Henkilöstöanalytiikka ja HR-raportointi

Tee tietoon perustuvia päätöksiä työntekijöidesi ja liiketoimintasi hyväksi.

Henkilöstöanalytiikka tuo työntekijöihin liittyvän tiedon käyttöön niin yrityksien henkilöstöjohdolle, esihenkilöille, johtoryhmille kuin hallituksillekin. Se auttaa tekemään parempia päätöksiä esimerkiksi työntekijöiden tuottavuuteen, sitoutumiseen ja muihin liiketoiminnan asettamiin tavoitteisiin liittyen.

Henkilöstöanalytiikka auttaa organisaatiotasi tekemään oikeita päätöksiä

Henkilöstöanalytiikka, jota kutsutaan myös termillä HR-analytiikka, auttaa organisaatioita näkemään henkilöstöön ja liiketoimintaan liittyvän datan taakse ja muodostamaan uudenlaisia näkemyksiä parempien päätösten tueksi.

Organisaatioiden arvokkaimpaan omaisuuteen, ihmisiin, liittyvän tiedon yhdistäminen ja ymmärtäminen voi olla kriittisen tärkeää liiketoiminnan kannattavuuden kannalta.


Henkilöstöanalytiikan hyödyntäminen luo kasvua, tehokkuutta ja sitoutumista

Organisaatio voi hyödyntää erilaisia analytiikkatyökaluja helpottaakseen tietojen analysointia. Nämä työkalut käyttävät syötettyä dataa, kyselyjä ja laskentasääntöjä raporttien ja kaavioiden tuottamiseen.

Kun päätöksenteko perustuu useasta lähteestä analysoituun tietoon verrattuna esimerkiksi pelkän palkkajärjestelmän datan analysointiin, päätöksien taustalle saadaan paljon laajempi ja kokonaisvaltaisempi näkymä, jonka avulla voit mm:

  • Nostaa henkilöstön tuottavuutta
  • Pienentää henkilöstön vaihtuvuutta
  • Vähentää pitkiä sairaslomia
  • Onnistua rekrytoinneissa paremmin
  • Ennustaa ja optimoida kuluja entistä tarkemmin

Henkilöstöanalytiikka ei ole ainoastaan HR:n työkalu, sillä esimerkiksi yrityksen talous- ja operatiivinen johto voi tehdä sen avulla perustellumpia päätöksiä ja ennusteita, joilla on suora vaikutus viivan alla näkyvään tulokseen.

Voit lukea tarkemmin, mihin henkilöstöanalytiikalla voidaan vaikuttaa, täältä.


Autamme sinua yhdistämään eri järjestelmien tiedot selkeäksi kokonaiskuvaksi

Etenkin pk-sektorilla ovat HR-tiedot valitettavasti usein useassa eri paikassa ja useassa eri Excelissä eri käyttäjillä. Tämän vuoksi HR-tiedot eivät ole ajan tasalla saatikka kaikkien saatavilla eikä ajantasainen ja ketterä HR-raportointi ole mahdollista, HR-analytiikasta puhumattakaan. Excel ei välttämättä ole näppärin ja visuaalisin raportointitapa, ainakaan tähän tarkoitukseen.

Analytiikkatiimimme auttaa sinua tunnistamaan relevantit datalähteet ja yhdistämään yksittäiset tiedot ja numerot koko organisaatiota leikkaavaksi kokonaisvaltaiseksi näkemykseksi. BI Book -raportointijärjestelmä visualisoi tiedot helposti ymmärrettäviksi, jaettaviksi ja aina ajantasaisiksi raporteiksi, jotka näyttävät sinulle nopeasti kokonaiskuvan, mutta jotka tarjoavat myös mahdollisuuden porautua syvemmälle aina kaikista pienimpiinkin yksityiskohtiin saakka. Tämän jälkeen ei tarvita Excel-jumppaa ja voitte heittää hyvästit manuaaliselle aherrukselle HR-datan parissa.

Kun perus HR-data on saatu automatisoitua visuaalisiksi HR-raporteiksi HR-tunnuslukuineen, voimme yhdessä kehittää teille entistä informatiivisempia Dashboardeja. Esimerkiksi HR- ja talousdatan yhdistämisellä saamme monia keskeisiä mittareita sekä analytiikkaa johtamisen ja kulttuurin kehittämiseksi.

HR-raportointi ja HR-analytiikka
HR Dashboardilla tuotat helposti selkeitä ja visuaalisia raportteja.


BI Bookin ja HR Dashboardien ydinhyödyt

  • Visuaalinen ja selkeä näkymä - käytä valmiita raportteja tai muokkaa niitä mieleiseksesi (5 HR Dashboardia valmiiksi suunniteltuna Netvisor- ja Mepco-asiakkaillemme)
  • Näe kokonaiskuva henkilöstöön liittyen selkeästi ja silmiä avaavasti
  • Rajaa raporttien näkyvyyttä eri oikeuksin - jaa katselu- ja muokkausoikeuksia eri käyttäjille ja ryhmille
  • Ajantasaiset HR-raportit aina saatavilla: automaattinen datan päivittyminen ja mahdollisuus myös omatoimiseen päivittämiseen
  • Säästät aikaa ja ehdit panostaa enemmän kehittämiseen ja johtamiseen datan keräämisen sijaan.


Analytiikkapalveluiden käyttö voidaan aloittaa kevyesti

Henkilöstöanalytiikkaa käyttöönotettaessa mietitään aina aluksi, millaisia ominaispiirteitä organisaatioon liittyy; millä toimialalla organisaatio toimii ja mitkä asiat vaikuttavat henkilöstöjohtamiseen ja liiketoimintaan liittyvien päätösten tekemiseen.

Vaikka nykyinen datanne tuntuisikin vajavaiselta tai analytiikan käyttöönotto vaikuttaisi massiivisen suurelta projektilta, ei huolta. Sen sijaan, että lähtisimme tavoittelemaan HR-analytiikan käyttöönottoa heti koko organisaatioon, voimme aloittaa pienemmällä pilottihankkeella yhteen osa-alueeseen keskittyen. Näin voimme testata olemassa olevan tiedon laatua, tunnistaa relevantteja datankeruupisteitä ja -tapoja sekä havaita, mitä lisäarvoa HR-analytiikka voi tuoda teidän organisaatiollenne.

HR-analytiikan käyttöönotto ja hyödyntäminen voi olla monimutkainen prosessi, mutta aloittamalla pienestä, priorisoimalla datan laatua ja tekemällä yhteistyötä oikeanlaisen kumppanin kanssa, jokainen organisaatio voi alkaa hyödyntämään tietoon perustuvan päätöksenteon voimaa paremman työntekijäkokemuksen ja liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ota datastasi kaikki irti - varaa aika aloituskeskusteluun.

Varaa keskusteluaika tästä!