Netvisor-tuki

Greenstepillä on oma Netvisor-tukihenkilöstö, joka osaa opastaa sinua vaikeimmissakin tilanteissa. Ota yhteyttä meihin, jos tarvitset tukea tai opastusta Netvisorin kanssa!

Kirjaudu Netvisoriin

Miten kirjaudun Netvisoriin? Mene osoitteeseen netvisor.fi ja valitse ”kirjaudu Netvisoriin”. Voit kirjautua Netvisor-järjestelmään henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Syötettyä tietosi järjestelmä kysyy palveluntarjoajaa, joka on Netvisor Oy. Näin kirjaudut Netvisoriin.

Ostolaskut Netvisorissa

Miten Netvisorissa käsitellään ostolaskuja ostoreskontrassa ja miten ne maksetaan? Mene Netvisorissa aloitussivulta ostoreskontranäkymään, josta pääset katsomaan ostoreskontrassa olevia ostolaskuja. Klikkaamalla ostolaskun numeroa pääset käsittelemään ostolaskua. Tarkista ostolaskun tiedot, minkä jälkeen voit hyväksyä ostolaskun, jolloin se siirtyy maksatusvalmiiksi. Valitse sitten, miltä tililtä lasku maksetaan ja valitse ”jatka yhteenvetoon”. Tämän jälkeen lähetä maksuaineisto pankkiin valitsemalla ”lähetä maksuaineisto”.

Asiakkaiden ja tuotteiden hallinta Netvisorissa

Miten luon asiakas- ja tuotetiedot Netvisorissa? Luodaksesi uuden tuotteen mene Netvisorin aloitussivulta tuoteosioon ja valitse ”uusi tuote”. Kirjoita tuotteen nimi. Muista, että Netvisor vaatii, että ainakin yksi tuote on luotu järjestelmään, kun lähetetään myyntilaskuja. Tallenna tuote ja tarkista, että tuote löytyy Netvisorissa ”Tuotteet”-osiosta.

Kun tuotetiedot ovat kunnossa, voit luoda uuden asiakkaan Netvisoriin. Luodaksesi uuden asiakkaan mene Netvisorin aloitussivulta asiakasosioon ja valitse ”uusi asiakas”. Täytä asiakkaan nimi ja asiakkaan laskutusosoitetiedot. Muista valita ”henkilöasiakas”, jos yrityksellä ei ole Y-tunnusta. Tallenna uusi asiakas, minkä jälkeen pääset muokkaamaan asiakkaan perustietoja. Valitse ”kuluttajaverkkolaskutiedot” ja täytä kenttään asiakkaan verkkolaskuosoite ja valitse asiakkaan operaattori. Verkkolaskuosoitteen löydät yleensä osoitteesta tieke.fi.

Myyntilaskun tekeminen Netvisorissa

Miten luot ja lähetät myyntilaskuja Netvisorissa? Valitse ”Accounting”, ”myyntilaskut” ja ”uusi lasku”. Valitse oikea asiakas. Asiakaslistasta löydät ne asiakkaat, joille olet luonut omat tiedot Netvisoriin. Katso video siitä, kuinka luot uuden asiakkaan Netvisoriin. Rakenna lasku täyttämällä laskun tiedot. Valitse oikea tuote. Tuotelistasta löydät ne tuotteet, jotka olet luonut Netvisoriin. Katso video siitä, kuinka luot uuden tuotteen Netvisoriin.

Valitse tuotteen määrä ja hinta. Kun myyntilasku on valmis, valitse ”tallenna ja lopeta muokkaus”. Nyt uusi myyntilasku on syntynyt myyntireskontraan. Lähetä myyntilasku valitsemalla ”vie tulostus-/lähetysprosessiin”. Lähetysprosessinäkymässä Netvisor ehdottaa aina ensiksi sähköisiä lähetysmenetelmiä. Netvisorin demoympäristössä tätä ei näy, mutta voit myös ladata myyntilaskun pdf:nä koneellesi ja lähettää sen esimerkiksi sähköpostitse asiakkaalle. Valitse lopuksi ”viimeistele prosessi”: Netvisor luo kirjanpidon tositteen täsmäämään lähetettyä myyntilaskua.

