Arvonmääritys

Oletko myymässä yritystäsi tai laskemalla liikkeelle uusia osakkeita, muttet ole varma mihin hintaan? Oletko löytänyt kiinnostavan yrityskauppakohteen, mutta haluat varmistua, ettet maksa liikaa? Greenstepin asiantuntijoilla on kokemusta arvonmäärittämisestä monista yrityksistä sekä toimialoilta.

Greenstepin toimintamalli on kehitetty kasvun ja kansainvälisen tason taloushallintoprosessien pohjalta. Tämä toimintamalli mahdollistaa taloushallinnolle maailmanluokan laadun ja skaalautuvuuden, mutta on samanaikaisesti hyvin ketterä ja soveltuva kaiken kokoisille yrityksille.

Tarve arvonmääritykselle lähtee halusta ymmärtää yrityksen arvo. Tällainen tilanne syntyy yleensä, kun ollaan ostamassa tai myymässä yhtiötä, sen osaa tai laskemassa liikkeelle uusia osakkeita rahoituskierroksen yhteydessä.

Yrityksen arvo on riippuvainen siitä, katsotaanko asiaa ostajan vai myyjän näkökulmasta. Osapuoli voi hyödyntää oman näkökulman tukemisessa Greenstepin asiantuntijoita selvittääkseen yhtiön käyvän arvon tai ymmärtääkseen arvonmuodostuksen tärkeimmät ajurit sekä mahdolliset riskitekijät arvostuksessa.

Arvonmääritystä tehdessään Greenstepin asiantuntija perehtyy ensin yrityksen liiketoimintaan ja strategiaan ja muodostaa sen perusteella arvionsa yrityksen tulevaisuudennäkymistä. Arvonmääritys tapahtuu rinnakkaisilla menetelmillä: laskemalla tulevien vuosien kassavirtojen nykyarvo sekä hyödyntämällä arvonmäärityksen tyypillisiä liikevaihto-, liikevoitto-, ym. -kertoimia. Tietyissä tapauksissa huomioidaan myös strategisen arvon merkitys. Palvelun lopputuloksena on asiantuntijamme tekemä kirjallinen raportti, jossa arvioidaan yrityksen liiketoiminnan tulevaa kehitystä sekä annetaan konkreettinen arvio osakekannan arvosta.

Käytössämme on S&P:n Capital IQ tietokanta, jota hyödynnämme Benchmark -datan arviointiin. Tietokanta on maailmanlaajuinen ja reaaliaikainen, varmistaen mahdollisimman tarkan verrokkiryhmän analyysia

Palvelun tyypillisiä käyttökohteita ovat:

  • Uusien osakkeiden liikkeelle laskeminen
  • Osakekauppa
  • Lunastustilanne
  • Nykyarvon määrittäminen kannustinjärjestelmää luotaessa