Dahlblom, Stockmann: Mitä henkilöstöanalytiikka on ja miten onnistua siinä?

Tässä jaksossa HR-palveluliiketoimintamme vetäjä Kati Tuovinen tarttuu aiheeseen henkilöstöanalytiikka-asiantuntija Pauli Dahlbomin kanssa, jossa he keskustelevat eri kokemuksista ja käytännön vinkeistä datalähtöiseen henkilöstöanalytiikkaan ja miten nämä sovelletaan parhaalla tavalla henkilöstön arkeen.

Miten esimerkiksi datalähtöinen raportointi voi edistää rekrytointia, tai mitä datalähtöisellä henkilöstökulttuurilla tavoitellaan?
Jakso 6. Kati Tuovinen & Siru Ormo, Greenstep: HR on toimitusjohtajan vasen käsi, kun CFO on oikea

Henkilöstö haastaa –podcast-sarjamme viimeisessä jaksossa HR-palveluliiketoimintamme vetäjä Kati Tuovinen keskustelee Greenstepin CFO-konsultin, Partner Siru Ormon kanssa HR:n ja talouden yhteistyön tärkeydestä.

Kati ja Siru kertovat kokemuksiinsa pohjautuen tilanteista, joissa HR:n ja CFO:n yhteistyö on välttämätöntä. He käsittelevät aihetta mm. yritysjärjestelytilanteiden sekä Due Diligencen näkökulmasta. Miten yrityksen tavoitteisiin päästään, missä tarvitaan lisää kehitystä ja mitä tunnuslukuja tarvitaan erityisesti HR:n näkökulmasta?

Taloushallinnon taiturit

Jakso 1: Anne Kulla: Kirjanpito ja sen tulevaisuus

Taloushallinnon taiturit -podcast sarjan ensimmäisessä jaksossa käsittelimme taloushallinnon kivijalkaa eli kirjanpitoa. Haastattelimme Greenstepin omaa taloushallinnon ja juridiikan huippuasiantuntijaa, yrityskuiskaajaa, partneria ja toimistovetäjää Anne Kullaa.


Jakso 2: Katja Lisko: Rahastojen kirjanpito

Tässä jaksossa käsittelimme pääomarahastoja niiden kirjanpidon näkökulmasta. Haastattelimme kokenutta Greenstepin taloushallinnon konsulttia ja asiantuntijaa Katja Liskoa. Keskustelimme mm. siitä, millaista rahastokokonaisuuden kirjanpito on verrattuna tavallisten osakeyhtiöiden kirjanpitoon sekä mitä ovat pääomakutsut.


Jakso 3: Ari Vänskä: Kirjanpidon rajapintaratkaisut

Käsittelimme Taloushallinnon taiturit –sarjamme kolmannessa jaksossa kirjanpitoa ja järjestelmien rajapintaratkaisuja sekä mitä kirjanpitäjän olisi hyvä tietää rajapinnoista. Haastattelimme jaksossa Greenstepin järjestelmä- ja käyttöönottokonsulttia Ari Vänskää, jolla on laaja kokemus rajapintaratkaisujen suunnittelusta, toteutuksesta ja vaihdoksista.


Jakso 4: Anna Paananen: Vinkit verkkokaupan kirjanpitoon

Käsittelimme podcastimme Taloushallinnon taiturit -sarjan neljännessä jaksossa verkkokaupan kirjanpitoa. Verkkokauppaa aloittelevan yrittäjän kannattaa ottaa kirjanpidon ammattilainen jo suunnitteluvaiheessa mukaan. Osaava kirjanpitäjä on kullanarvoinen tuki yrittäjälle jo siinä vaiheessa, kun yrittäjä valitsee verkkokauppajärjestelmää.


Jakso 5: Barbro Bruun & Oliver Lindholm: Startup-yritysten talous ja kirjanpito

Jaksossa käsittelimme startup-yritysten taloudenhoitoa ja kirjanpitoa. Mikä sitten on startup-yritys? Se on enintään muutaman vuoden ikäinen ja innovatiivisiin ideoihin perustuva yritys, joka vasta kehittää ensimmäistä tuotettaan, eikä yleensä tuota vielä voittoa.


