Esihenkilökoulutus

Merkityksellisiä oppeja kaikille johtajille, uudesta esihenkilöstä konkariin.

Esihenkilön, tiiminvetäjän tai muun johtajan toimintaan kohdistuu aina odotuksia, monilta tahoilta. Onkin sekä esihenkilön että koko organisaation etu, että esihenkilötyön käytännöt ja tavoitteet ovat yhteiset. Tässä laadukas esihenkilökoulutus astuu kuvioon.

Kehity esihenkilönä – ihmisten johtajana

Greenstep Academy tarjoaa muun muassa seuraavia esihenkilökoulutuksia:

 • Valmentava johtaminen
 • Esihenkilön työkalupakki
 • Uusi esihenkilö -koulutus
 • Esihenkilökoulutus verkossa
 • Asiantuntijasta esihenkilöksi
 • Työhyvinvoinnin johtaminen
 • Osaamisen johtaminen
 • Esihenkilön valmennusohjelma
 • Kiireisen työyhteisön johtaminen
 • Esihenkilötyön haastavat tilanteet

Tuotamme yllä mainittujen koulutuksien lisäksi myös muita johtamisen ja esihenkilötyön valmennuksia. Järjestämme kaikki koulutukset asiakaskohtaisesti räätälöitynä.

Lue lisää: Walki loi kansainväliselle organisaatiolleen yhteiset johtamismallit Greenstep Academyn avulla

"Olen saanut paljon pyyntöjä ja varmisteluja, että jatkuuhan koulutukset myös tulevaisuudessa. Esihenkilöiden kanssa keskustellessani olen saanut viestiä, että koulutuksista on saatu paljon eväitä omaan tekemiseen ja arjen esihenkilötyöhön."
– Toni Hautakoski, Walki

Esihenkilöiden valmennusohjelma

Haluatteko muodostaa organisaatioonne jaetun johtamiskäsityksen? Esihenkilöiden valmennusohjelma on oiva mahdollisuus muovata organisaationne esihenkilötyö todellisia tarpeita ja ihmisiä palvelevaksi.

Valmennuksen tavoitteena on:

 • Löytää oma johtamistyyli ja kehittyä esihenkilönä
 • Oppia toimimaan osallistavana ja kannustavana esihenkilönä
 • Kehittää osallistujien ongelmanratkaisutaitoja esihenkilön roolissa
 • Ymmärtää työnantajan ja työntekijän velvollisuudet ja vastuut
 • Kehittää oman tiimin toimintaa osana työyhteisöä
 • Kehittyä osaamisen johtamisessa
 • Rakentaa tiimien ja esihenkilöiden välistä vuorovaikutusta, keskinäistä yhteenkuuluvuutta ja kollegiaalista tukea
 • Rakentaa asiakasorganisaation johtamis- ja esihenkilökulttuuria sekä yhteisiä pelisääntöjä

Osallistujille tehdään SDI-analyysi (Strength Deployment Inventory) ja valmennuksen lopputulemana voidaan tuottaa esihenkilöiden perehdytysopas, jonka avulla juurrutetaan halutut johtamisen tavat organisaatioon.

Lue lisää: Vaasan Sähkö kehitti esihenkilöidensä osaamisen johtamista Greenstep Academyn kanssa

"Saimme Greenstep Academyltä juuri sellaisen paketin, jonka halusimmekin, ja vähän vielä ekstraa siihen päälle! Olemme olleet oikein tyytyväisiä valmennukseen ja yhteistyöhömme."
– Sanna Rantala, Vaasan Sähkö

Miksi esihenkilöiden kouluttaminen kannattaa?

Osaavan esihenkilön arvo organisaatiolle on suuri – hän sitouttaa myös ihmiset ympärillään organisaatioon ja sen tavoitteisiin. Tämän päivän johtaja toimii ohjattaviaan arvostaen ja tukien, palvelevan johtamisen ajatuksista ammentaen. Hyvä esihenkilö osaa toiminnallaan edistää johdettavien hyvinvointia, motivaatiota, työn imua ja sitoutuneisuutta. Hän ymmärtää, että niiden kautta syntyvät parhaat tulokset.

"Sain paljon, vaikka olen jo pitkään tehnyt esimiestyötä."
– Esihenkilökoulutuksen osallistuja

Arvostuksen ja tuen osoittaminen ei ole helppoa, jos kaista ei riitä. Monen esihenkilön kalenteri täyttyy johtamistyön ohella esimerkiksi asiantuntijatyöstä. Miten tasapainotella oman työn, ohjattavien kohtaamisen ja hallinnollisen työn välillä?

Esihenkilökoulutus voidaankin rajata tiettyyn teemaan, kuten kiireen tunnistamiseen ja vähentämiseen. Esihenkilöiden oma työhyvinvointi saattaa kaivata erityishuomiota, jolloin koulutuksemme tarjoavat vertaistukea esihenkilöiden jaksamiseen. On selvää, että haastavat tilanteet ovat toisinaan osa esihenkilötyötä. Esihenkilöstön kyvykkyyttä hallita esimerkiksi ristiriitoja voi kasvattaa tehokkaasti esihenkilökoulutuksilla, esimerkiksi sovittelevan toimintamallin koulutuksella.

  "Voimaa antava, mahtava, innostava, hyödyllinen, ajatuksia herättävä, kiinnostava, antoi uusia ideoita keskustelujen aloittamiseen työpaikalla, uuteen johdatteleva, lämminhenkinen."
  – Esihenkilökoulutuksen osallistuja

   Miten esihenkilökoulutukseen pääsee mukaan?

   Esihenkilökoulutuksemme toteutetaan tilauksesta. Jos kiinnostuit esihenkilökoulutuksistamme tai haluat sparrailla kehitystarpeistanne, ota yhteyttä Heli Häyryseen, ja laitetaan pyörät pyörimään.

   Sovimme kanssanne tapaamisen, jossa kartoitamme osaamistarpeenne sekä toiveenne koulutuksen tavoitteista ja toteutuksesta. Tämän jälkeen teemme teille ehdotuksen koulutuskokonaisuudesta ja annamme siitä tarjouksen.

   Etkö ole aivan varma, mikä esihenkilötyön koulutus sopisi tarpeisiinne?

   Kysy koulutuksista lisää (email)