Amana XBRL tagger

Helpoin tapa raportoida listayhtiöiden tilinpäätökset XHTML-muodossa!

Kaikkien Nasdaq Helsingin päälistalla olevien pörssiyhtiöiden tulee raportoida tilinpäätöksensä XHTML-formaatissa vuodesta 2021 lähtien. Vuodesta 2021 lähtien listayhtiöiden konsernitilinpäätösten päälaskelmat pitää merkitä ns. XBRL-tageilla. Amanan XBRL tagger tarjoaa markkinoiden helpoimman tavan toteuttaa nämä ESEF-vaatimukset ilman käyttöönottoprojektia, ja suosittelemmekin lämpimästi sitä kaikille päälistalla oleville yhtiöille.

Vuodesta 2022 eteenpäin myös tilinpäätöksen liitetiedot tulevat XBRL -vaatimusten piiriin, jolloin merkintä on jo suurempi työ. Amanan XBRL tagger tekee myös siitä helppoa. Saat XBRL taggerin helposti käyttöösi muutamalla klikkauksella ja voit alkaa luomaan ESEF:n vaatimukset täyttäviä raportteja samalta istumalta. Erityisiä IT-taitoja tai konsultointia ei siis tarvita ohjelmiston käyttöönotossa.

Amanan XBRL tagger lukee eli käyttää suoraan Word-, PDF-, HTML- ja InDesign-muodossa olevia tilinpäätöksiä eli integraatioita ei tarvita. Kun ’’täggäys’’ on tehty ensimmäisen kerran, sitä voidaan hyödyntää seuraavan vuoden ESEF-raporttia varten ja vertailutiedot ovat valmiina.

Amanan XBRL taggerissa oleva automaatio tunnistaa käsiteltävän tiedoston tiedostomuodon. Automaation avulla löydät myös tilinpäätösluvuille ja tileille helposti vastaavuuden IFRS-taksonomiaan.

Myös vihreään yhteiskuntaan siirtyminen edellyttää vertailukelpoista, digitaalista ja helposti saavutettavaa raportointia vastuullisuudesta päätöksenteon tueksi. EU:n CSRD -direktiiviehdotus määrittelee vastuullisuusraportoinnille uusia vaatimuksia. Talousraportoinnin lisäksi myös ESG-raportoinnin tulee jatkossa olla vertailukelpoista ja koneluettavaa, ESEF-raportointivaatimukset täyttävää. XBRL tagger mahdollistaa vaatimusten täyttämisen ja vastuullisuusdatan helpon merkitsemisen.

Amanan XBRL taggerin toiminnallisuudet:

  • Sertifioitu (i) XBRL-ohjelmisto
  • Taxanomia-laajennokset
  • Microsoft Word -täggäys
  • PDF | HTML | InDesign-täggäys
  • AI-tuettu automaattinen täggäys
  • Ohjelma lukee kaikenkielisiä raportteja ja muotoilee numeroita

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitä


Ota yhteyttä ja sovitaan demo, jossa pääset tutustumaan Amana XBRL taggeriin käytännössä!