Strateginen HR tarkoittaa toimintatapoja, käytäntöjä, johtamistapaa ja viestintää, joiden avulla strategian tavoitteet saavutetaan. Käytännön tasolla se on organisaation kulttuurin rakentamista ja kehittämistä.
Konkreettisia henkilöstöjohtamisen käytäntöjä tukemaan muuta liiketoimintaa
Jotta yrityskulttuuria voi kehittää tai johtaa, on kulttuuri ensin tunnistettava ja määriteltävä. Greenstepin HR-osaajilla on kattavaa kokemusta sekä kulttuurin tunnistamisesta että kehittämisestä, joten he voivat tukea asiakasorganisaation johtoa ja henkilöstöä näissä asioissa. Toteutamme strategisen HR:n ja kulttuurin kehittämisen projekteja kaikille yrityksille, niiden toimialasta tai koosta riippumatta.
Johdon ja esihenkilötyön kehittäminen
- Strateginen henkilöstöjohtaminen on tärkeä osa HR-strategiaa. Johtamisella ja esihenkilötyöskentelyllä on suora vaikutus henkilöstön innostumiseen, motivaatioon, suoriutumiseen ja hyvinvointiin.
- HR-konsulttimme voivat tukea johtoa esimerkiksi johtamismallin kehittämisessä ja sisäisessä viestinnässä sekä johtamiskulttuurin kehittämisessä.
Työntekijäkokemuksen kehittäminen
- Työntekijäkokemuksen kehittäminen ja johtaminen kiteytyy kulttuuriin eli yrityksen arvoihin, toimintatapoihin, johtamiskäytäntöihin ja viestintään.
- Innostava työntekijäkokemus näkyy laadukkaana asiakaskokemuksena ja vaikuttaa positiivisesti yrityksen tulokseen sekä tuottavuuteen.
- Työntekijäkokemusta voi kehittää mm. henkilöstökyselyiden avulla.
Rekrytointi
- Rekrytointi on yrityksille yksi tärkeimmistä HR-prosesseista. Strategiaa tukeva rekrytointi vaatii suunnittelua ja oikeiden osaamistarpeiden tunnistamista.
- Rekrytointiprosessin eri vaiheet kannattaa käydä läpi ja selventää sisäisesti, jotta prosessi on sujuva ja antaa hakijalle positiivisen työnantajamielikuvan yrityksestä.
- HR-konsulttimme auttavat tunnistamaan rekrytointiprosessinne kehityskohdat sekä suunnittelemaan ja kehittämään prosessin eri vaiheita tarpeidenne mukaan.
Tiimin osaamisen kehittäminen
- Osaamisen kehittäminen linkittyy moneen yrityksen prosessiin, kuten lakisääteiseen henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan.
- Osaamisen kehittämisen tavoitteena on tunnistaa tiimien osaamisvahvuudet ja kehitystarpeet, rakentaa pohjaa systemaattiselle osaamisen kehittämiselle ja auttaa tunnistamaan osaamisen kehittäminen osana yrityksen arkea.
Tavoitekeskustelut ja kehityskeskustelut
- Tavoite- ja kehityskeskustelu tarkoituksena on tunnistaa työntekijän motivaatio, vahvuudet ja kehityskohdat.
- Keskusteluissa työntekijän henkilökohtaiset tavoitteet käydään läpi ja tehdään suunnitelma niiden saavuttamiseen.
- Yrityksissä, joissa on toimiva tavoitekeskusteluprosessi tehdään parempaa tulosta sitoutuneiden asiakkaiden kanssa ja työntekijöiden vaihtuvuus on pienempi.
HR Due Diligence
- Toteutamme HR Due Diligence-selvityksiä, jotka auttavat asiakasta tunnistamaan henkilöstöhallinnon ja -johtamisen riskit, sudenkuopat, vahvuudet sekä mahdollisuudet yritysjärjestelytilanteissa.
- HR DD laaditaan useimmiten Due Diligence –raportin yhteydessä.
- Selvityksissä saatuja tietoja käytetään yrityskauppa- ja sijoitusneuvotteluissa, sopimuksia laatiessa sekä hinnan määrittelyssä.
Palkitseminen
- Yrityskulttuuriin sopiva, selkeä ja tasapuolinen palkitsemisstrategia on yksi keskeisimmistä positiiviseen työntekijäkokemukseen vaikuttavista tekijöistä.
- Läpinäkyvyyttä ja tasa-arvoa palkitsemisessa tukee myös EU:n palkka-avoimuusdirektiivi, jota tulee noudattaa viimeistään keväällä 2026.
Mitä strategisella HR:llä tarkoitetaan?
HR-palveluidemme Senior Manager Sirpa Ontronen kertoo videolla, mitä strateginen HR käytännössä tarkoittaa.
Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.