Kansainvalistyminen icon new
Kansainvälistyvät yritykset
Brand background blur
Kansainvalistyminen icon new

Go Global - kansainvälisty vaivattomasti kokonaisvaltaisen kumppanin kanssa

Onnistuneen kansainvälistymisen ytimessä ovat kasvun malli, tiimi- ja konsernirakenteet sekä huolellinen kansainvälisten vero-, HR- ja taloushallinnon asioiden suunnittelu. Kokonaisvaltaisena kumppanina Greenstep auttaa yrityksiä kaikissa kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa. Olitpa laajentumassa Euroopan naapurimaihin, Atlantin toiselle puolelle tai Aasian nopeasti kasvaville markkinoille, me tuemme maailmanvalloitustasi.

Haluaisitko tietää lisää palveluistamme? Varaa tapaaminen kanssamme

Mene maailmalle, me tuemme selkeyden avulla.

Greenstepin toimintamalli on kehitetty kasville yrityksille kansainvälisen tason taloushallintoprosessien pohjalta. Yritysten tukeminen kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa on lähellä sydäntämme.

Minne tahansa oletkaan lähdössä, sekä kohdemaan paikalliset että kansainväliset vaatimukset on otettava huomioon. Ilman kansainvälisen talouden tuntemusta yrityksen rekisteröinti, hallintopalvelujen järjestäminen tai pankkiyhteyksien luominen kohdemaassa voivat olla monimutkaisia prosesseja ja vaatia paljon rahaa, aikaa ja resursseja. Kaikkea ei tarvitse tietää itse - me autamme!

Kokenut kansainvälistymisen kumppani mahdollistaa sinulle vapauden keskittyä yrityksesi kannalta tärkeisiin ydinkysymyksiin. Yli 600 taloushallinnon asiantuntijaamme tuntee kansainvälistyvien yritysten ainutlaatuiset tarpeet ja auttaa sinua toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Yhdessä työskentely on aina nopeaa ja tehokasta, joten et koskaan menetä tilaisuutta tai hukkaa aikaasi. Asiantuntijoidemme tehtävänä onkin tehdä yrityksenne ulkomaille siirtymisestä mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta.Tällöin et hukkaa aikaa etkä tilaisuutta pystyessämme toimimaan yhdessä nopeasti sekä tehokkaasti.

  Go global MSI

  Kumppani MSI Global Alliance-verkostossa

  Greenstep on osa kansainvälistä MSI Global Alliance-verkostoa. MSI Global on kirjanpito- ja lakiasiaintoimistojen verkosto yli 30 vuoden menestyksekkäällä kokemuksella ja siihen kuuluu yli 260 itsenäistä laki- ja tilitoimistoa yli 100 maasta.

  Kansainvälistymisen suunnittelun ensiaskeleet

  Videolla asiantuntijamme pohtivat kansainvälistymistä tukevia talousmalleja

  1. Talousmallien suunnittelu on avain kansainväliseen menestykseen

  Aluksi kansainvälistymistä harkitsevan yrityksen tulee valita malli, joka istuu parhaiten nykyiseen ja tulevaan liiketoimintaan sekä kohdemarkkinoihin ja -maihin. Onkin olennaista suunnitella esimerkiksi millainen konsernirakenne sopii sekä yrityksen liiketoimintaan että laajentumissuunnitelmiin. Mikäli kansainvälistymistä lähestytään yritysostojen kautta, ostoprosessin tulee olla suunniteltu aina kohteiden skriinauksesta integraatioon, ja arvonmääritykset sekä Due Diligence-toimeksiannot tulee toteuttaa harkitusti. Kokeneen kumppanin käyttäminen kansainvälistymisessä ja yrityskauppojen valmistelussa johtaa usein parempiin lopputuloksiin. CFO- ja verokonsulttimme auttavatkin yritystänne ilomielin isojen askelten suunnittelussa

  Taloushallinnon ja kirjanpidon näkökulmasta tärkeä strateginen valinta on, hoidetaanko kirjanpito paikallisesti ulkomailla vai keskitetysti Suomessa. Ulkomaisten tytäryhtiöiden kirjanpito voidaan hoitaa paikallisesti kohdemaassa MSI Global Alliance-verkostomme kumppaneiden avulla. MSI Globalin asiantuntijat tarjoavatkin tukea ja erinomaista paikkallistuntemustaan kaikkissa taloushallinnon prosesseissa sekä kansainvälistymisen vaiheissa. Koko konsernin kirjanpito voidaan myös hoitaa keskitetysti kotimaassa Greenstepin ”Shared Service Centerin” muodossa. Konsernilaskentaan erikoistuneet proaktiiviset talousosaajamme tuntevat kansainvälisten markkinoiden erityispiirteet, ja "Shared Service Center" varmistaakin, että kansainvälinen taloushallinto on sinulle aina mahdollisimman helppoa.

