Kirkasta yhtiön omistajien väliset pelisäännöt osakassopimuksella

Osakassopimuksella muodostetaan yhteinen näkemys yrityksen toiminnan ja hallinnon kannalta keskeisistä käytännöistä. Sopimuksen tekeminen on tärkeää esimerkiksi mahdollisia omistajavaihdostilanteita varten, ja sopimuksella varaudutaan myös potentiaalisiin riitatilanteisiin.

Kyseessä on vapaamuotoinen sopimus, johon voi sisällyttää muun muassa sellaisia teemoja kuin voitonjako, rahoitus, päätöksenteko sekä osakkeiden myynti ja luovuttaminen. Koska sopimus on yksilöllinen jokaiselle yritykselle, on asiantuntijan tuki sopimuksen laadinnassa hyvin tärkeää.

Miksi osakassopimus kannattaa laatia?

Osakassopimus voi olla korvaamaton apu, jos yhtiön omistajien elämäntilanteet muuttuvat tai jos joudutaan ratkomaan ristiriitatilanteita. Osakassopimusta ei tarvitse ottaa uudelleen esille niin kauan, kun kaikki sujuu, mutta riitatilanteessa asioista harvemmin enää sovitaan hyvässä hengessä. Osakassopimus tai sen muutosta tarvitaan usein myös, jos yhtiöön otetaan uusia osakkeenomistajia.

Vääränlainen tai huonosti laadittu osakassopimus voi olla yhtiölle iso liiketoiminnallinen ja taloudellinen riski. Vielä huonompi vaihtoehto on jättää osakassopimus kokonaan laatimatta ja vain luottaa kaverin kädenpuristukseen.

Kokeneet juristimme räätälöivät yhtiöllesi sopivan osakassopimuksen vankalla ammattitaidolla.

Laadukkaasti tehty osakassopimus palvelee koko yrityksen elinkaaren ajan

Tuotamme osakassopimuksia palvelupakettina. Palvelu koostuu tyypillisesti:​

  • alkuhaastattelusta
  • osakassopimusluonnoksen laadinnasta
  • kommentti- ja muokkauskierroksista
  • sopimuksen finalisoinnista ja allekirjoituksesta​