Möt Sofie af Ekenstam - Senior HR Konsult!

Sofie af Ekenstam Edited

Vi hälsar Sofie varmt välkommen till Greenstep-familjen som Senior HR Consultant & Service Line Lead. Här får du chans att lära känna henne lite bättre. Häng med i vår intervju med Sofie!

Berätta lite om dig själv och din bakgrund!

Jag har en bred bakgrund som spänner över både olika HR-tjänster, men också inom kommunikation, affärsutveckling och ännu längre tillbaka – sälj. Idag ansvarar jag för att bygga upp affärsområdet för HR-leveranser ut mot kund, i Sverige. Det känns fantastiskt spännande!

Vad kommer du att göra på Greenstep?

Mitt ansvar är att bygga upp våra HR-tjänster i Sverige och som en tillväxtpartner och ur ett HR-perspektiv vill vi stötta kunden, hela vägen. Jag tror på att utmana våra kunder, på ett inlyssnande sätt och stötta dem framåt på en utvecklingsresa.

Det kan innebära att vi är ett team kring kunden som hjälper till med de mest grundläggande delarna vid en etablering i Sverige, eller kanske ett Start-Up bolag. Vi hjälper kunden att se till så det som behöver vara på plats, faktiskt är på plats - allt ifrån lagar, arbetsrättsliga frågor till allmän praxis. Både från ett HR-perspektiv men också generell lagstiftning för skatter, ekonomi med flera delar.

Vi kan också gå in och stötta en snabbt växande organisation med alla dess utmaningar. I sådana projekt arbetar vi nära VD:n i frågor som rör organisationen, strategiskt kulturarbete, ledarskap med flera frågor. Vi kan även gå in som en HR-partner och ansvara för HR-frågorna under en viss tid på heltid eller deltid, med hjälp av våra interims lösningar.

Andra gånger kanske det är en mera mogen organisation som har andra utmaningar kring kultur, sitt employer brand, ledarskap eller möjligen att man behöver se över sin organisation. Har man rätt kompetens (GAP) och om inte - vad behöver vi i så fall göra åt det?

Varför sökte du dig till Greenstep?

För att kunna åstadkomma något riktigt bra, måste det vara en mix av rätt kultur, möjligheter och förutsättningar, vilja och såklart kompetens. Ju fler personer jag träffade i Greensteps gedigna rekryteringsprocess, desto mer intresserad blev jag. Jag var imponerad av kulturen, hur man arbetar på ett annorlunda sätt, bland annat med hållbarhet och socialt ansvarstagande. Och självklart var tjänsten i sig en väldigt spännande utmaning som lockade mig.

Vad ser du fram emot att bidra med på Greenstep?

Att med hjälp av min starka drivkraft och min erfarenhet få hjälpa till att driva utveckling, både externt, men också internt. Jag ser fram emot att bygga affär och att få möjlighet och förmånen att lära av både kollegor och kunder. Ska bli kul att få fortsätta resan med lärande och resultat i fokus.

Sofie af Ekenstam

Vad gör du när du inte arbetar?

Utanför arbetet tränar jag gärna, helst styrketräning. Jag älskar även att vara ute i naturen, likväl skärgården som på skidor och idka utförsåkning. Att umgås med familj och nära vänner är viktigt för mig, så mycket tid går åt att umgås med dem.

Vad är din främsta kompetens?

Att jag vågar utmana och tänka nytt, kombinerat med min nyfikenhet. Jag ger aldrig upp.

Berätta något om dig själv som skulle förvåna de flesta?

Att jag som kan vara spontan ibland, inte är särskilt förtjust i överraskningar.

Vilken är den viktigaste egenskapen hos en kollega?

GRIT, ödmjukhet och kompetens.