Interim-asiantuntijat ovat joustava ratkaisu väliaikaiseen osaajatarpeeseen

ARE & Greenstepin Interim HR-palvelu

ARE on kotimainen perheyritys, jolla on yli sadan vuoden kokemus talotekniikasta. Yhteensä 3300 alan ammattilaista työllistävä yritys tarjoaa ratkaisuja kiinteistön koko elinkaarelle. ARE on löytänyt avun Greenstepin interim-asiantuntijoista nopeastikin muuttuviin tilanteisiin. Henkilöstövaihdoksista aiheutuvat haasteet ovat menneisyyttä.

“Päädyimme käyttämään interim-asiantuntijoita ensimmäisen kerran vuonna 2022, kun etsimme tukea sisäiseen muutostilanteeseen. Tällöin HR-tiimistä ja palkkahallinnosta lähti avainhenkilöitä, ja meillä oli akuutti tarve löytää nopeasti kokeneita ammattilaisia paikkaamaan tätä henkilövajetta. Tällaisessa tilanteessa interim-ratkaisu Greenstepiltä tuntui kaikista parhaalta vaihtoehdolta”, kertoo henkilöstöjohtaja Kaisa Tuuliainen.

Rautainen interim-asiantuntija ottaa roolin haltuun lyhyessä ajassa

Greenstepin interim-resurssien avulla ARE täytti nopeasti avoimen roolin sekä palkkahallinnossa sekä HR-tiimissä. Kaisan mukaan Greenstepin kokeneisiin asiantuntijoihin oli helppoa luottaa alusta asti, ja yhteistyö on sujunut mallikkaasti hyvän huumorintajun sekä ratkaisukeskeisen toiminnan siivittämänä.

“Löysimme Greenstepin interim-asiantuntijoista sopivat henkilöt palkkahallinnon päällikön sekä HR-päällikön rooleihin. Greenstepin asiantuntijat ottivat roolit haltuun onnistuneesti todella lyhyessä ajassa, ja toimeksiannon aikana he auttoivat meitä ratkaisemaan monia käytännön asioita. HR-asiantuntijoihin oli helppoa luottaa alusta asti, sillä he ovat rautaisia ammattilaisia, jotka ottavat vastuun omasta tekemisestään. Minun kokemukseni mukaan he ottivat asioista hienosti selvää ja reagoivat tilanteisiin todella nopeasti”, Kaisa kertoo.

Greenstep Interim HR-palvelu

Interim-asiantuntijat laajoine tiimeineen auttoivat saavuttamaan tavoitteet

ARE:lla ollaan ilahtuneita siitä, kuinka suurella sydämellä Greenstepin asiantuntijat heittäytyivät toimeksiantoon – Kaisan mukaan he työskentelivät organisaatiossa kokonaisvaltaisina arjen kehittämisen kumppaneina. Omien interim-asiantuntijoiden lisäksi ARE:lla on ollut tukenaan koko Greenstepin laaja asiantuntijatiimi, joka on toiminut myös interim-resurssille taustatiiminä.

“Greenstepin asiantuntijat ovat toimineet tiiviinä osana meidän tiimiä ja auttaneet meitä saavuttamaan tavoitteita. He ovat sopeutuneet joukkoon niin hyvin, että toisinaan olemme unohtaneet heidän olevan ulkoisia konsultteja", kiittelee Kaisa, ja jatkaa:

"Uskon vahvasti, että teemme Greenstepin kanssa yhteistyötä jatkossakin. Tiedän, että voin ottaa heihin matalalla kynnyksellä yhteyttä ja saan heiltä laaja-alaista osaamista."

Onnistumisia ja yhdessä tekemisen meininkiä

Interim-toimeksiannolla ARE:n palkkahallinnon päällikkönä työskennellyt Taru Heikinheimo Greenstepiltä sai paljon irti ajastaan. Tiivis yhteistyö toi mukanaan mielenkiintoisia kehitystehtäviä sekä mahtavia uusia työkavereita, joiden kanssa yhteinen sävel löytyi nopeasti.

“Tehtäväni oli toimia palkkahallinnon päällikkönä, eli arkeni koostui pitkälti palkkatiimin johtamisesta sekä arjesta tiimin kanssa, mutta matkan varrella sain vastuulleni myös HR- ja palkkajärjestelmien kehittämistä. ARE:n kanssa saimme lyhyessä ajassa todella paljon aikaan, sillä meillä oli vahva ja luottamuksellinen yhdessä tekemisen meininki. Kun saavuin tänne, minut otettiin avosylin vastaan. Ehdottomasti parasta kokemuksessa oli se, kuinka tiiviiksi osaksi ARE:n HR-tiimiä ja yhteisöä pääsin”, Taru kiittelee.