Amana XBRL tagger

Helpoin tapa raportoida listayhtiöiden tilinpäätökset XHTML-muodossa!

Kaikkien Nasdaq Helsingin päälistalla olevien pörssiyhtiöiden tulee raportoida tilinpäätöksensä XHTML-formaatissa vuodesta 2021 lähtien. Vuodesta 2021 lähtien listayhtiöiden konsernitilinpäätösten päälaskelmat pitää merkitä ns. XBRL-tageilla. Amanan XBRL tagger tarjoaa markkinoiden helpoimman tavan toteuttaa nämä ESEF-vaatimukset ilman käyttöönottoprojektia, ja suosittelemmekin lämpimästi sitä kaikille päälistalla oleville yhtiöille.

Vuodesta 2022 eteenpäin myös tilinpäätöksen liitetiedot tulevat XBRL -vaatimusten piiriin, jolloin merkintä on jo suurempi työ. Amanan XBRL tagger tekee myös siitä helppoa. Saat XBRL taggerin helposti käyttöösi muutamalla klikkauksella ja voit alkaa luomaan ESEF:n vaatimukset täyttäviä raportteja samalta istumalta. Erityisiä IT-taitoja tai konsultointia ei siis tarvita ohjelmiston käyttöönotossa.

Amanan XBRL tagger lukee eli käyttää suoraan Word-, PDF-, HTML- ja InDesign-muodossa olevia tilinpäätöksiä eli integraatioita ei tarvita. Kun ’’täggäys’’ on tehty ensimmäisen kerran, sitä voidaan hyödyntää seuraavan vuoden ESEF-raporttia varten ja vertailutiedot ovat valmiina.

Amanan XBRL taggerissa oleva automaatio tunnistaa käsiteltävän tiedoston tiedostomuodon. Automaation avulla löydät myös tilinpäätösluvuille ja tileille helposti vastaavuuden IFRS-taksonomiaan.

Myös vihreään yhteiskuntaan siirtyminen edellyttää vertailukelpoista, digitaalista ja helposti saavutettavaa raportointia vastuullisuudesta päätöksenteon tueksi. EU:n CSRD -direktiiviehdotus määrittelee vastuullisuusraportoinnille uusia vaatimuksia. Talousraportoinnin lisäksi myös ESG-raportoinnin tulee jatkossa olla vertailukelpoista ja koneluettavaa, ESEF-raportointivaatimukset täyttävää. XBRL tagger mahdollistaa vaatimusten täyttämisen ja vastuullisuusdatan helpon merkitsemisen.

Amanan XBRL taggerin toiminnallisuudet:

  • Sertifioitu (i) XBRL-ohjelmisto
  • Taxanomia-laajennokset
  • Microsoft Word -täggäys
  • PDF | HTML | InDesign-täggäys
  • AI-tuettu automaattinen täggäys
  • Ohjelma lukee kaikenkielisiä raportteja ja muotoilee numeroita


Ota yhteyttä ja sovitaan demo, jossa pääset tutustumaan Amana XBRL taggeriin käytännössä!