Kansainvaliset yritykset icon new
0 D1 A4978 new
Brand background blur
Kansainvaliset yritykset icon new

Monipuoliset palvelut Suomeen laajentuville ja Suomessa jo toimiville kansainvälisille yrityksille

Onko sinulla kansainvälinen yritys ja pohdit liiketoiminnan perustamista Suomeen? Vai onko kansainvälisellä yritykselläsi jo toimintaa Suomessa, ja etsit osaavaa kumppania taloushallinnon- tai HR-asioiden hoitamiseen? Greenstepin kokonaisvaltaisten palveluiden avulla kansainvälisen liiketoiminnan harjoittaminen Suomessa onnistuu menestyksekkäästi alusta saakka!

Haluaisitko tietää lisää palveluistamme? Varaa tapaaminen kanssamme

Menesty Suomessa Greenstepin avulla!

Greenstepin toimintamalli on kehitetty kasvun ja kansainvälisen tason taloushallintoprosessien pohjalta. Yritysten tukeminen kansainvälistymisessä on lähellä sydäntämme.

Me tuemme kaiken kokoisia ja eri aloilla toimivia yrityksiä, olipa yrityksesi vasta laajentumassa Suomeen tai jo täällä toimiva. Autamme sinua Suomeen laajentumisessa sekä Suomessa olevan tytäryhtiön liiketoiminnan kehittämisessä tarjoamalla maailmanluokan taloushallinto- ja HR-palveluita. Kumppaninamme saatte käyttöönne yli 500 asiantuntijaa, jotka tuntevat niin kansainvälisten yritysten liiketoiminnan erityispiirteet kuin suomalaiset lait, vero-, HR- ja kirjanpitokäytännöt.

Pidetään yhdessä huolta, että yrityksenne toiminta Suomen markkinoilla sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja menestyksekkäästi!

  1. Paikallisen osaamisen hyödyntäminen taloushallinnossa

  Koska kansainvälisten yritysten on mukauduttava niin paikallisiin kuin kansainvälisiin vaatimuksiin, laaja taloushallinnon tuntemus on tarpeen. Kirjanpito ja raportointi on tehtävä suomalaisten viranomaisvaatimusten mukaisesti, mutta myös kansainvälisen emoyhtiön raportointikäytännöt ja odotukset on täytettävä. Kansainvälisellä asiantuntemuksella kirjanpito- ja raportointiprosessit suunnitellaan tukemaan sekä tytäryhtiön/sivuliikkeen että emoyhtiön liiketoimintaa.

  Greenstepin taloushallinnon asiantuntijoilla on pitkä ja laaja kokemus kansainvälisten asiakkaiden talousasioiden hoitamisesta. Voit ulkoistaa taloushallinnon meille tarpeidesi mukaan, sillä hoidamme kaiken tytäryhtiön ALV- ja veroilmoituksista koko kansainvälisen organisaation kirjanpitoon. Asiantuntijamme auttavat myös kaikissa muissa taloushallinnon asiantuntijatarpeissa, kuten vuosittaisten tilinpäätösten laatimisessa, IFRS-säännösten soveltamisessa, verotukseen liittyvissä kirjanpitokysymyksissä sekä käännöksissä.

  Emo- ja tytäryhtiön välinen vuorovaikutus on olennainen osa toimivaa organisaatiota. CFO-palveluidemme kautta tarjoamme myös luotettavaa asiantuntemusta talouden suunnitteluun ja prosessien kehittämiseen, ja hoidamme esimerkiksi yrityksen raportoinnit emoyhtiön johdolle. CFO-osaajamme ovat käytettävissä asiakkaan tarpeiden mukaan joko projektiluontaisesti tai osana jatkuvaa prosessia Interim Controllerin muodossa, jolloin he toimivat yrityksessä talousjohtajaroolissa osa- tai kokoaikaisesti. Talousosaajamme auttavat mielellään kansainvälisiä yrityksiä myös erikoistilanteissa, kuten yritysjärjestelyissä.

  Katso asiantuntijoidemme vinkit taloussuunnitteluun

  Kuukausiperusteinen kirjanpito, konserniraportointi ja IFRS-standardit taloushallinnon ytimessä

  2. Henkilöstöasiat kuntoon asiantuntijan avulla

  Uuteen maahan laajentumiseen ja siellä toimimiseen tarvitaan vahvaa, paikallista HR-osaamista. Yrityksen menestymisen kannalta on tärkeää löytää kohdemaasta kumppani, joka tuntee paikallisen lainsäädännön, voi auttaa oikeiden henkilöiden etsimisessä ja pystyy neuvomaan erilaisissa HR:ään ja palkkaan liittyvissä kysymyksissä.