Jakso 6: Jonathan Teir: BI-ratkaisut taloushallinnon raportoinnissa

Kuinka valjastaa analytiikka menestyksen moottoriksi? Greenstepin analytiikkatiimin vetäjä ja kokenut raportointiguru Jonathan Teir pureutuu näihin teemoihin Taloushallinnon taiturit -tuotantokauden viimeisessä jaksossa.


Kestävyyden kirittäjät

Jakso 1: Muuttuvan vastuullisuuden tekijät

Kestävyyden Kirittäjät -sarjamme ensimmäisessä jaksossa keskustelimme muuttuvan vastuullisuuden teemoista vastuullisuusjohtaja Anne Larilahden kanssa.

Jakso 2: Vastuullisuus ei riitä, tarvitaan myös vaikuttavuutta

Jaksossa keskustellaan Aktian vastuullisen sijoittamisen päällikön Eeva Toivosen kanssa. Keskustelimme niistä haasteista, joita vastuullisuuteen sijoittajan kannalta sisältyy – ja toisaalta niistä mahdollisuuksista, joita sijoittajilla on vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja vastuullisuuskehitykseen ylipäätään.

Jakso 3: Yhteistyö edistää monimutkaisten ympäristöhaasteiden ratkaisemista

Jaksossa keskustelemme Baltic Sea Action Groupin (BSAG) toimitusjohtajan Michaela Ramm-Schmidtin kanssa. Aiheenamme oli BSAG:n työ ja rooli saastuneen Itämeren suojelutyössä. Keskustelimme systeemisistä muutoksista ja yhteistyön merkityksestä haastavissa ja monimutkaisissa tilanteissa.

Jakso 4: Paikallisuus vastuullisuustyön suunnannäyttäjänä

Keskustelimme Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäisen kanssa vastuullisuuden teemoista ja siitä, miten paikallisuus toimii heillä vastuullisuustyön suunnannäyttäjänä. Myös perspektiivin saaminen ja ympäröivän maailman kuunteleminen sekä yrityskansalaisuuden merkitys jokapäiväisessä toiminnassa nousivat esiin keskustelussamme.

Jakso 5: Monimuotoisuutta puoltavat järki ja tunteet

Jaksossa keskustellaan monimuotoisuudesta Anneli Karlstedtin kanssa. Hän on toiminut vuodesta 2018 Nokian yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuusjohtajana.


Menestyksen mentorit

Jakso 1: Julianna Borsos, Bocap: Miten moninaisuus tuottaa rahaa?

Greenstepin ”Menestyksen mentorit” -ohjelmasarjan ensimmäisessä jaksossa tarkastelimme moninaisuutta erityisesti liikevaihdon lisäämisen näkökulmasta. Haastattelimme aiheesta rahoitusalan ja pääomasijoittamisen rautaista ammattilaista, Bocap-konsernin toimitusjohtajaa ja kauppatieteen tohtoria Julianna Borsosta.


Jakso 2: Aki Soudunsaari, Naava Group Oy: Kolme asiaa, jotka yrittäjän on opittava menestyäkseen

Jaksossa käsitellään kolmea yrityksen menestystekijää: yrityksen tiimin rakentamista, asiakaskokemuksen tuottamista ja laskutusta. Mukanamme oli terveysalan yrittäjä ja Naava Group Oy:n perustaja Aki Soudunsaari.


Jakso 3: Heikki Väänänen, HappyOrNot: Mitä mieltä asiakkaasi ovat yrityksestäsi

Tässä jaksossa tarkastelemme asiakaspalautetta, sen merkitystä ja arvoa sekä miten asiakaspalautetta voisi hyödyntää entistä paremmin liiketoiminnan kehittämisessä. Aiheesta keskusteli kanssamme HappyOrNot -yrityksen perustaja Heikki Väänänen.


Jakso 4: Terhi Karasjärvi, Visma Passeli Oy: Yrityskulttuuri on yrityksen perustukset

”Menestyksen mentorit” -sarjan neljäs jakso käsittelee yrityskulttuuria. Terveessä yrityskulttuurissa luovuus ja innovaatiot kukoistavat, ihmiset voivat paremmin ja tekevät parempaa tulosta. Yrityskulttuurin kehittäminen on tärkeää kaiken kokoisille yrityksille ja siihen kannattaa satsata erityisesti yrityksen ollessa voimakkaassa kasvussa. Pääsimme keskustelemaan aiheesta yrityskulttuurin moniottelijan ja huippuinsinöörin Visma Passeli Oy:n toimitusjohtajan Terhi Karasjärven kanssa.


