Rekrytointiprosessimme


Kaikki avoinna olevat paikkamme julkaistaan avoimet työpaikat -sivulla. Aloitamme hakemuksien käsittelyn heti työpaikkailmoituksen julkaisun jälkeen ja olemme myös tyypillisesti nopeita päätöksissämme. Tämän vuoksi on tärkeää, ettet jää odottelemaan hakemuksesi lähettämisen kanssa. Huolehdithan hakemukseesi erillisenä liitteenä ansioluettelon sekä erillisen hakemuskirjeen ja muut mahdollisesti pyydetyt liitteet. Rekrytointiprosessimme aluksi HR-tiimimme tutustuu hakemukseesi ja he varmistavat, että osaamisesi ja asenteesi ovat kohdillaan. Hakemuksien käsittelyn jälkeen rekrytointiprosessimme vaihtelee tehtäväkohtaisesti. Jos hakukriteerit kohdallasi täyttyvät, kutsumme sinut puhelinhaastatteluun tai tapaamiseen toimistollemme. Ensimmäisessä vaiheessa haastattelija on kyseessä olevan palvelualueen asiantuntijamme tai rekrytointikoordinaattorimme.

Olemme myös tyypillisesti nopeita päätöksissämme, joten jätä hakemus jo tänään.

Puhelinhaastattelu on lyhyt, yleensä noin 15-30 minuuttia kestävä haastattelu. Puhelinhaastattelussa selvitämme hakemukseen liittyviä kysymyksiä ja tiedustelemme usein myös käytännön asioita, kuten irtisanomisajan pituutta. Rekrytointiprosessin jatkuessa puhelinhaastattelun jälkeen, olemme hakijaan yhteydessä henkilökohtaisesti sopiaksemme ajan tapaamista varten, joka järjestetään Greenstepin toimistolla.


Tapaamisessa keskitymme pääosin hakijan aikaisempaan kokemukseen ja osaamiseen sekä ajatuksiin uran seuraavista askeleista ja urapolun suunnasta. Saatamme myös haastaa hakijoita erillisellä case-tehtävällä, jolla kartoitamme laajemmin hakijoiden osaamista haettavaan työtehtävään liittyen. Haastattelukierroksia on meillä yleensä useampi. Koulu- ja työtodistuksesi sekä mahdolliset suositukset pyydämme aina erikseen. Henkilökohtaisen haastattelun jälkeen olemme myös yhteydessä hakijan suostumuksella suosittelijoihin, mikäli tarpeellista.

Huolellisella rekrytoinnilla varmistamme, että Greenstepiin tulee juuri meidän näköisiämme henkilöitä.

Olemme yhteydessä sähköpostitse niihin hakijoihin, jotka eivät etene rekrytointiprosessissa kyseiseen hakuun liittyen. Pyrimme olemaan kaikkiin hakijoihin yhteydessä 2-3 viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Joskus rekrytointiprosessimme kestää tavallista kauemmin, jolloin pyrimme aina ilmoittamaan viivästyksestä. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin. Säilytämme hakijoiden tiedot muuttuvien työmahdollisuuksien varalta ja saatammekin olla yhteydessä hakijoihin sopivien paikkojen avautuessa. Kannattaa kuitenkin myös itse hakea suoraan kiinnostaviin paikkoihin sekä hyödyntää avointa hakemustamme.