Greenstepin DIY-lahjaideat

Lyökö aivot tyhjää lahjojen keksimisessä? Onko kuusen alla vielä tilaa? Järjestimme Greenstepissä sisäisesti DIY-lahjakilpailun ja iloksemme pääsemme jakamaan osan niistä myös kaikille asiakkaillemme!

Sytykeruusut


Revi kananmunankennosta noin sormen levyisiä suikaleita ja kääri ne rullalle ruusukkeeksi. Sulata veden sekaan vanhat kynttilänkannat ja upota ruusuke sulaneeseen steariiniin. Nosta kuivumaan hetkeksi talouspaperin tai sanomalehden päälle. Varo, ettei ruusuke jää alustaan kiinni.

Vinkki 1: Asettele valmiit ruusukkeet tyhjään kananmunarasiaan ja anna lahjaksi.

Vinkki 2: Voit värittää ruusukkeet vesiväreillä ennen steariiniin kastamista, jolloin saat haluamasi värisiä sytykkeitä harmaastakin kananmunankennoista. Tässä myös kivaa tekemistä lapsille.

Idean takana: Maria Koivusipilä, Manager, Mepco Payroll Services (Vantaa)

Tee-se-itse lahjakortit

Tähän lahjaan ei tarvita rahaa ja se on itse tehty rakkaudella. Kukin voi askarrella toiselle läheiselle lahjakortteja, mitä palveluksia tai yhteistä tekemistä voitte tehdä vuoden 2022 aikana. Meillä lapset keksivät mm. näitä: Tällä lahjakortilla vien koiran lenkille 5x sinun vuorollasi, tällä lahjakortilla saat päähierontaa, tällä lahjakortilla menen kanssasi pyöräretkelle auringonlaskuun, tällä lahjakortilla saat lastenhoitoapua, tällä lahjakortilla saat minun valmistamana kolmen ruokalajin illallisen, tällä lahjakortilla saat jalkahierontaa, tällä lahjakortilla saat lisää peliaikaa ja tällä lahjakortilla saat kaverin yökylään herkkujen kera. Vain mielikuvitus on siis rajana ja lisää takuulla yhteistä aikaa

Idean takana: Päivi Niemikorpi, Taloushallinnon konsultti (Lempäälä)


Kranssit

Itsetehdyt kranssit on ollut omassa ystäväpiirissä toivottu ja tykätty muistaminen! Tällaisen tekeminen on myös täydellistä vastapainoa ajatustyölle. Tarvitset kranssipohjan, eli esim. metallisen rinkulan, sakset/sekatöörit, rautalankaa ja erilaisia leikkovihreitä/havuja, joita saa jokaisesta kukkakaupasta. Tässä kranssissa on tuijaa, jotain sypressiä, pistaasia ja ruskusta. Kranssin tekeminen on yllättävän helppoa: leikkaa vihreät ensin pieniksi oksiksi ja ota sitten nippu erilaisia vihreitä ja kieputa ne rinkulan ympärille. Toista tätä niin kauan, että kranssi on valmis.

Idean takana: Raita Haarla, HR & Employee Experience Specialist (Helsinki)


Karpalo-kinuskifudge

Tässä on maailman helpoin jouluherkku lahjaksi, joka vie kielen mennessään!

200 g valkosuklaata (leivontasuklaata)
2 dl sokeria
1 prk (2,5 dl) kinuskikermaa
50 g voita
½ tl suolaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1. Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä kunnes seos on noin 116-asteista (keittiölämpömittari on hyvä olla)
2. Ota kattila liedeltä. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita. Lisää vielä suola ja karpalot.
3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 12 x 25 cm)
4. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi ja laita rasiaan/pussiin.
5. Säilytä viileässä. Säilyy parisen viikkoa (jos joku malttaa niin kauan olla syömättä)

Idean takana: Merja Peltola, Customer Engagement Lead (Helsinki)

Itse tehdyt kynttilät

Voit tehdä itse ystäville lahjaksi kynttilöitä. Tarvikkeiksi tarvitset parafiinia, steariinia ja sydänlankaa. Muotteina voit käyttää kertakäyttömukeja. Hieman väriä yhdestä tuoksutuikkukynttilästä, sulatettiin joukkoon ja tuli väriä pintaan sekä mieto tuoksu.

Idean takana: Päivi Niemikorpi, Taloushallinnon konsultti (Lempäälä)