Software mobile hero Software desktop hero

Startup- ja kasvuyritysten tukena matkalla menestykseen

Kasvuyritysten tukeminen on ollut alusta asti Greenstepin DNA:ssa. Tunnemme kasvuyrityskentän, sijoittajat sekä toimintatavat kuin omat taskumme. Lähdetään yhdessä matkalle kohti menestystä!

Ota meihin yhteyttä

Kasvu on joukkuelaji

Yrityksen alkutaipaleella koetaan monia haasteita liittyen rahoituksen saatavuuteen, henkilöstön resursointiin ja osaamiseen sekä prosessien tehostamiseen. Kaikkea ei voi eikä tarvitse osata aina tehdä itse. Greenstep on ollut monen kasvuyhtiön tukena heidän matkallaan kohti menestystä.

Ammattitaitomme sekä matkalla kertyneiden oppien myötä meidän ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan vaan autamme yritystäsi löytämään teille parhaat käytännöt. Näin sinä voit keskittyä ydinosaamiseesi ja me tuemme sinua matkalla menestykseen.

Startup- ja kasvuyritysten kokemuksia Greenstepistä

Käytännössä Greenstep järjesti koko Moi Mobiilin rahoituksen alkutaipaleellamme, ja se oli hyvin merkittävä asia, sillä puhutaan kuitenkin miljoonista. Siitä syntyi heti luottamus Greenstepiä kohtaan. He ovat toimineet asiantuntevana kumppaninamme ensiaskeleistamme lähtien, mikä on ollut meille tosi tärkeä asia.

Moi Mobiili

Greenstep on tukenut kasvuamme alusta asti toimimalla taloushallinnon kumppaninamme. He avustivat meitä myös meille elintärkeän ERP-järjestelmän käyttöönotossa ja kehittämisessä. Emme olisi voineet kasvaa näin nopeasti ilman Greenstepin apua!

Oura

Greenstep on ollut mukana matkassamme ihan alusta asti. He tekivät kanssamme liiketoimintasuunnitelmaa, ja avustivat meitä pääomien hankinnassa. Nykyään Greenstep hoitaa koko taloushallintomme, kirjanpidon ja palkanlaskennan, sekä sparrailee kanssamme uusia talouskuvioita.

Eazybreak

Lue lisää!

CFO icon

Rahoituksen hankkiminen

Yhdessä asiantuntijoiden kanssa löydämme parhaat startup- sekä kasvurahoitusmahdollisuudet yrityksen kasvun tueksi. Sijoittajat luottavat tuottamiimme lukuihin sekä valuaatioon, joten saat luotettavan selkänojan tuoda maksimaalisen potentiaalin esille.

CFO icon

Apua tukitoimintoihin

Me hoidamme taloushallintonne sekä autamme laki- ja veroasioissa, jotta te voitte keskittyä täysin operatiiviseen puoleen. Tarpeen vaatiessa voimme tarjota käyttöönne myös osaavan ja kokeneen talousjohtajan tai controllerin myös osa-aikaisesti – juuri tilanteeseenne mitoitetusti.

CFO icon

Analytiikka ja raportointi

On tärkeää olla kautta linjan selvillä yrityksessä, millainen on yrityksen taloudellinen tilanne tai millainen on asiakkaiden maksukäyttäytyminen tulevia maksuaikaneuvotteluja varten. BI Book-raportointityökalulla luot helposti käytettäviä ja visuaalisesti selkeitä raportteja eri kokonaisuuksista.

CFO icon

HR-palvelut

Kasvu on ihailtava tila, jota pitää osata hallita myös henkilöstön näkökulmasta. Olemme tukenanne prosessien suunnittelussa ja kehittämisessä, kuin myös monissa muissa henkilöstöön liittyvissä kysymyksissä.

CFO icon

NetSuite ERP

NetSuite kokoaa koko liiketoiminnan yhdelle alustalle ja skaalautuu kansainvälisesti kanssasi. Greenstepillä autamme sinua kasvamaan selkeyden avulla ja vapauttamaan NetSuiten täyden potentiaalin.

CFO icon

Vastuullisuuspalvelut

Kun yritys hakee lisärahoitusta, on tärkeää valmistella rahoituskierrosta kestävyyden näkökulmasta. Erityisesti jos liikeidea perustuu kestävyyteen, yrityksen on todennettava toimintansa myönteiset ympäristövaikutukset, jotka luovat kilpailuetua, jotta liikeidea olisi uskottava sijoittajien silmissä.

Greenstep 2021 07 web

Kasvuyritys on olemassa, koska sillä on ylivertainen teknologia, palvelukonsepti tai tuote.

Sen tehtävä on keskittyä edistämään tuotteen menestymistä. Meidän roolimme on varmistaa, että yrityksen ei tarvitse käyttää aikaa tukifunktioihin ja se saa aina tukea kasvunsa eri vaiheissa.

