Rekrytointiprosessi ja sen kehittäminen

Sujuvalla rekrytointiprosessilla kohti erinomaista hakijakokemusta

Rekrytointiprosessilla ja sen sujuvuudella on suuri vaikutus työnantajamielikuvaan – päätyi rekrytoinnin lopputulos hakijan kannalta haastatteluihin ja työsopimuksen solmimiseen tai ei. Kun rekrytointiprosessi on teroitettu sekä rekrytoivan tahon että hakijan kannalta huippuunsa, tuottaa työ hedelmää paitsi onnistuneina rekrytointeina, myös positiivisena hakija- ja työntekijäkokemuksena.

Kohti loistavaa hakijakokemusta – kehitä näitä rekrytointiprosessin osatekijöitä

 • Rekrytointiprosessin vaiheet
  • tarpeen tunnistaminen ja kohderyhmien määrittely
  • rekrytointi-ilmoituksen julkaisu ja ilmoituskanavat
  • hakemusten käsittely ja karsinta
  • haastatteluprosessin vaiheet ja haastatteluiden sisältö
  • hakijoiden osaamisen arviointi (rekrytointitehtävät, soveltuvuusarviointien käyttö, suosittelijapuhelut)
 • Hakijaviestintä
  • hyvä ja täsmällinen hakijaviestintä rekrytoinnin eri vaiheissa
  • palautteen antaminen hakijoille – minkälaista viestintää ja palautetta hakijat odottavat
 • Palautteen kerääminen hakijoilta koskien rekrytointiprosessia

Sisäisellä rekrytoinnilla on myös roolinsa rekrytointiprosessissa. On tärkeää pohtia, miten avoimista tehtävistä viestitään sisäisesti, ja miten henkilöstön sitoutumista ja osaamisen kehittymistä tuetaan esimerkiksi työnkierron avulla.

Rekrytointijärjestelmä on rekrytointiprosessin tukiranka

Rekrytointijärjestelmä auttaa rekrytointiprosessin vaiheiden seurannassa, hakijaviestinnässä ja sisäisessä tiedonkulussa rekrytointiin osallistuvien henkilöiden kesken. Myös hakijoiden henkilötietojen, hakemuksen ja CV:n oikean ja lainmukaisen käsittelyn kannalta rekrytointijärjestelmän käyttö on suositeltavaa.

Järjestelmiä on erilaisia ja konsulttimme auttavat tunnistamaan asiakkaalle sopivan ratkaisun. Järjestelmä voi olla hyvinkin kevyt, tai sitten isompi kokonaisuus, jonka voi integroida myös yrityksen muuhun HR-järjestelmään.

HR-konsultti tukenanne rekrytoinnin kehitystyössä

HR-konsulttimme auttavat tunnistamaan rekrytointiprosessinne kehityskohdat sekä suunnittelemaan ja kehittämään prosessin eri vaiheita tarpeidenne mukaan. Asiantuntijamme kartoittavat tarpeenne ja tavoitteenne rekrytoinnin kehittämisen suhteen, mikä on oiva tilaisuus kirkastaa näitä asioita edelleen myös sisäisesti. HR-konsulttimme voivat vetää myös rekrytointijärjestelmän käyttöönoton, jolloin voit varmistua rekrytointijärjestelmän kokonaisvaltaisesta käyttöönotosta.

Haluatko kuulla tarkemmin, miten HR-konsultti voi tukea rekrytointinne kehittämistä?

Varaa aika tapaamiseen!