Greenstep tilitoimisto 23 hero

ESG-raportointi

Osoita vastuullisuuden merkitys ottamalla ESG-raportointi osaksi normaalia raportointia. Näin vastuullisuus tulee näkyväksi ja mitattavaksi osaksi yrityksen ydintä.

Luottamusta ESG-raportoinnilla

ESG-raportointi on yritykselle tapa ja mahdollisuus kertoa omasta vastuullisuudestaan sidosryhmille. Kuluttaja- ja yritysasiakkaat, rahoittajat, kumppanit ja valtio janoavat tietoa yritysten toiminnan vastuullisuudesta yhä säädellymmässä yhteiskunnassa. ESG-raportointi antaa ennen kaikkea uskottavan kuvan vastuullisuuden merkityksestä omassa liiketoiminnassa sekä vastuullisuuden johtamisesta organisaatiossa.

Porrastetusti jo vuodesta 2024 alkaen, EU:n Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) edellyttää kaikkia listattuja yrityksiä sekä kaikkia isoja yrityksiä (>250 hlö, >40milj LV, >20milj tase -> kaksi kriteeriä tulee täyttyä) raportoimaan vastuullisuudesta uuden EU:n vastuullisuusraportoinnin standardin mukaisesti. Nyt ei kannata siis jarrutella vaan valmistautua etukäteen muutokseen, jonka uskotaan ulottuvan tulevaisuudessa myös pienempiin yrityksiin.

Onneksi vastuullisuuden kehittäminen ei rajoitu pelkkään raportointiin vaan tarkoituksenamme on auttaa yrityksiä ymmärtämään omia mahdollisuuksiaan vastuullisuutta kuuluttavilla markkinoilla. ESG-raportointi onkin loistava tapa kerätä vastuullisuusasioista pohjatietoa, joiden perusteella laajempi ja perusteellisempi vastuullisuuden kehittäminen on mahdollista.

Miten ESG-raportoinnin prosessi etenee?

ESG-raportointi käynnistyy painopistealueiden määrittelyllä, mittariston rakentamisella ja tiedonkeruulla. Käytännössä pohdimme yhdessä kanssanne, mitkä asiat ovat yrityksenne vastuullisuuden näkökulmasta olennaisia ja merkittäviä. Kun osa-alueet on valittu (esim. raaka-aineiden hankinta ja logistiikka), lähdemme tutkimaan mitä tietoa meillä on näistä osa-alueista ja miten sitä saadaan mahdollisesti lisää. Kun luvut on saatu paperille, edessä on mittariston valinta. Käytämme usein globaalisti toimiviksi todettuja viitekehyksiä (esim. Global Reporting Initiative), mikäli se sopii asiakasyrityksen liiketoimintaan.

Prosessi voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta asiantunteva ja kokenut tiimimme vastaa tiedonkeruun ja mittariston koordinoinnista. Jo pelkästä kirjanpitodatasta saamme paljon irti eikä mittaristoja tarvitse keksiä aina uudestaan.

Miksi valita tiimimme tueksesi?

  • Kasvamme asiakkaidemme mukana - tuotamme juuri niitä palveluita joita yrityksesi tarvitsee
  • Asiantuntijoitamme tukevat eri alojen asiantuntijat (esim. talous, analytiikka, HR, data, koulutus)
  • Lupaamme tuoda selkeyttä liiketoimintaan
  • Vastuullisuustiimin kokeneet ja erittäin osaavat asiantuntijat haluavat auttaa yritystänne menestymään

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai varaa veloitukseton sparrailusessio vastuullisuusasiantuntijamme kanssa!