  Greenstepin monipuoliset palvelut mahdollistavat kansainväliselle yritykselle luotettavan paikallisen kumppanuuden kaikissa henkilöstöön liittyvissä asioissa. Tarjoamme asiakkaillemme sekä ulkoistettua palkanlaskentaa että jatkuvia- ja projektiluontoisia operatiivisia HR-palveluja, kuten työsuhteen dokumenttien laatiminen ja avustaminen työsuhde-etujen hallinnoinnissa ja työsuojeluasioissa. HR- ja palkkatiimimme tekevät tiiviisti yhteistyötä, ja monipuolisen osaamisen myötä pystymme vastaamaan hankaliinkin palkanlaskentaa tai eri työehtosopimuksia koskeviin kysymyksiin.

  Strategisten HR-palveluidemme kautta autamme kansainvälisiä yrityksiä myös organisaatiokulttuurin ja viestintäkäytäntöjen yhtenäistämisessä sekä työntekijöiden rekrytoinnin ja perehdyttämisen avustamisessa. Ja aivan kuten muussakin tekemisessämme, on sujuva yhteistyö asiakkaan kanssa sekä palveluiden skaalautuminen asiakkaan tarpeiden mukaan HR- ja palkanlaskentapalveluidemme ytimessä.

  Katso video ja valaistu

  Asiantuntijamme äänessä: Kansainvälisten yritysten HR ja palkanlaskenta Suomessa

  3. Tuo organisaatio yhteen NetSuiten avulla

  Maailmamme pienenee sitä mukaa kuin kansainvälistyminen liikemaailmassa lisääntyy. Nykyään tieto on erilaisten järjestelmien kautta helposti saatavilla reaaliaikaisesti. Modernit pilvipohjaiset liiketoiminnan järjestelmät helpottavat kansainvälisiä yrityksiä liiketoiminnan ohjaamisessa.

  Modernit järjestelmät sekä ammattitaitoinen henkilöstömme tekee kansainvälisen yrityksen talouden hallinnasta ja raportoinnista entistä sujuvamman. Greenstepissä suosittelemme NetSuiten käyttöä kaikille kansainvälisille yrityksille. NetSuite on täysin pilvipohjainen ohjelmisto, joka mahdollistaa kaikkien yrityksesi ydintoimintojen tilanteen seuraamisen helposti yhdessä järjestelmässä. NetSuitea käyttäviä yrityksiä on tällä hetkellä yli 200 maassa ympäri maailmaa, ja mahdollisuudet järjestelmässä ovat rajattomat.

  Greenstepin NetSuite-tiimillä on monen vuoden kokemus liiketoimintajärjestelmän suunnittelusta ja implementaatiosta. Saimme jopa Oraclen "Outstanding Performance of the Year, Western Europe 2020" -palkinnon keväällä 2021. Mikäli kansainvälinen yritys on jo NetSuite-järjestelmässä, autamme ammattitaidolla suomalaisen tytäryhtiön lokalisoinnissa asiakkaan NetSuite-järjestelmään. Integroimme organisaation NetSuiteen tarvittaessa myös Bezala-matkalaskujärjestelmän ja paikalliset pankkijärjestelmät talouden seuraamisen helpottamiseksi. Ratkaisuillamme voimme myös automatisoida tarpeen mukaan koko kansainvälisen yrityksen talousprosesseja yhdeksi, tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

  Katso video ja valaistu

  Asiantuntijamme äänessä: Kansainvälisten yhtiöiden järjestelmäratkaisut

  Suomen kautta Pohjoismaihin ja Baltiaan!

  Suomi mielletään yleensä pienenä maana, mutta se tarjoaa kansainvälisille yrityksille suuriakin mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiselle. Täältä löydät muun muassa korkeasti koulutettuja työntekijöitä, vahvaa startup- ja yrittäjähenkisyyttä sekä maailmanluokan teknologiaosaamista. Suomi tunnetaan myös alhaisesta korruptiotasosta, riippumattomasta oikeuslaitoksesta sekä yhtenä maailman turvallisimmista maista. Sen lisäksi Suomi tarjoaa myös luonnollisen askeleen lähialueille, kuten Baltiaan ja muihin Pohjoismaihin.

  Greenstep toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Asiakkaitamme palvelevat paikallisesti meidän Norrköping, Tukholman, Tallinnan sekä Mossin toimipisteiden asiantuntijat. Vaikka yrityskulttuuri ja monet käytännöt vaikuttavat maiden välillä hyvin samanlaisilta, on silti kiinnitettävä huomiota muun muassa paikallisiin lakisäädöksiin, käytäntöihin ja pankkitoimintaan. Kaikki toimipisteemme tekevät tiiviisti yhteistyötä rajojen yli, mikä tekee yrityksesi laajentumisesta myös Ruostiin ja Viroon entistä sujuvamman Greenstepin asiakkaana.

  Muualla maailmassa laajan MSI Global-verkostomme kumppanit auttavat hoitamaan yrityksesi verotuksen ja viranomaisilmoitukset kohdemaan säädösten mukaisesti.