Budjetti Netvisorissa

Miten saadaan budjetti syötettyä Netvisoriin? Mene Netvisorin aloitussivulta ”kirjanpidon raportit” -osioon ja valitse ”tuloslaskelma ja budjettivertailu.” Täältä näet tällä hetkellä kaikki valitulla tilikautena toteutuneet luvut. Vieressä näkyy budjetti, joka vielä näyttää nollaa. Syötä budjetin tiedot valitsemalla ”accounting”, ”controller” ja ”budjetti”. Valitse ”budjetoi kaikki ryhmät/tilit”. Valitse tuloslaskelmatiliryhmä ja mene eteenpäin siihen asti, että pääset oikealle tilille, tässä esimerkissä ”3000 myynti”. Syötä tammikuulle esim. 4000 € ja kun budjetti on syötetty, valitse ”vie arvot taulukkoon”. Valitse sitten ”tallenna”. Palaa tuloslaskelma- ja budjettivertailuun Netvisorin aloitussivulta ”kirjanpidon raportit” -osiosta. Valitse ”koko tilikausi” ja ”näytä raportti”. Nyt näet saman raportin kuin alussa, ja tämä raportti sisältää myös budjettiluvut.

Kirjanpidon raportit Netvisorissa

Miten Netvisorissa katsotaan kirjanpidon raportteja? Kaikki raportit löydät valitsemalla Netvisorin aloitussivulta ”accounting”, ”raportointi” ja ”kirjanpidon raportointi”. Valitse haluamasi raportti listasta ”raportin muoto”. Valitse esimerkiksi ”tuloslaskelma ja muutosvertailu” ja miltä tilikaudelta haluat raportin. Valitse ”näytä raportti”, minkä jälkeen Netvisor näyttää tuloslaskelman muutosvertailulla. Valitsemalla ”laajenna kaikki” Netvisor näyttää tuloslaskelman tilikohtaisesti.

Näet nyt tässä esimerkissä tilikauden 2015 tuloslaskelman kaikki luvut vertailtuna tilikauden 2014 tuloslaskelman lukuihin. Netvisorissa pääset tuloslaskelmasta katsomaan jokaisen tuloslaskelman tilin tapahtumia klikkaamalla haluamasi tilin lukua. Menemällä esimerkiksi myyntitilille pääset myös katsomaan myyntilaskuja valitsemalla haluamasi tapahtuman myyntitililtä. Tulosta raportti klikkaamalla tulostimen ikonia raportin yläpuolella.

Matkalaskujen teko Netvisorissa

Miten luon matkalaskuja Netvisorissa? Valitse Netvisorin aloitussivulta ”HRM”, ”matka- ja kulukirjaukset” ja ”uusi matkalasku”. Kirjoita matkan otsikko ja valitse itsesi ”osallistujat”-listasta. Aloita matkalaskun rakentaminen Netvisorissa valitsemalla ”lisää muu kulu”. Valitse oikea kulu, lisää määrä, hinta ja ALV. Täytä sen jälkeen matkalaskun selite ja tallenna matkalasku. Nyt matkalasku on syntynyt Netvisorin matkalaskuosioon.

Lisää matkaan kilometrikorvaus valitsemalla ”lisää matkakulu”. Valitse ajoneuvo, kyydissä olevien henkilöiden määrä, matkan pituus ja täytä selite ja valitse matkapäivä. Lisää matkalaskuun päiväraha valitsemalla ”lisää päiväraha” tai ”päivärahalaskuri” jos haluat, että Netvisor laskee sinulle päivärahasi määrän. Valitse sijainti, alkuaika ja loppuaika, tallenna matka.

Valitse matkalaskuosiossa kaikki matkalaskusi ja valitse ”hyväksy valitut”. Muista myös lisätä matkalaskujen liitteet valitsemalla paperiliitinikoni ”liitteet”-osion alta jokaista matkalaskua kohden. Matkalasku on nyt työntekijän osalta valmis.