Rahastot icon new
0 D1 A4978 2
Brand background blur
Rahastot icon new

Mångsidiga och kvalitativa tjänster för investeringsbolag och kapitalfonder

Ekonomiförvaltningen inom fonder har specifika särdrag, som vi mycket väl känner till. Att betjäna fondbolagskunder är vardag för oss och vi sköter över 50 kapitalfonders back office-funktioner. Vårt kompletta servicepaket för fonder är utformat så att ni skall skunna sätta fokus på er kärnverksamhet. Ni kan också välja endast de tjänster som ni just nu är intresserade av. Helhetslösningen består av följande specialisttjänster:

Skulle du vilja diskutera ert bolags situation med en av våra experter? Ta kontakt!

Greenstep som stöd för fonder

Förvaltning och redovisning av kapital- och investeringsfonder samt investeringsbolag kräver en specialkompetens som de flesta, traditionella bokföringsbyråer inte har. Till exempel kan rapporteringsbehoven vara väldigt omfattande och specifika. På Greenstep har vi gedigen erfarenhet av dessa typer av rapporteringar - och vi vill även vara med på er utvecklings- och tillväxtresa.

Vare sig det är frågan om en Venture Capital- eller Buy Out-fond är back office-tjänster ofta det första steget i outsourcingsprocessen. Dessa uppgifter står ofta utanför bolagets kärnverksamhet och är därmed enkla och effektiva att överlåta till våra specialister. Kvalitativ bokföring effektiverar rapporteringsprocesserna. Bokföring hör till Greensteps nyckelkunskap och våra kunders ekonomiärenden sköts av professionella och erfarna bokförare.

I takt med att ett fondbolag växer blir frågor som rör företagsköp ofta aktuella. När företagets verksamhet långt grundar sig på anskaffningen av nya företag, är företagsvärdering, due diligence- samt Corporate Finance-tjänster en viktig del av helheten. Om dessa element inte planeras och genomförs noggrant tillsammans med en pålitlig partner, kan konsekvenserna bli långtgående. Vårt team som är specialiserat på företagsköp hjälper gärna till i dessa viktiga frågor.

BiBook, ett innovativt rapporteringssystem som vi byggt på Power BI, erbjuder många funktioner som förenklar vardagen. Med hjälp av BiBook kan man enkelt flytta tidigare skapade rapporter till en form som är visuellt tydlig och enkel att dela. Ni kan alltså glömma mixtrandet med olika Excel-versioner genom att ta i bruk marknadens bästa produkt för ekonomirapportering. Inom fondbolag är det generellt bara ett fåtal anställda, vilket betyder att var och en är guldvärd. Våra HR-tjänster hjälper ert företag med allt gällande personalens engagemang och belöning.