Kansainvalistyminen icon new
Kansainvälistyvät yritykset
Brand background blur
Kansainvalistyminen icon new

Kansainvälisty Greenstepin kanssa

Kokonaisvaltaisena kumppanina autamme yrityksiä kaikissa kansainvälistymiseen liittyvissä asiossa. Kansainvälisiä askelia suunnitellessa ytimessä ovat kasvun malli, konsernirakenteen löytäminen, kansainvälinen verosuunnittelu, HR-asiat ja taloushallinto. Onnistumista kaikissa prosesseissa tukee myös ajoissa aloitetut järjestelmävalinnat.

Haluaisitko keskustella kansainvälistymisasioiden asiantuntijamme kanssa? Ota yhtettä!

Mene maailmalle, me tuemme.

Onko mielessäsi lähteä kehittämään toimintaasi kansainvälisille markkinoille? Kaikkea ei tarvitse tietää itse, me autamme. Minne ikinä oletkin päättänyt laajentaa, huomioon tulee ottaa esimerkiksi kohdemaan lait ja säädökset sekä verotuskysymykset. Kokenut kansainvälistymisen kumppani mahdollistaa sinulle vapauden keskittyä liiketoimintasi kannalta tärkeisiin ydinkysymyksiin, meidän auttaessa toiminnan pystytyksen suunnittelussa sekä toimeenpanossa. Tällöin et hukkaa aikaa etkä tilaisuutta pystyessämme toimimaan yhdessä nopeasti sekä tehokkaasti. Asiantuntijoidemme tehtävänä onkin tehdä yrityksenne ulkomaille siirtymisestä mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta.

  Talousmallien suunnittelu on kaiken A ja O

  Aluksi kansainvälistymiseen tähtäävän yhtiön tulee valita malli, joka istuu parhaiten nykyiseen ja tulevaan liiketoimintaan sekä kohdemarkkinoihin ja -maihin. Onkin olennaista suunnitella esimerkiksi sitä, millainen konsernirakenne sopii sekä yrityksen liiketoimintaan että laajentumissuunnitelmiin. CFO- ja verokonsulttimme auttavat yritystänne ilomielin isojen askelten suunnittelussa. Mikäli kansainvälistymistä lähestytään yritysostojen kautta, ostoprosessin tulee olla suunniteltu aina kohteiden skriinauksesta integraatioon, ja arvonmääritykset sekä Due Diligence-toimeksiannot tulee toteuttaa harkitusti. Kokeneen kumppanin käyttäminen kansainvälistymisessä ja yrityskauppojen valmistelussa johtaa usein parempiin lopputuloksiin.

  Taloushallinnon ja kirjanpidon näkökulmasta tärkeä strateginen valinta on se, hoidetaanko ulkomaisten yhtiöiden kirjanpito paikallisesti vai hoidetaanko koko konsernin kirjanpito kotimaassa keskitetysti ”shared service centerin” muodossa. Tämä päätös kannattaa tehdä jo kasvun mallia miettiessä. Kumppaninamme saatte käyttöönne konsernilaskentaan erikoistuneet proaktiiviset talousosaajat, jotka tuntevat kansainvälisten markkinoiden erityispiirteet. Löydämme teille paikalliset taloushallinnon toimijat arvostetun MSI-verkoston kautta.

  Kansainvälistymisen kynnyksellä on hyvä pohtia IFRS-standardien käyttöönottoa – erityisesti silloin, jos suunnitelmissa siintää listautuminen. IFRS-standardien mukainen raportointi on pakollista pörssiyhtiöille. Vapaaehtoista IFRS-standardien mukaista raportointia kannattaa harkita vaikkapa silloin, kun sijoittajien joukossa on tai halutaan olevan kansainvälisiä sijoittajia. IFRS-standardien mukaan laadittu tilinpäätös on tarkoitettu edesauttamaan yhtiöiden lukujen vertailukelpoisuutta kansainvälisesti. Hyvä tapa aloittaa IFRS-standardien käyttöönotto on IFRS15 Myyntituotot asiakassopimuksista -standardin soveltaminen varhaisessa vaiheessa. Autamme mielellämme niin IFRS-standardien käyttöönotossa kuin listautumisen suunnittelussa.