Jakso 5: Meri-Tuuli Laaksonen, Gubbe: Pidä huolta! Yrittäjän oma hyvinvointi ja jaksaminen

Tuotantokauden kuudes jakso käsittelee työntekijöiden hyvinvointia ja jaksamista sekä sitä, miten organisaatioiden pitäisi toimia ylläpitääkseen työntekijöiden hyvinvointia, mihin työntekijöiden hyvinvointi vaikuttaa ja mikä vaikutus yksittäisten henkilöiden hyvinvoinnilla on koko henkilöstön hyvinvointiin.


ERP Wizards

Jakso 1: Esa Vasara, HappyOrNot & Riku Venno, Greenstep: Key to successful ERP implementation

ERP Wizards -tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa käsitellään sitä, miten ja mistä lähteä rakentamaan menestyksekästä ERP-strategiaa.

Jaksossa Greenstepin kokenut ERP-asiantuntija Riku Venno ja HappyOrNotin Director of Business Services Esa Vasara jakavat vinkkejä mm. sopivan järjestelmän ja projektikumppanin valintaan, siihen miten ERP:in käyttöönottoa tulisi lähestyä ja millaisia eri vaiheita siihen liittyy sekä keitä tulisi ottaaa mukaan projektiin.Jakso 2: Jan Björklund, Greenstep: Building a successful ERP implementation team

ERP tulisi aina rakentaa tukemaan koko liiketoimintaa. Se vaatii asiantuntemusta monelta liiketoiminnan osa-alueelta ja implementaation tueksi tiimin, josta löytyy monipuolista osaamista. Tuotantokauden toisessa jaksossa Greenstepin Development Manager, Jan Björklund jakaa vinkkejä siihen, kuinka lähteä rakentamaan menestyksekästä tiimiä ERP-projektiin ja millaisia rooleja tiimeistä tyypillisesti löytyy.Jakso 3: Tatu Sipilä, Veikkaus & Jan Björklund, Greenstep: Project Manager in a successful ERP implementation

Projektipäälliköillä on haastava tehtävä ERP-projekteissa; heidän tulee toimia liimana kaikkien projektiin osallistuvien ryhmien välillä ja pidellä kaikkia projektin lankoja samanaikaisesti käsissään. ERP Wizards -tuotantokauden kolmannessa jaksossa Veikkauksen Product Portfolio Manager Tatu Sipilä ja Greenstepin Development Manager Jan Björlund jakavat vinkkinsä, kuinka menestyä projektipäällikkönä ERP-projektissa.Jakso 4: Tomi Holmberg & Riku Venno, Greenstep: How to avoid the common pitfalls of ERP projects?

Millaisia ovat ERP-projektin yleisimmät sudenkuopat ja kuinka välttää ne? ERP Wizards -tuotantokauden neljännessä jaksossa Greenstepin Partner ja Head of NetSuite services Riku Venno ja Greenstepin Senior Manager Tomi Holmberg pureutuvat siihen, mitä ERP-projektin eri vaiheissa tulisi huomioda välttääkseen yleisimmät sudenkuopat. He antavat vinkkejä myös siihen, kuinka varmistetaan ERP-järjestelmän tehokas käyttö sen implementoinnin jälkeen.Jakso 5: Vesa Aaltonen & Riku Venno, Greenstep: What a CFO should know about ERP

CFO:n tärkein tehtävä ERP-projektissa on luoda tiimille oikeanlaiset puitteet työskennellä ja toteuttaa projekti menestyksekkäästi. Tyypillisesti CFO toimii projektin sponsorina ja tärkeänä osana projektin ohjausryhmää.

ERP Wizards -tuotantokauden viidennessä jaksossa Greenstepin Partner ja kokenut CFO Vesa Aaltonen sekä Greenstepin Senior Manager Tomi Holmberg pureutuvat CFO:n rooliin menestyksekkäässä ERP-implementaatiossa ja jakavat vinkkinsä.