Turusta Prahan kautta Tukholmaan – Martina Berglundin tie takaisin Greenstepiin

Greenstepillä aloittaa joka kuukausi kymmeniä uusia työntekijöitä eri puolilla Pohjoismaita sekä Baltiaa. Suurin osa meillä aloittavista työntekijöistä on uusia, mutta aina silloin tällöin meillä on ilo toivottaa tervetulleeksi vanhoja tuttuja, jotka ovat työskennelleet meillä aiemminkin ja päättäneet palata takaisin. Mitkä ovat ne tekijät, jotka saavat entisen greenstepiläisen palaamaan takaisin?

Kysyimme asiaa Martina Berglundilta, joka työskentelee Greenstepin CFO-konsulttina Tukholmassa. Toimipaikka ja rooli ovat uusia Martinalle, mutta Greenstep yrityksenä on tuttu jo monen vuoden takaa.

Martina aloitti uransa Greenstepillä kesällä 2013, jolloin hän sai taloustieteen opiskelijana kesätyön Greenstepin talousassistenttina Espoossa. Kesätyön päätyttyä hän jatkoi työskentelyä Greenstepin Turun-toimistolla opintojensa ohella. Toimipiste oli tuolloin vielä hyvin pieni, ja Martina sai pian vastuulleen omia kirjanpitoasiakkaita ja kehittyi nopeasti kirjanpidon konsultin roolissaan. Vaikka Martina viihtyi työssään hyvin, hän päätti muutaman vuoden jälkeen toteuttaa yhden suurista unelmistaan: Hän halusi töihin ulkomaille.

- Olin ollut Frankfurtissa vaihto-opiskelijana puoli vuotta ja palasin sitten Turkuun suorittamaan opintoni loppuun. Kun tuli aika ryhtyä kirjoittamaan gradua, päätin lähteä taas pienelle seikkailulle ja kirjoittaa graduni jossain muualla. Halusin asua ulkomailla ja kokeilla työskentelemistä kansainvälisessä ympäristössä, Martina kertoo.

Martina sai Prahasta työpaikan ja päätti nopeasti lähteä matkaan, vaikka hän ei ollut koskaan käynyt Tšekissä. Suunnitelmansa mukaisesti Martina kirjoitti gradunsa työskennellessään samalla erilaisissa kirjanpitoon liittyvissä tehtävissä. Hän työskenteli muun muassa kirjanpitotiimin vetäjänä tilintarkastukseen, verotukseen ja neuvontaan erikoistuneessa kansainvälisessä yrityksessä ja vastasi suuresta projektista, jossa ruotsalaisyritys ulkoisti koko kirjanpitonsa Prahaan.

Martina Berglund (vas.) on työskennellyt erilaisissa business controller- ja muissa taloushallintoon liittyvissä tehtävissä suurissa kansainvälisissä yrityksissä. Kuvassa myös Martinan kollegat Jessica Palmu ja Jerker Segervall Greenstepin Tukholman toimiston CFO-tiimistä.


Pohjolan kutsu

Neljän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja monta kokemusta ja taitoa rikkaampana Martina päätti hyvästellä Tšekin ja muuttaa Ruotsiin. Työskenneltyään puolitoista vuotta sisäisellä talousosastolla hän alkoi kaivata konsulttina työskentelyä, joten hän ei jäänyt miettimään, kun huomasi Greenstepin avanneen konttorin Tukholmaan.

- Konsulttina jokainen päivä on erilainen, ja siinä pääsee näkemään erityyppisiä yrityksiä eri aloilta sekä tapaamaan paljon uusia ihmisiä. Minulle se oli myös täydellinen aika palata Greenstepille ja päästä osaksi Greenstepin Ruotsin-valloitusta jo alkuvaiheessa, Martina kuvailee.

Greenstepillä on tapahtunut paljon niiden vuosien aikana, jotka Martina vietti ulkomailla: yritys on kasvanut noin 100 työntekijästä yli 500 työntekijään ja laajentanut toimintaansa kolmeen uuteen maahan: Viroon, Ruotsiin ja Norjaan. Martina näkee tämän yksinomaan myönteisenä asiana ja kertoo huomanneensa, että maiden välillä tehdään paljon läheistä yhteistyötä ja kollegat tukevat toisiaan maarajojen yli.

Martinaa houkutteli takaisin Greenstepille myös se, että yritys tarjoaa työntekijöilleen hyvät mahdollisuudet kasvuun ja kehittymiseen:

- Greenstep osoittaa suurta luottamusta työntekijöitään kohtaan. Sain jo alussa paljon vastuuta, ja minut lähetettiin heti hoitamaan asiakastoimeksiantoja. Arvostan sitä suuresti. Kollegani ovat myös erittäin avuliaita ja osaavia, ja voin aina pyytää joltakulta apua, jos sitä tarvitsen.

CFO-konsulttina Martina työskentelee kahden suuren asiakasyrityksen parissa. Kummassakin yrityksessä painopistealueena ovat controller-palvelut, joihin hän osallistuu muun muassa talous- ja kirjanpitoprosessien automatisoinnin, tunnuslukuanalyysien sekä kassavirtojen määrittämisen ja budjetoinnin kautta. Hän on aktiivisesti mukana myös konsolidoinnissa, ennusteiden laatimisessa, johdon raportoinnissa sekä tilintarkastuksen tukemisessa.

CFO-konsultin vaihtelevien tehtävien lisäksi hän arvostaa myös Greenstepin monipuolista palvelutarjontaa, jonka ansiosta hän pääsee tekemään yhteistyötä monien muiden osastojen kanssa ja siten kehittämään omaa osaamistaan. Entä onko muita asioita, jotka saisivat hänet suosittelemaan Greenstepiä työnantajana?

- Greenstepillä on erittäin viihtyisä työympäristö, työntekijät ovat osaavia, avoimia ja iloisia ja energian taso on korkea. Kun vain uskallusta ja halua löytyy, kasvumahdollisuuksia on loputtomasti! Martina toteaa.