Cervi hyödyntää Greenstepin asiantuntijapalveluita liiketoiminnan kasvun vauhdittamiseksi

Voimakkaasti kasvava Cervi panostaa liiketoimintansa kehittämiseen tiiviissä yhteistyössä Greenstepin kanssa. Tuoreimpana yhteishankkeena optimoitiin taloushallinnon prosesseja käyttämällä prosessilouhintamenetelmiä, joiden avulla Cervi onnistui tehostamaan työlästä ostoreskontraprosessia.

Cervin talousjohtaja Sami Karppi kertoo yhteistyöstämme videolla:


Cervi on suomalainen ilmanvaihtoon, puhtaan sisäilman tuottamiseen ja jäähdytykseen erikoistunut yritys. Cervi tekee Greenstepin kanssa tiivistä yhteistyötä kirjanpidon, palkkapalveluiden, konsernilaskennan sekä BI-raportoinnin parissa.

"Viimeisin hankkeemme, ostoreskontran prosessilouhinta, käynnistyi marraskuussa 2023. Prosessilouhinnan tuottaman datan avulla havaitsimme nopeasti kehityskohteita omissa prosesseissamme sekä ostolaskutoimittajissa", alustaa Cervin talousjohtaja Sami Karppi.

Prosessilouhinta on tehokkaan liiketoiminnan kivijalka

Prosessilouhinnan päämääränä on analysoida prosessien toimivuutta ja tunnistaa liiketoiminnan pullonkaulat. Cervillä prosessilouhinnan fokus oli erityisesti ostoreskontran prosessissa, joka vaati henkilöstöltä runsaasti manuaalista työtä. Karpin mukaan prosessilouhinnan avulla kehitystyön käynnistäminen nopeutui merkittävästi, sillä se antoi tarkkaa tietoa poikkeamista ja häiriöistä.

“Syksyllä havaitsin, että ostoreskontrassamme oli lukuisia manuaalisia prosesseja, jotka veivät huomattavan paljon työaikaa. Aloitimme prosessilouhinnan tavoitteenamme tehostaa toimintaa ja saada aikaan kustannussäästöjä. Tarkastelun alla olivat erityisesti ostoreskontra, maksuajat sekä automaatioasteen parantaminen. Tähän mennessä prosessilouhinnan havainnot ovat olleet todella lupaavia; Kattava data osoitti toimittajittain ja laskuittain, mitä prosessissa pitää kehittää ”, Sami kertoo.

BI Book virtaviivaistaa raportointia ja antaa työkalut tiedolla johtamiseen

Cervin ja Greenstepin yhteistyö alkoi kirjanpidosta ja palkanlaskennasta, mutta myöhemmin se on laajentunut kattamaan myös muita palveluita. Yksi merkittävä edistysaskel yhteistyössä oli raportoinnin keskittäminen BI Bookiin, mikä antoi Cerville mahdollisuuden luopua manuaalisista Excel-raporteista.

"Olemme toteuttaneet paljon yritysostoja, mikä teki Excel-raportoinnista melko monimutkaista. BI Bookin käyttöönotto mahdollisti raportoinnin keskittämisen ja nopeutti tiedon kulkua huomattavasti. Nykyään säilytämme siellä kirjanpidon dataa, konsernilaskennan dataa, yrityskauppakohteiden kirjanpitoa sekä henkilöstötietoja. Tulevaisuudessa jatkamme BI Bookin kehittämistä Greenstepin kanssa ja pyrimme tuomaan sinne myös myynti- ja markkinointiprosessien dataa”, Sami kertoo.

Greenstepin analytiikkapalvelut tukevat liiketoiminnan kehittämisessä

Cerville prosessilouhinta on tuottanut arvoa tekemällä datasta läpinäkyvää ja mahdollistamalla saumattoman tiedolla johtamisen. Karppi näkee Greenstepin luotettavana liiketoiminnan kumppanina, joka on tehnyt vaikutuksen sitoutuneisuudellaan ja asiantuntevalla palvelullaan.

“Yhteistyö Greenstepin kanssa on toiminut todella hyvin, ja he ovat onnistuneet vakuuttamaan meidät ammattitaitoisella palvelullaan. He tarttuvat innokkaasti kehitysideoihin ja ottavat vastuun kokonaisuudesta. Suosittelen heitä kumppaniksi erityisesti Cervin kaltaisille yrityksille, jotka kasvavat nopeasti. Arjessa on yksi huoli vähemmän, kun lukuihin voi luottaa ja toiminta on ripeää. Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhön Greenstepin kanssa”, Sami summaa.

Lue lisää Cervistä heidän verkkosivuiltaan: Cervi.fi