Kansainvaliset yritykset icon new
0 D1 A4978 new
Brand background blur
Kansainvaliset yritykset icon new

Monipuoliset palvelut Suomeen laajentuville kansainvälisille yrityksille

Onko sinulla kansainvälinen yritys ja pohdit liiketoiminnan perustamista Suomeen? Vai onko kansainvälisellä yritykselläsi jo toimintaa Suomessa, ja etsit osaavaa kumppania taloushallinnon-/HR-asioiden hoitamiseen? Greenstepin kokonaisvaltaisten palveluiden avulla kansainvälisen liiketoiminnan harjoittaminen Suomessa onnistuu menestyksekkäästi alusta saakka!

Haluaisitko neuvoja suoraan kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijalta? Varaa ilmainen tapaaminen!

Menesty Suomessa Greenstepin avulla!

Greenstepin toimintamalli on kehitetty kasvun ja kansainvälisen tason taloushallintoprosessien pohjalta, ja yritysten tukeminen kansainvälistymisessä on lähellä sydäntämme.

Tuemme kaiken kokoisia ja eri aloilla toimivia yrityksiä Suomeen laajentumisessa sekä Suomessa olevan tytäryhtiön liiketoiminnan kehittämisessä tarjoamalla maailmanluokan taloushallinto- ja HR-palveluita. Kumppaninamme saatte käyttöönne 350 taloushallinnon asiantuntijaa, jotka tuntevat niin kansainvälisten yritysten liiketoiminnan erityispiirteet kuin suomalaiset lait, vero-, HR- ja kirjanpitokäytännöt.

Pidetään yhdessä huolta, että yrityksenne toiminta Suomen markkinalla sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja menestyksekkäästi!

  1. Paikallisen osaamisen hyödyntäminen taloushallinnossa

  Suomessa liiketoimintaa pyörittävien kansainvälisten yritysten täytyy noudattaa sekä paikallisia että kansainvälisiä vaatimuksia. Kirjanpito ja raportointi on tehtävä suomalaisten viranomaisvaatimusten mukaisesti ja myös kansainvälisen emoyhtiön raportointikäytännöt ja odotukset on täytettävä. Kirjanpito- ja raportointiprosessit täytyy myös suunnitella niin, että ne tukevat sekä tytäryhtiön/sivuliikkeen että emoyhtiön liiketoimintaa.

  Greenstepin taloushallinnon asiantuntijoilla on pitkä ja laaja kokemus kansainvälisten asiakkaiden talousasioiden hoitamisesta. Meille voit ulkoistaa taloushallintoasi haluamassasi laajuudessa, ja hoidamme kaiken tytäryhtiön ALV- ja veroilmoituksista koko kansainvälisen organisaation kirjanpitoon. Asiantuntijamme auttavat myös mahdollisissa muissa taloushallinnon asiantuntijatarpeissa kuten vuosittaisten tilinpäätösten laatimisessa, IFRS-säännösten soveltamisessa, verotukseen liittyvissä kirjanpitokysymyksissä sekä käännöksissä.

  Emo- ja tytäryhtiön välinen vuorovaikutus on tärkeä osa toimivaa organisaatiota. CFO-palveluidemme kautta tarjoamme myös luotettavaa asiantuntemusta talouden suunnitteluun ja prosessien kehittämiseen, ja hoidamme esimerkiksi yrityksen raportoinnit emoyhtiön johdolle. CFO-osaajamme ovat käytettävissä asiakkaan tarpeiden mukaan joko projektiluontaisesti tai osana jatkuvaa prosessia Interim Controllerin muodossa, jolloin he toimivat yrityksessä talousjohtajaroolissa osa- tai kokoaikaisesti. Talousosaajamme auttavat mielellään kansainvälistä yritystä myös erikoistilanteissa, kuten yritysjärjestelyissä.

  Katso asiantuntijoidemme vinkit taloussuunnitteluun

  Kuukausiperusteinen kirjanpito, konserniraportointi ja IFRS-standardit taloushallinnon ytimessä

  2. Henkilöstöasiat kuntoon asiantuntijan avulla

  Toiminnan laajentuessa uuteen maahan tarvitaan myös vahvaa, paikallista HR-osaamista. Yrityksen menestymisen kannalta on tärkeää löytää kohdemaasta kumppani, joka tuntee paikallisen lainsäädännön, voi auttaa oikeiden henkilöiden etsimisessä ja pystyy neuvomaan erilaisissa HR:ään ja palkkaan liittyvissä kysymyksissä.

  Suomessa työnantaja on velvollinen huolehtimaan, että työntekijän palkka ja työolosuhteet ovat Suomen työlainsäädännön mukaiset. Käytännöt koskien esimerkiksi työaikoja, lomapäiviä ja palkkakustannuksia vaihtelevat niin maittain kuin Suomenkin sisällä eri alojen välillä, joten työlainsäädännön ja eri työehtosopimusten tunteminen on tärkeää ja vaatii usein erikoistuneen HR-ammattilaisen osaamista.

