Tehokkaampaa projektiseurantaa - NomiCamin kokemuksia BI Bookista

Kokemuksia BI Bookista 5

NomiCam on vuonna 2016 perustettu yritys, joka tarjoaa kuvanlaadun mittaus- ja virityspalveluita. NomiCam hyödyntää BI Bookin Netvisor-integraatiota saadakseen tarkempaa projektiseurantaa liiketoimintansa tueksi.


NomiCam
on kuvanlaadun mittaus- ja virityspalveluihin erikoistunut yritys, joka lupaa tehdä parasta mahdollista kuvanlaatua. NomiCamilla työskentelee 16 kuva-asiantuntijaa ja heiltä löytyy kahdeksan erilaista kuvalaboratoriota. NomiCam on toteuttanut yli 300 projektia erilaisille asiakkaille.

Nomicam vaihtoi Greenstepin kirjanpito- ja palkanlaskentapalveluiden asiakkaaksi 1,5 vuotta sitten, kun raportointia tahdottiin kehittää mahdollistamaan tarkempi projektiseuranta.

"Greenstepin avulla olemme määrätietoisesti kehittäneet kirjanpitoa siihen suuntaan, että voisimme seurata tarkasti yksittäisten projektien kuluja ja tuottoja. Greenstepin palkanlaskenta ja kirjanpitopalvelut ovat olleet ensiluokkaisia ja aina on voinut olla varma, että hommat tulee hyvin tehtyä.", kertoo NomiCamin toimitusjohtaja Pentti Väänänen.

Tarkempaa projektiseurantaa BI Bookin avulla

NomiCamin projektien määrä on kasvanut paljon ja pelkästään vuonna 2020 he toteuttivat yhteensä 120 projektia. Tänä vuonna projekteja tulee olemaan 200. Projektien määrän kasvaessa myös syvällisemmän projektiseurannan merkitys on kasvanut.

NomiCamille oli tärkeää ymmärtää esimerkiksi sitä, kuinka paljon eri projektit vievät aikaa suhteessa hinnoitteluun, sillä jokaisen projektin tulisi tuottaa tietyn verran. He tarvitsivat myös työkalun, jolla porautua syvemmälle dataan ymmärtääkseen, miksi toiset projektit ovat olleet lopulta kannattavampia kuin toiset. Tämä mahdollistaa sen, että he pystyvät tehostamaan toimintaansa tulevissa projekteissa.

Greenstepin ehdotuksesta NomiCam otti BI Book -raportointityökalun käyttöön saadakseen tarkempaa dataa helposti projektiseurannan tueksi. NomiCam hyödyntää projektiseurannassaan BI Bookin Netvisor-integraatiota. Integraation avulla Nomicam saa Netvisor-datasta muodostettua haluamansa raportit eri tarpeisiin kuten projektien katteisiin.

"Avaamme projektit Netvisorissa projektinumeroilla, jonka jälkeen kaikki tunnit ja laskut vyörytellään. BI Bookilla saamme sen jälkeen esimerkiksi tarkasti selville, kuinka paljon eri projektit tuottavat. BI Bookilla kulut ja menot näkee helposti valmiiksi visualisoituina."

Miten BI Book on muuttanut NomiCamin raportointia?

Ennen BI Bookin käyttöönottoa NomiCam sai kuluneen kuukauden raportin aina vasta kuukauden loputtua kirjanpitäjältään. Nykyään BI Book mahdollistaa NomiCamille aina ajantasalla olevat raportit, jotka ovat saatavilla kaikilla älylaitteilla milloin tahansa. Selkeät visuaalit auttavat myös paikantamaan puutteellista tai virheellistä tietoa. Nykyään Väänänen nappaa BI Bookista kätevästi valitsemansa datan, jonka hän tahtoo palavereissa esittää muille ilman manuaalista työtä Excelissä.

"Netvisor yksinään tarjoaa raportoitavan datan pelkästään numeroina, joita on hyvin vaikea lukea. Pelkästään Netvisoria käyttämällä raporteista näkee vain onko toiminta ja projektit olleet plussalla vai miinuksella. BI Book puolestaan visualisoi datan helposti ymmärrettävään muotoon ja järjestää automaattisesti asiakkaita ja projekteja esimerkiksi kannattavuuden perusteella. Tällaiset sorttailuhommat ovat hienoja ja auttavat näkemään, mikä on tärkeää."

Tällä hetkellä Väänänen on ollut suurimmaksi osaksi BI Bookin pääasiallinen käyttäjä, mutta hän näkee, että firman kasvaessa BI Bookin käyttö auttaisi tuomaan business-ajattelun koko organisaation tasolle.

"Organisaatiomme on tällä hetkellä nuori, mutta kasvaa koko ajan. Tulevaisuudessa eri projektipäälliköille voitaisiin antaa BI Bookin avulla näkymä myös omista projekteistaan, jotta voisi sitten seurata sitä, miten ne projektit siellä etenee myös taloudellisesti. Kun tavallaan se business-ajattelu pitäisi tuoda tänne organisaatioon enemmän. Sen sijaan, että nähtäisiin vain tekikö firma voittoa tai tappiota, BI Bookilla nähdään myös mistä se koostui."