  Kansainvälistymisen kynnyksellä on hyvä pohtia myös IFRS-standardien käyttöönottoa. Erityisesti silloin, jos suunnitelmissa siintää listautuminen, onhan IFRS-standardien mukainen raportointi pakollista pörssiyhtiöille. Vapaaehtoista IFRS-standardien mukaista raportointia kannattaa harkita vaikkapa silloin, kun sijoittajien joukossa on tai halutaan olevan kansainvälisiä sijoittajia. IFRS-standardien mukaan laadittu tilinpäätös on tarkoitettu edesauttamaan yhtiöiden lukujen vertailukelpoisuutta kansainvälisesti. Hyvä tapa aloittaa IFRS-standardien käyttöönotto on IFRS15 Myyntituotot asiakassopimuksista -standardin soveltaminen varhaisessa vaiheessa. Autamme mielellämme niin IFRS-standardien käyttöönotossa kuin listautumisen suunnittelussa.

  Kansainvälistyminen ja HR

  Asiantuntijamme äänessä: HR-asioiden ydinasiat kansainvälistymisen kynnyksellä

  2. Tuo henkilöstö ja käytännöt samalle sivulle

  Kansainvälistyessä tarvitaan rautaista HR-osaamista. Riippumatta siitä, onko ulkomaille tuleva yhtiö perustettu tai ostettu, on kohdemaan työoikeudelliset seikat tutkittava huolellisesti. Erityisesti niissä tilanteissa, kun työntekijöitä siirtyy, työehdot on hyvä harmonisoida uusien ja vanhojen työntekijöiden kesken. Näissä tapauksissa työsopimukset ja niihin liitettävät ehdot tulee käydä tarkasti läpi, jotta paikallinen työlainsäädäntö otetaan oikealla tavalla huomioon. Usein kansainvälisille konserneille luodaankin yhtenäiset työsopimuspohjat.

  Kun päätös kansainvälistymisestä on tehty ja kohdemarkkinakin on selvillä, tulee yrityksen löytää parhaat mahdolliset kyvyt pyörittämään toimintaa. Rekrytoinnin onnistumiseen tulee panostaa jo kotimaisilla markkinoilla, joten sen onnistuminen ulkomailla vaatii erityishuomiota. Onnistunut kansainvälinen rekrytointi vaatii paljon työtä, verkostojen hyödyntämistä, luottoa omaan intuitioon sekä ripauksen onnea. Lue Notes-artikkelistamme (englanniksi), kuinka Quuppa ja Budbee ovat onnistuneet taklaamaan kansainvälisen rekrytoinnin ongelman.

  Organisaation yhteisen kielen löytäminen vaatii vahvaa kulttuuria. Liiketoimintaa ymmärtävän henkilöstöhallinnon johdolla voidaan yrityksen sisälle luoda yhteinen tapa toimia, oli toimisto sitten Aasiassa, Euroopassa tai Kainuussa. Organisaation sisäinen koulutus on oiva tapa auttaa työntekijöitä sisäistämään kulttuuri entistä vahvemmin. Olemme Greenstepillä lanseeranneet oman Greenstep Academyn, jonka tarkoitus on palvella työntekijöitämme kehittämään omaa osaamistaan samalla juurruttaen yhteistä toimintakulttuuria. Greenstep Academy auttaa myös asiakkaitamme sisäisiin koulutuksiin liittyvistä teemoista aina omien koulutuspolkujen rakentamisesta koulutuksen toteuttamiseen saakka.

  Kansainvälisille markkinoille skaalautuvat järjestelmät

  Miksi NetSuite ja BI Book sopivat kansainvälistyvälle yritykselle kuin valettu?

  3. Järjestelmät kansainvälisen loikan tukijalkana

  Oli kyseessä mikä tahansa järjestelmä tai ulkoistettu palvelu, skaalautuvuus on kansainvälistymisen ytimessä. Tehokkainkaan toiminnanohjausjärjestelmä ei auta, jos se ei kykene skaalautumaan kansainvälistyvän yrityksen tarpeisiin. Silloin järjestelmästä tulee hidaste. Järjestelmän tulee sopeutua liiketoimintaan, eikä päinvastoin. NetSuite-tiimimme on auttanut lukuisia suomalaisia menestysyrityksiä (mm. HappyOrNot, Oura, Kyrö Distillery) skaalaamaan liiketoimintaansa kansainvälisille markkinoille. NetSuite on pilvipohjainen liiketoiminnan ohjausjärjestelmä, joka rakennetaan täysin räätälöitynä yrityksen liiketoimintaa tukevaksi. Projekteihin kuuluu koko talousprosessien arviointi ja mukauttaminen skaalautuvaan toimintaan sopivaksi.

  Pysyäksesi kartalla laajenevasta toiminnasta, on raportoinnin syytä olla kunnossa jo alkumetreiltä lähtien. Selkeä ja sopeutuva raportointijärjestelmä auttaa yritystä pysymään tietoisena tilanteesaan reaaliajassa mahdollistaen siten toiminnan kehittämisen mutun sijasta datan avulla. BI Book on selkeä ja visuaalinen raportointijärjestelmä, joka tukee konserniraportointia. Näin olet jatkuvasti tietoinen koko yrityksesi tilanteesta eri markkinoilla.

  Minne olet lähdössä?

  Kansainväliset asiakastarinamme