  Greenstepin monipuoliset palvelut mahdollistavat kansainväliselle yritykselle myös luotettavan paikallisen kumppanuuden kaikissa henkilöstöön liittyvissä asioissa. Tarjoamme asiakkaillemme sekä ulkoistettua palkanlaskentaa että jatkuvia- ja projektiluontoisia operatiivisia HR-palveluja, kuten työsuhteen dokumenttien laatiminen ja avustaminen työsuhde-etujen hallinnoinnissa ja työsuojeluasioissa. HR- ja palkkatiimimme tekevät tiiviisti yhteistyötä, ja monipuolisen osaamisen myötä pystymme vastaamaan hankaliinkin palkanlaskentaa tai eri työehtosopimuksia koskeviin kysymyksiin.

  Strategisten HR-palveluidemme kautta autamme kansainvälisiä yrityksiä myös organisaatiokulttuurin ja viestintäkäytäntöjen yhtenäistämisessä sekä työntekijöiden rekrytoinnin ja perehdyttämisen avustamisessa. Ja aivan kuten muussakin tekemisessämme, on sujuva yhteistyö asiakkaan kanssa sekä palveluiden skaalautuminen asiakkaan tarpeiden mukaan HR- ja palkanlaskentapalveluidemme ytimessä.

  Katso video ja valaistu

  Asiantuntijamme äänessä: Kansainvälisten yritysten HR ja palkanlaskenta Suomessa

  3. Tuo organisaatio yhteen NetSuiten avulla

  Maailmamme pienenee sitä mukaa kuin kansainvälistyminen liikemaailmassa lisääntyy. Nykyään tieto on erilaisten järjestelmien kautta helposti saatavilla reaaliaikaisesti ja modernit pilvipohjaiset liiketoiminnan järjestelmät helpottavat kansainvälisiä yrityksiä liiketoiminnan ohjaamisessa.

  Modernit järjestelmät sekä ammattitaitoinen henkilöstömme tekee kansainvälisen yrityksen talouden hallinnasta ja raportoinnista entistä sujuvamman. Greenstepissä suosittelemme NetSuiten käyttöä kaikille kansainvälisille yrityksille. NetSuite on täysin pilvipohjainen ohjelmisto, joka mahdollistaa kaikkien yrityksesi ydintoimintojen tilanteen seuraamisen helposti yhdessä järjestelmässä. NetSuitea käyttäviä yrityksiä on tällä hetkellä yli 200 maassa ympäri maailmaa, ja mahdollisuudet järjestelmässä ovat rajattomat.

  Greenstepin NetSuite-tiimillä on monen vuoden kokemus liiketoimintajärjestelmän suunnittelusta ja implementaatiosta. Mikäli kansainvälinen yritys on jo NetSuite-järjestelmässä, autamme ammattitaidolla suomalaisen tytäryhtiön lokalisoinnissa asiakkaan NetSuite-järjestelmään. Integroimme organisaation NetSuiteen tarvittaessa myös Bezala-matkalaskujärjestelmän ja paikalliset pankkijärjestelmät talouden seuraamisen helpottamiseksi. Ratkaisuillamme voimme myös automatisoida tarpeen mukaan koko kansainvälisen yrityksen talousprosesseja yhdeksi, tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

  Katso video ja valaistu

  Asiantuntijamme äänessä: Kansainvälisten yhtiöiden järjestelmäratkaisut

  Suomen kautta Pohjoismaihin ja Baltiaan!

  Suomi mielletään yleensä pienenä maana, mutta tarjoaa kansainvälisille yrityksille suuriakin mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiselle. Täältä löytyy muun muassa korkeasti koulutettuja työntekijöitä, vahvaa startup- ja yrittäjähenkisyyttä sekä maailmanluokan teknologiaosaamista. Suomi tunnetaan myös alhaisesta korruptiotasosta, riippumattomasta oikeuslaitoksesta sekä yhtenä maailman turvallisimmista maista. Sen lisäksi Suomi tarjoaa myös luonnollisen askeleen lähellä oleviin alueisiin, kuten Baltiaan ja muihin Pohjoismaihin.

  Greenstep toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Virossa, ja asiakkaitamme palvelevat paikallisesti meidän Norrköpingin ja Tukholman sekä Tallinnan toimipisteiden asiantuntijat. Vaikka yrityskulttuuri ja monet käytännöt vaikuttavat maiden välillä hyvin samanlaisilta, on silti kiinnitettävä huomiota muun muassa paikallisiin lakisäädöksiin, käytäntöihin ja pankkitoimintaan. Kaikki toimipisteemme tekevät tiiviisti yhteistyötä rajojen yli, mikä tekee yrityksesi laajentumisesta myös Ruostiin ja Viroon entistä sujuvamman Greenstepin asiakkaana.

  Muualla maailmassa laajan MSI Global-verkostomme kumppanit auttavat hoitamaan yrityksesi verotuksen ja viranomaisilmoitukset kohdemaan säädösten mukaisesti.

  Ota yhteyttä, Greenstepin asiantuntijat ovat apunasi!