  Kansainvälistymisen suunnittelun ensiaskeleet

  Videolla asiantuntijamme pohtivat kansainvälistymistä tukevia talousmalleja

  Henkilöstö ja käytännöt samalle sivulle

  Kansainvälistyessä tarvitaan rautaista HR-osaamista. Riippumatta siitä, onko ulkomaille tuleva yhtiö perustettu tai ostettu, on työoikeudelliset seikat kansallisella tasolla tutkittava huolellisesti. Erityisesti niissä tilanteissa, kun työntekijöitä siirtyy, työehdot on hyvä harmonisoida uusien ja vanhojen työntekijöiden kesken. Näissä tapauksissa työsopimukset ja niihin liitettävät ehdot tulee käydä tarkasti läpi, jotta paikallinen työlainsäädäntö otetaan oikealla tavalla huomioon. Usein kansainvälisille konserneille luodaankin yhtenäiset työsopimuspohjat.

  Kun päätös kansainvälistymisestä on tehty ja kohdemarkkinakin on selvillä, tulee yrityksen löytää parhaat mahdolliset kyvyt pyörittämään toimintaa. Rekrytoinnin onnistumiseen tulee panostaa jo kotimaisilla markkinoilla, joten sen onnistuminen vaatii erityishuomiota tehtäessä se ulkomailla. Onnistunut kansainvälinen rekrytointi vaatii paljon työtä, verkostojen hyödyntämistä, luottoa omaan intuitioon sekä ripauksen onnea. Lue Notes-artikkelistamme (englanniksi), kuinka Quuppa ja Budbee ovat onnistuneet taklaamaan kansainvälisen rekrytoinnin ongelman laajentuessaan.

  Organisaation yhteisen kielen löytäminen vaatii vahvaa kulttuuria. Liiketoimintaa ymmärtävän henkilöstöhallinnon johdolla voidaan yrityksen sisälle luoda yhteinen tapa toimia, oli toimisto sitten Aasiassa, Euroopassa tai Kainuussa. Organisaation sisäinen koulutus on oiva tapa auttaa työntekijöitä sisäistämään kulttuuri entistä vahvemmin. Olemme Greenstepillä lanseeranneet oman Greenstep Academyn, jonka alkuperäinen tarkoitus on palvella työntekijöitämme kehittämään omaa osaamistaan samalla juurruttaen yhteistä toimintakulttuuria. Greenstep Academy auttaa myös asiakkaitamme sisäisiin koulutuksiin liittyvistä teemoista aina omien koulutuspolkujen rakentamisesta koulutuksen toteuttamiseen saakka.

  Kansainvälistyminen ja HR

  Asiantuntijamme äänessä: HR-asioiden ydinasiat kansainvälistymisen kynnyksellä

  Järjestelmät kansainvälisen loikan tukijalkana

  Oli kyseessä mikä tahansa järjestelmä tai ulkoistettu palvelu, skaalautuvuus on kansainvälistymisen ytimessä. Tehokkainkaan toiminnanohjausjärjestelmä ei auta, jos se ei kykene skaalautumaan kansainvälistyvän yrityksen tarpeisiin. Silloin järjestelmästä tulee hidaste. Järjestelmän tulee sopeutua liiketoimintaan, eikä päinvastoin. NetSuite-tiimimme on auttanut lukuisia suomalaisia menestysyrityksiä (mm. HappyOrNot, Oura) skaalaamaan liiketoimintaansa kansainvälisille markkinoille. NetSuite on pilvipohjainen liiketoiminnan ohjausjärjestelmä, joka rakennetaan täysin räätälöitynä yrityksen liiketoimintaa tukevaksi. Projekteihin kuuluu koko talousprosessien arviointi ja mukauttaminen skaalautuvaan toimintaan sopivaksi.

  Pysyäksesi kartalla laajenevasta toiminnasta, on raportoinnin syytä olla kunnossa jo alkumetreiltä lähtien. Selkeä ja sopeutuva raportointijärjestelmä auttaa yritystä pysymään tietoisena tilanteesaan reaaliajassa mahdollistaen siten toiminnan kehittämisen mutun sijasta datan avulla. BiBook on selkeä ja visuaalinen raportointijärjestelmä, joka tukee konserniraportointia. Näin olet jatkuvasti tietoinen koko yrityksesi tilanteesta eri markkinoilla.

  Katso video ja valaistu

  Miksi NetSuite ja BiBook sopivat kansainvälistyvälle yritykselle kuin valettu?

  Minne olet lähdössä?

  Ota yhteyttä, Greenstepin asiantuntijat ovat apunasi!