- Tore Teir

Viisi askelta menestykseen

  1. Ensivaikutelman sijoittajaan voi tehdä vain kerran. Monet asiakkaamme pärjäsivät loistavasti bootstrappaamalla, kunnes rahoituksen puute alkoi olemaan este kasvulle. Mikäli mietit kasvurahoitusta, oli kyseessä sitten seed-, series-, A-, tai B-vaiheessa oleva tai jo vakiintuneempi yritys, tulee pohjan olla kunnossa potentiaalisia sijoittajia varten. Kun runway on lyhyt, ja keskimääräinen sijoittaja kiinnostuu vain noin joka kymmenennestä hänelle esitetystä kohdeyrityksestä, on ensivaikutelmalla hurmaaminen äärettömän tärkeää. Käyttämällä ulkopuolista asiantuntijaa rahoitusneuvotteluissa sijoittajien kanssa parannat mahdollisuuttasi onnistua, sillä kokenut neuvottelija auttaa varmistamaan sinulle parhaat kontaktit, sekä varmistaa, ettei neuvotteluista jää mitään olennaista puuttumaan.
  2. Niukat resurssit vaativat sopeutuvan kumppanin. Monissa kasvuyrityksissä toimii jopa pörssiyhtiötasoinen hallitus, minkä lisäksi sijoittajat odottavat yrityksen operatiivisen johdon keskittyvän liiketoiminnan kehittämiseen. Paineet ovat kovat ja runwayt lyhyitä. Yritysten ei ole kuitenkaan aina mahdollista, etenkään alkuvaiheessa, palkata osaavaa talousjohtajaa tai controlleria hoitamaan yrityksen talousasioita. Meiltä saatte käyttöönne interim-talousjohtajan tai -controllerin myös osa-aikaisesti juuri tilanteeseenne mitoitetusti.

    Varmistaakseen täyden keskittymisen kasvun luomiseen, tulee yrityksen johdon antaa täysi fokus operatiiviselle toiminnalle. Tällöin tukifunktiot, kuten taloushallinto, on hyvä ulkoistaa luotettavalle kumppanille. Kasvuyritysten on syytä etsiä itselleen joustava taloushallinnon kumppani, joka skaalautuu eri kasvun vaiheisiin. Lisäksi laki- ja veroasiat ovat usein monimutkaisia, ja niiden pähkäileminen voi viedä hurjasti aikaa. Startup-yritykselle voi olla vaikeaa löytää sisäisiä resursseja veroasioiden optimointiin ja riskien kartoittamiseen. Asiantuntija-apuun satsaaminen kannattaa – saatte laadukkaat tulokset kerralla ja säästätte aikaa ja rahaa.
  3. Henkilöstö on kasvun ajuri. Startup-yritysten alkuvaiheissa resurssien ja tunnettavuuden vähyys aikaansaa tilanteen, jossa riskejä tulee ottaa pärjätäkseen kilpailussa. Pienen tiimin kulttuuri rakentuu automaattisesti keskeisten henkilökemioiden varaan. HR-tarpeet kuitenkin kehittyvät yrityksen kanssa käsi kädessä. Yrityksen kasvaessa ei pelkkä henkilökemioiden toimivuus riitä, vaan pitääkseen parhaat osaajat ja kasvattaakseen uutta henkilöihin sidottua pääomaa rekrytoinnein, tulee henkilöstöjohtamiseen sekä työntekijäkokemukseen kiinnittää entistä enemmän huomiota.
  4. Kestävää kasvua – ota vastuullisuusasiat huomioon heti alusta alkaen. Kestävyyden huomioiminen alusta alkaen luo vakaan pohjan kestävälle kasvulle, sekä luo myös kilpailuetua sijoittajien silmissä rahoitusta hakiessa.

    Keskisuurille kasvuyrityksille tarve mitata kestävyyttä ja raportoida siitä syntyy yleensä silloin, kun ne ovat osa suurien yritysten toimitusketjua. Suurien yritysten asiakkaat vaativat toimittajilta vastuullisuustietoja osana heidän omaa vastuullisuustyötään ja raportointiaan. Lisäksi nopeasti kasvavien yritysten on otettava huomioon EU:n kestävän kehityksen raportointivaatimukset. Greenstepin vastuullisuuspalvelut auttavat sinua kehittämään vastuullisuuttasi sekä mittaamaan ja raportoimaan toimintasi vaikutuksia.
  5. Varmista skaalautuvuus ja nauti matkasta. Tavoitellessaan tulevaisuuden kasvua, tulee ottaa huomioon yrityksen sisäisten prosessien skaalautuvuus tulevat tarpeet huomioiden. Kukaan ei halua ajautua tilanteeseen, jossa toiminnan kehittyessä ajaudutaan tilanteeseen, että nykyinen järjestelmä ei enää sovellu omiin tarpeisiin. Tulevaisuuden kasvu tulee ainakin ottaa huomioon valintoja tehdessä. Greenstepin palvelut on rakennettu skaalautuviksi kotimaan valloitukseen sekä kansainvälisille markkinoille. Esimerkiksi henkilöstöasiat sekä palkanlaskenta, liiketoiminnanohjaus (esim. NetSuite) sekä sisäisten prosessien kehittäminen on huomattavasti helpompaa myös tulevaisuudessa, kun ne on otettu huomioon jo yrityksen kasvuvaiheessa.