Greenstepin kulttuurin kulmakivet

Greenstepin kulttuurin kulmakivet 2

Greenstep podcastin People-tuotantokauden aloitusjaksossa Greenstepin perustaja Tore Teir ja HR-johtaja Taru Laukkanen syventyvät keskustelemaan tarkemmin Greenstepin kulttuurista, toimintatavoista ja tulevaisuudensuunnitelmista. Kokosimme tähän artikkeliin heidän mietteitään jaksosta.

Kuuntele podcast-jakso.

Vuonna 2010 perustettu Greenstep on kasvanut kovaa vauhtia ja nykyään konsulttitalossa työskentelee jo lähes 700 eri alojen asiantuntijaa. Kysyimme Tarulta ja Torelta, miten tämä kova kasvu näkyy Greenstepin arjessa ja miten sen sujuvuus on pyritty varmistamaan:

“Kasvu näyttäytyy meillä monellakin tavalla; ensinnäkin se näkyy uusina asioina ja muutoksina. Harva asia on staattista Greenstepissä, koska meille tulee jatkuvasti uusia asiakkaita, tiimiläisiä ja projekteja. Se vaatii tietynlaista uudistumiskykyä. Samalla kasvu luo henkilöstöllemme paljon uusia mahdollisuuksia laajentaa mm. omaa osaamista ja saada sitä kautta erilaisia uramahdollisuuksia.

Tärkeintä kasvussamme on ollut varmistaa, että tietyt ydinprosessit on laitettu kuntoon, ja miettiä jatkuvasti, miten voisimme kehittää toimintaamme. Yhtenä esimerkkinä tällaisesta tärkeästä prosessista voisin antaa perehdytysprosessimme, joka alkaa jo ennen työsuhteen alkua, ja joka vaatii greenstepiläisiltä yhteisvastuun ottamista”, Taru kertoo.

Greestepiläisten mietteitä ja kokemuksia Greenstepin perehdytysprosessista pääset lukemaan lisää täältä.

Moni kasvumatkaa seurannut on saattanut törmätä useampaan otteeseen Greenstepin avoimiin työpaikkailmoituksiin ja kenties miettinyt, onko meillä kova vaihtuvuus, vai miksi vaikutamme rekrytoivan uusia tiimiläisiä jatkuvasti. Jatkuvat rekrytoinnit eivät kuitenkaan ole seurausta henkilöstön kovasta vaihtuvuudesta, vaan siitä, että henkilöstömäärämme kasvaa vuosittain noin 27 % kasvavan asiakaskysynnän vuoksi.

“Pyrimme aina rekrytoimaan etupainotteisesti Greenstepillä, jotta voimme varmistaa sen, että greenstepiläisten keskuudesta löytyy aina tarvittaessa aikaa auttaa asiakkaitamme”, Tore kertoo.

Miten arvot näkyvät Greenstepin arjessa?

“Tämä lähtee liikkeelle jo heti uuden potentiaalisen greenstepiläisen haastatteluprosessista. Olen itse aina mukana loppusuoralla olevien kandien haastatteluissa ja tuon nämä arvomme esille tapaamisessa, jotta ne tulevat tutuiksi jo ennen meillä työskentelyä. Täällä Greenstepin sisällä toimimme sitten joka päivä näiden arvojen mukaisesti. Se tarkoittaa myös, että meillä jokaisella on tärkeä rooli olla hyvä esimerkki.

Halu asiakkaan ilahduttamiseen sisältyy suoraan palvelulupaukseemme, ja näkyy siinä, miten haluamme toimia asiakkaidemme kanssa. Greenstep Academy puolestaan mahdollistaa uudistumisen ja osaamisen kehittämisen. Sitä tukee myös se, että nykyiset asiakkaamme ovat hyvin vaativia ja vievät sitä kautta osaamistamme jatkuvasti eteenpäin.

Mitä tulee arvoon “into saadaan aikaan ja yhdessä onnistuminen”, me teemme tätä Greenstepillä yhdessä, ja se näkyy myös siinä, miten palvelemme asiakasta. Ja sitten viimeiseksi, kun puhutaan rehellisyydestä ja muiden ihmisten arvostamisesta, niin se tulee meillä luonnostaan. Me haluamme löytää sellaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat toisia ihmisiä ja haluavat tarjota ihanan työpäivän kollegoille olemalla hyvä esimerkki tästä arvosta arjessa”, Tore kertoo.

Miten matala hierarkia näkyy Greenstepillä?

Taru näkee, että matala hierarkia on edellytys, jos yrityksessä halutaan kehittää proaktiivisesti ja innovatiivisesti toimintaa sekä palveluita. Tämä sisältää mm. sen, että kaikilla tulee olla mahdollisuus kehittää omaa ja tiimin toimintaa ilman ylimääräisiä byrokraattisia portaita. Silloin on mahdollista, että jokaisen ihmisen osaamista voidaan aidosti hyödyntää ja organisaatio kehittyy.

Taru korostaa, että Greenstepillä on kuitenkin joitakin rakenteita ja tukea aina tarjolla. Greenstepissä jokaiselle on esimerkiksi nimetty esihenkilö ja vastuualueita, mutta samalla mahdollisuus tehdä päätöksiä omassa arjessa ja asiakastyössä ilman, että valtuutus pitäisi hakea jostain muualta.

“Sanoisin, että organisaatiorakenteemme on ollut aina mahdollisimman litteä. Sen avulla on tarkoitus varmistaa, että Greenstep liikkuu joustavasti päivittäin eteenpäin ja jokainen henkilö osallistuu siihen, kuinka Greenstepiä kehitetään - se on meille intohimon asia!

Koemme aidosti, että meillä jokainen on yhtä tärkeä täällä Greenstepissä”, Tore jatkaa.

Mitä Greenstepillä on tulevaisuuden suunnitelmissaan?

“Tyypillisesti Greenstepillä emme suunnittele tulevaisuuden asioita kovinkaan tarkasti vaan elämme nykyhetkessä ja muutamme suuntaa jonkun verran joka päivä silloin, kun tulee uusia impulsseja. Uskon, että jatkossakin haluamme toimia hyvin ketterästi ja opportunistisesti, ja pitää yllä hyvää vauhtia ja pöhinää. Tulemme totta kai muuttumaan niin kuin ympärillämme olevat asiakkaatkin muuttuvat. Saatamme laajentua myös uusiin palvelualueisiin ja uusiin maihinkin”, Tore kuvailee.

Pörssilistautuminen ei kuitenkaan kuulu vakavaraisen Greenstepin tulevaisuudensuunnitelmiin:

“Olemme perheyhtiö, ja sellaisena haluamme pysyä myös jatkossa. Se luo meille mahdollisuuksia toimia paljon ketterämmin. Meidän ei tarvitse esimerkiksi ajatella, miten kommunikoimme ja mitä lupaamme osakkeenomistajille tulevien vuosien osalta. Sen ansiosta pystymme aina hyödyntämään päivittäin tulevaa tietoa ja viemään yhtiötä ketterästi eteenpäin”, Tore jatkaa.

Mukaan rakentamaan Greenstepin menestystarinaa?

Greenstepin jatkaessa tasaista kasvuaan rekrytoimme säännöllisesti uusia kollegoita eri tiimeihimme. Tutustu People-tuotantokautemme muihin jaksoihin, ja kurkkaa avoimet työpaikkamme!