Från Åbo via Prag till Stockholm - vad fick Martina Berglund att återvända till Greenstep?

På Greenstep har vi varje månad äran att välkomna tiotals nya medarbetare till våra team runtom i Norden. De flesta som börjar hos oss är helt nya på företaget, men det händer också att vi har glädjen att säga välkommen åt gamla bekanta - det vill säga personer som jobbat hos oss tidigare och nu hittat tillbaka. Men vad är det som egentligen får en före detta greenstepare att återvända?

Vi frågade Martina Berglund som jobbar som CFO-konsult på Greenstep i Stockholm. Både kontoret och rollen är nya för Martina, men Greenstep som företag är bekant sedan många år tillbaka.

Hon inledde sin karriär på Greenstep sommaren 2013, då hon som redovisningsstuderande fick sommarjobb som Financial Assistant på Greenstep i Esbo. Efter sommarjobbet fortsatte hon jobba vid sidan av studierna på Greensteps kontor i Åbo. Kontoret var på den tiden ännu väldigt litet och Martina fick snabbt ansvara för egna redovisningskunder och utvecklades snabbt i sin roll som redovisningskonsult. Men även om hon trivdes bra på jobbet så bestämde hon sig efter några år att förverkliga en av sina stora drömmar: att åka utomlands och jobba.

- Jag hade spenderat ett halvår i Frankfurt på utbyte innan jag återvände till Åbo för att slutföra mina studier. Men då det var dags att börja skriva min magistersavhandling bestämde jag mig för att bege mig ut på lite äventyr igen och skriva avhandlingen på distans. Jag ville bo utomlands och testa på att jobba i en internationell miljö, berättar Martina.

Martina fick ett jobb i Prag och beslöt sig snabbt för att åka i väg – även om hon aldrig besökt landet innan. Precis som planerat skrev hon klart sin magistersavhandling, samtidigt som hon jobbade med i olika roller inom redovisning. Bland annat jobbade hon som Team Leader inom redovisning på en internationell revisions-, skatt och rådgivningsbyrå och ansvarade för ett stort projekt, där ett svenskt företag valt att outsourca hela sin redovisning till Prag.

Martina Berglund har jobbat med redovisning inom stora, internationella bolag

Norden kallade

Efter fyra år utomlands, och massor med erfarenheter och kompetenser rikare, beslöt Martina dock att säga hejdå till Tjeckien och flytta till Sverige. Efter att ha jobbat ett och ett halvt år på en intern redovisningsavdelning saknade hon jobbet som konsult, och då hon såg att Greenstep öppnat ett kontor i Stockholm tvekade hon inte att söka.

- Som konsult är ingen dag sig lik och man får se olika typer av företag i olika branscher, samt träffa och lära känna många nya människor. Jag såg det också som en perfekt tidpunkt att återvända till Greenstep och få vara med på Greensteps resa i Sverige redan i ett tidigt skede, konstaterar Martina.

Mycket har hänt på Greenstep under de åren som Martina var utomlands: företaget har växt från ca 100 medarbetare till över 500 medarbetare och verksamheten har expanderat till tre nya länder; Estland, Sverige och Norge. Martina ser detta endast som en positiv sak och säger att hon redan märkt hur länderna har mycket nära samarbeten och hur stödet från kollegorna sträcker sig över landsgränserna.

Det som också lockade Martina tillbaka till Greenstep är de tillväxt- och utvecklingsmöjligheter som företaget kan erbjuda sina medarbetare:

- På Greenstep har man ett stort förtroende för sina anställda. Jag fick genast mycket ansvar när jag började och skickades direkt ut på kunduppdrag. Det är något jag verkligen uppskattar. Kollegorna är också väldigt stöttande och kunniga och det finns alltid någon att fråga om man behöver hjälp.

Som CFO-konsult jobbar Martina med två större kundföretag. Fokus i båda företagen ligger på controlling, där hon är involverad i bland annat automatisering av ekonomi- och redovisningsprocesser, nyckeltalsanalyser samt upprättande och budgetering av kassaflöden. Hon jobbar även aktivt med konsolidering, prognoser, management & styrelserapportering samt fungerar som support vid revision.

Förutom de varierande uppgifterna i rollen som CFO-konsult så uppskattar hon även Greensteps mångsidiga tjänsteutbud, som gör att hon har chansen att samarbeta med många andra avdelningar och därigenom bredda den egna kompetensen. Men finns det andra orsaker varför skulle hon rekommendera Greenstep som arbetsgivare?

- Greenstep har en väldigt trivsam arbetsmiljö, kollegorna är kunniga, öppna och glada och energinivån är på topp. Bara man vågar och vill, så verkar det finnas oändligt med tillväxtmöjligheter! säger hon.

Vill du också bli en del av Greensteps team i Sverige, Norge, Finland eller Estland? Kolla in våra lediga jobb eller skicka en öppen ansökan!